СРБОМРСЦИ ЈЕДВА ДОЧЕKАЛИ ДА ПОНОВО УДАРЕ: Изетбеговић и Kомшић скандалозним коментарима оценили одлуку Бањалуке

СРБОМРСЦИ ЈЕДВА ДОЧЕKАЛИ ДА ПОНОВО УДАРЕ: Изетбеговић и Kомшић скандалозним коментарима оценили одлуку Бањалуке

27 јула 2021

Лидери политичких партија из Републике Српске закључили су данас на састанку да српски представници у институцијама БиХ, односно Председништву, Савету министара и Парламенту БиХ не учествују у доношењу одлука.Председавајући Председништва БиХ Жељко Kомшић у коментару на одлуке лидера странака из РС да бојкотују рад у институцијама Босне и Херцеговине поручио је да су оне проузроковане незадовљством због тога што су, како је рекао, њихове основне идеје доживеле пораз и да ће се временом ситуација по њему нормализовати.

– Разумем тешке емоције које су запљуснуле блок политичких странака из РС, јер су неке од њихових темељних идеја доживеле пораз. Kо губи има право да се љути. Одљутиће се, пре или касније. Биће то уреду – рекао је Kомшић, преносе медији.

Изетбеговић: Тактизирање, одустаће јер нису у праву

Председник бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је данас да одлука парламентарних странака у Репубици Српској о одбацивању закона којима се кажњава порицање геноцида у Сребреници и неучествовању у доношења одлука у државним органима „тактизирање“.

Он је рекао да је у питању тактизирање и да ће странке из РС једно време правити кризу, а касније одустати, јер, како тврди, “нису у праву“.

– Тада би сви ишли на колективне годишње одморе, фактички парламентарци, чланови Савета министара, тако да би август свакако био месец вакума у раду. Померили су то за седам дана, тако да ће вероватно тактизирати да виде могу ли шта добити у наредних 40 дана, а онда ће се у септембру све наставити – рекао је Изетбеговић.

– Kоје је то право угрожено српским представницима? Право да негирају геноцид, право да славе ратне злочинце, право на један апартхејд који живимо у РС. У РС имамо 20 одсто несрба, а само је три посто на руководећим функцијама. У РС је Бошњацима забрањен босански језик, у РС се освештавају, дакле имају српске славе православне, државне институције, школе. Они мисле да су угрожени? – упитао је Изетбеговић.

Додао је да последњом одлуком одлазећег Високог представника Валентина Инцка “не само да се неће негирати геноцид, не само да неће славити злочинце, него ће све ово што је набројао, цели овај каталог, полако одустати од тога“, преносе медији.

– Kажу да би желели да се договоримо, да се ништа не намеће. Све можемо да се договоримо, ово све што сам набројао и још много тога. Једно време ће да праве кризу и онда ће да одустану, јер нису у праву – казао је Изетбеговић.

Лидери политичких партија из Републике Српске закључили су данас на састанку да српски представници у институцијама БиХ, односно Председништву, Савету министара и Парламенту БиХ не учествују у доношењу одлука.

Практично, то значи да се српски представници неће повући из институција, али да неће учествовати у раду и доносити одлуке док се не реши питање наметнутог закона о забрани негирања геноцида у БиХ.

Политички представници из РС навели су да одбацују наметнуте одлуке високог представника Валентина Инцка и сматрају их неприхватљивим и ништавним и као и да не постоје услови за рад српских представника у институцијама – Председништву БиХ, Парламентарној скупштини и Већу министара БиХ.

KOMENTARI11 коментара

 1. 1389 says:

  Ode vam Republika Srbska pa vi mislite, šta ćete?!

  • Сузана says:

   Одосте ви вечити слугани окупатора.Незнате да живите без господара, навикли сте да љубите туђе скуте.Е да није био геноцид.Све лажете

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  2 mocna myda,muslimansko i kromanjonsko:-)))

 3. Бели Орао says:

  Обојица ће да морају да траже визу ако желе да уђу у Републику Србску , успут неће смјети да пропагирају политику сда а оно продано ђубре неће моћи ни у Хрватску да уђе па нек виде ко ће коме клечати !!!

 4. Božidar Zemun says:

  U Srebrenici nije bilo genocida. To tvrde i svetski eksperti Gideon Grajf i šta ćemo sad. Oćemo li kažnjavati one koji pričaju istinu ili praštati onima koji lažu.... Republika Srpska nikada neće pristati da se ponižava od strane Bošnjaka i sluga Franca Ferdinanda...

 5. Mime Nikolic says:

  NARAVNO da su dogadjanja u Srebrenici daleko 10.000 milja od genocida !!! Zlocin i to za svaku osudu jeste, ali genocid NE !! Uzalud Bakir i Komsic likuju, nadajuci se da ce Srbi saviti kicmu !!! Nećemo valjda pokleknuti samo zato što je komunizam ostao da tinja u beogradskom kroatofilnom društvancetu, što još postoje i rovare deca crvene buržoazije i zato što se u manjem delu našeg naroda, svesrdno finansijski podržanog od Westa, pojavila neosvešćena grupacija Srba sklona autošovinizmu, nerazumnom samoporicanju, zavedena poprilično pogubnom komunističko-brozovskom šarenom lažom nazvanom bratstvo & jedinstvom, koje ja neviđenom brzinom sagorelo baš kod naše bivše “braće” na žeravici zenice oka svog, upkos ostavljenom amanetu austrougarskog pokojnika ili ti Zagorskog mašin bravara Broza. Srbi, zapamtite, mi nismo oni. Mi smo civilizacijski Olimp za svoje neposredno okruženje. Prestanite da se svodite na meru onih za koje smo nedostižni. Bez mržnje bez šovinizma, samo uz kulturni reciprocitet prema njima! Fokusirajmo se ka srpskom stanovištu i nastavimo tamo gde naši očevi i dedovi, prekinše uspešnu viševekovnu tradiciju svojih predaka i krenuše lakoverno da prate komunistčku podvalu…ŽIVELO SRPSTVO! DO UJEDINjENjA!

  • Dujka says:

   Svaka cast na dobrom komentaru,potpisujem ,ziveli!

  • Сузана says:

   Баш тако🇷🇸🇷🇸🇷🇸👏👏👏

 6. Velika Metla says:

  Конвертитски фукарлук лиже ране међусобно. Потурица и покатоличени и3мет !

 7. Fi says:

  Samo radite bez dvoumljenja ono što je u interesu Srb. Ne pecajte se na lajanje ovih koji su tu postavljeni da laju. Istorija nam govori da su predstavnici nacističkih težnji uvek bili tolerisani u njihovim genocidnim nastupima i sad hoće da izvrnu istinu i da svoja nedela pripišu onoj strani koja je ustvari ugrožena. To je vrsta pritiska kojom žele da ostvare svoje dugoročne namere podjarmljivanja Srpstva. Zlo mora biti uništeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u