СРБОМРЗАЦ ПЕДИ ЕШДАУН: „Европа да следи Америку и казни Додика“

СРБОМРЗАЦ ПЕДИ ЕШДАУН: „Европа да следи Америку и казни Додика“

20 јануара 2017

632637_untitled_f

Европска унија би требало сада да следи потез САД и казни председника РС Милорада Додика, сматра некадашњи високи представник у БиХ Педи Ешдаун, пренела је Фена.

У изјави за сарајевски Аваз, који Ешдауна представља као једног од најжешћих критичара Додика у међународној заједници, некадашњи високи представник у БиХ пита зашто су САД чекале толико дуго на увођење санкција председнику РС.

Аваз пише да је Ешдаун већ дуже време упозоравао на то да Додик има план да државу учини потпуно нефункционалном како би сви одустали од ње, а о томе је, наводе, чак јавно говорио и на спољнополитичком одбору ирског парламента, када је руководство РС назвао сепаратистичким и од ЕУ затражио изолацију тог мањег ентитета у БиХ.

Лист подсећа да је Ешдаун  јавности познат по активном деловању против оних који крше Дејтон, па је тако само у и једном дану у јуну 2004. сменио 59 јавних и партијских функционера, углавном чланова СДС-а, од којих 11 трајно, док је за 48 њих обећао да ће моћи да се врате на јавне функције када буде ухапшен Радован Караџић.

Напомиње се и да је кроз бонска овлашћења, Ешдаун наметнуо чак 430 одлука.

KOMENTARI2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u