СРБИНЕ, ОСВЕСТИ СЕ: Нишлије се упозоравају на повећан број Албанаца у овом граду

СРБИНЕ, ОСВЕСТИ СЕ: Нишлије се упозоравају на повећан број Албанаца у овом граду

19 фебруара 2015

albanci135346У насељу Црвени певац и у Душановој улици јутрос су осванули леци у којима се Нишлије упозоравају на повећан број Албанаца који своје пребивалиште пријављују у том граду.

У насељу Црвени певац у Нишу и у Душановој улици јутрос су осванули леци „Стоп албанизацији Ниша“ непознатог аутора у којима се Нишлије упозоравају на повећан број Албанаца који своје пребивалиште пријављују у том граду.

У нишкој Полицијској служби Танјугу је речено да су провере у вези са растурањем летака у току.

Непознати аутори, позивајући се на податак са локалног медија чије се име не наводи, указују да је од јануара до септембра 2010. године близу 11.000 Албанаца пријавило своје пребивалиште на територији градске општине Медијана.

У летку се подсећа и на хапшење полицајаца у Мерошини исте године који су, како се додаје, омогућили већем броју Албанаца да на основу лажних докумената пријаве пребивалиште на територији те општине.

Непознати аутори подсећају и на недавну изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића „да је више од 60.000 Албанаца поднело захтев за издавање пасоша Србије“.

Све већи број Албанки са Косова и Метохије порађа се у болницама у Врању, Лесковцу и Нишу, наводи се даље у тексту и указује да Албанци долазе у тајности и преко посредника пазаре некретнине, као и „да су у последње време постали власници око 300 стамбених јединица у Нишу“.

Непознати аутори указују „да им у том послу, на жалост, помажу Срби“. У летку се критикују државни медији који прећуткују ове податке о којима, како кажу, „бруји Ниш“.

На крају текста они постављају питање „да ли смо спремни да ћутимо пред новом окупацијом“ због које ће испашатаи потомци.

Летак почиње футуристичким описом „окупираног“ Ниша у коме допире бука са дзамије, градом се вијоре албанске заставе иако је Ниш још у Србији, Албанска ослободилачка армија поручује да ће предузети терористичке акције ако власти Србије не пристану да се Ниш са околином прикључи албанској држави, на пијацама нема више српских сељака, у градском аутобусу се чује свађа на албанском језику, школа која се некада звала „Вож Карђорђе“ сада носи име „Исмаил Кадаре“ и слично.

На крају, анонимни аутор поручује „Србине, освести се“.

KOMENTARI3 коментара

  1. 11.000 says:

    "Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana." //////// зар је могуће да се на Србима примењује сваки вид зла, манипулације, демагогије,.... тако ти је кад нема Српске елите, већ од Мајског преврата. До тада политичари из подручја тадашње "Хрватске" нису могли ни да привире. а САНУ се наравно не бави "политиком"

  2. SNS DEAD says:

    Ništa nije sporno...dozvoli da ti se nasele zečevi,ostaćeš bez kupusa. Ne znam zašto glumatati neku "demokratiju","tolerantnost" kad je u pitanju nacionalni opstanak...ali većeg šiptara od Vučića nema,pa je sve jasno...

  3. Nebojsa says:

    Svi znamo ko je te 2010 bio na vlasti, i zašto sad prozivate Vučića? Treba ga prozivati što ne hapsi krivce za to!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u