СРБОМРЗАЦ ПЕДИ ЕШДАУН: „Европа да следи Америку и казни Додика“

SRBOMRZAC PEDI EŠDAUN: „Evropa da sledi Ameriku i kazni Dodika“

20 januara 2017

632637_untitled_f

Evropska unija bi trebalo sada da sledi potez SAD i kazni predsednika RS Milorada Dodika, smatra nekadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, prenela je Fena.

U izjavi za sarajevski Avaz, koji Ešdauna predstavlja kao jednog od najžešćih kritičara Dodika u međunarodnoj zajednici, nekadašnji visoki predstavnik u BiH pita zašto su SAD čekale toliko dugo na uvođenje sankcija predsedniku RS.

Avaz piše da je Ešdaun već duže vreme upozoravao na to da Dodik ima plan da državu učini potpuno nefunkcionalnom kako bi svi odustali od nje, a o tome je, navode, čak javno govorio i na spoljnopolitičkom odboru irskog parlamenta, kada je rukovodstvo RS nazvao separatističkim i od EU zatražio izolaciju tog manjeg entiteta u BiH.

List podseća da je Ešdaun  javnosti poznat po aktivnom delovanju protiv onih koji krše Dejton, pa je tako samo u i jednom danu u junu 2004. smenio 59 javnih i partijskih funkcionera, uglavnom članova SDS-a, od kojih 11 trajno, dok je za 48 njih obećao da će moći da se vrate na javne funkcije kada bude uhapšen Radovan Karadžić.

Napominje se i da je kroz bonska ovlašćenja, Ešdaun nametnuo čak 430 odluka.

KOMENTARI2 komentara

  1. sergej says:

    Za ovog kriminalca samo vešalo!

  2. kuka says:

    I on je otišao, vrat skršio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *