СРБИНЕ, ОСВЕСТИ СЕ: Нишлије се упозоравају на повећан број Албанаца у овом граду

SRBINE, OSVESTI SE: Nišlije se upozoravaju na povećan broj Albanaca u ovom gradu

19 februara 2015

albanci135346U naselju Crveni pevac i u Dušanovoj ulici jutros su osvanuli leci u kojima se Nišlije upozoravaju na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu.

U naselju Crveni pevac u Nišu i u Dušanovoj ulici jutros su osvanuli leci „Stop albanizaciji Niša“ nepoznatog autora u kojima se Nišlije upozoravaju na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu.

U niškoj Policijskoj službi Tanjugu je rečeno da su provere u vezi sa rasturanjem letaka u toku.

Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana.

U letku se podseća i na hapšenje policajaca u Merošini iste godine koji su, kako se dodaje, omogućili većem broju Albanaca da na osnovu lažnih dokumenata prijave prebivalište na teritoriji te opštine.

Nepoznati autori podsećaju i na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića „da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahtev za izdavanje pasoša Srbije“.

Sve veći broj Albanki sa Kosova i Metohije porađa se u bolnicama u Vranju, Leskovcu i Nišu, navodi se dalje u tekstu i ukazuje da Albanci dolaze u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine, kao i „da su u poslednje vreme postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica u Nišu“.

Nepoznati autori ukazuju „da im u tom poslu, na žalost, pomažu Srbi“. U letku se kritikuju državni mediji koji prećutkuju ove podatke o kojima, kako kažu, „bruji Niš“.

Na kraju teksta oni postavljaju pitanje „da li smo spremni da ćutimo pred novom okupacijom“ zbog koje će ispašatai potomci.

Letak počinje futurističkim opisom „okupiranog“ Niša u kome dopire buka sa dzamije, gradom se vijore albanske zastave iako je Niš još u Srbiji, Albanska oslobodilačka armija poručuje da će preduzeti terorističke akcije ako vlasti Srbije ne pristanu da se Niš sa okolinom priključi albanskoj državi, na pijacama nema više srpskih seljaka, u gradskom autobusu se čuje svađa na albanskom jeziku, škola koja se nekada zvala „Vož Karđorđe“ sada nosi ime „Ismail Kadare“ i slično.

Na kraju, anonimni autor poručuje „Srbine, osvesti se“.

KOMENTARI3 komentara

  1. 11.000 says:

    "Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana." //////// zar je moguće da se na Srbima primenjuje svaki vid zla, manipulacije, demagogije,.... tako ti je kad nema Srpske elite, već od Majskog prevrata. Do tada političari iz područja tadašnje "Hrvatske" nisu mogli ni da privire. a SANU se naravno ne bavi "politikom"

  2. SNS DEAD says:

    Ništa nije sporno...dozvoli da ti se nasele zečevi,ostaćeš bez kupusa. Ne znam zašto glumatati neku "demokratiju","tolerantnost" kad je u pitanju nacionalni opstanak...ali većeg šiptara od Vučića nema,pa je sve jasno...

  3. Nebojsa says:

    Svi znamo ko je te 2010 bio na vlasti, i zašto sad prozivate Vučića? Treba ga prozivati što ne hapsi krivce za to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *