СРЂА ТРИФКОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ: Све се мења у корист Србије (ВИДЕО)

SRĐA TRIFKOVIĆ NAJAVLJUJE VELIKE PROMENE: Sve se menja u korist Srbije (VIDEO)

27 oktobra 2019

Amerika neće promeniti politiku prema Kosovu i Srbiji i u tom smislu ljudi poput pomoćnika zamenika državnog sekretara bivaju ovde primljeni na nivou šefa države i to je greška. Takvo ponašanje Srbije pogoduje nastavku unapred zacrtanog kursa SAD koji se ne menja već četvrt veka.

Globalna moć SAD je u opadanju, 1960. su predstavljale skoro 50% svetskog bruto nacionalnog proizvoda, danas čine ispod 20%. Sa druge strane Kina je iz devedesetih godina sa 7% došla do takođe 20%.Iz ovoga proizilazi da je za Srbiju najracionalnije da ne žuri sa rešavanjem kosovskog pitanja. Ne prodaju se akcije firme kada firma loše stoji. Dugoročno cilj ne treba da bude podela Kosova nego reintegracija.

Što se tiče naredbodavnih rokova koje nam Zapad postavlja u vezi predaje Kosova sa tim uslovima se počelo još 2003. godine i do sada je bilo 20 rokova za predaju Kosova. Pri tome niko na Zapadu nije dao racionalno objašnjenje zašto to mora da se ispuni baš tada.

Srbija ne treba da se obazire na te potpuno proizvoljne rokove koje činovnici Stejt Departmenta vade iz džepa.

Najave da će taj problem sada da dohvate i reše Merkelova i Makron vidi se kako se završila ta najava u Berlinu kada se nije desilo ništa kao i posle toga u Parizu.

U tom teatru za mase Srbija treba samo strpljivo da radi i ne žuri jer u Evropsku Uniju ionako neće ući na svu sreću. Za Srbiju neće biti kazne što će strpljivo sedeti i čekati.

Ne treba počinjati nikakav ozbiljan razgovor dok se ne povuku takse ali treba početi sa odgovorom na te provokacije u vidu naplata taksi za tranzit robe sa Kosova preko Srbije.

Srbija treba da pokaže odlučnost u odbrani nacionalnih interesa i zato je Dačić trebao da napusti Helsinki a Vučić Tiranu kada su proglasili ujedinjenje Albanije i Kosova. Kada Srbija bude počela da igra tvrđe onda će i trećerazredni igrači poput Palmera morati da prenesu svojim šefovima da se Srbiji mora pripremiti neka sočnija šargarepa.Najava izgradnje autoputa od Niša ka Albaniji nije dobra za Srbiju. Mi nismo imali šansu da izađemo na more ni u Prvom svetskom ratu.

Mora da se zna da taj put ka Albaniji ima samo funkciju nadiranja Albanije ka severu i Srbiji. Sada se lažira značaj tog puta kao tobožnji oporavak topličkog kraja.

Bitnije je ta sredstva usmeriti u izgradnju ka Požegi i Užice pa ka Višegradu kao i jačanju veza sa Republikom Srpskom. Greška je i zapostavljanje autoputa ka Vršcu i rumunskoj granici.

Albanci imaju apetite osim Kosova i na druge teritorije u Srbiji pa planiraju albansko Kosovo do Niša.

Vojno rešenje za Kosovo postoji. Model za Srbiju su Bljesak i Oluja jer ih je čak i Hag priznao kao regularne i zakonite uz Evropsku Uniju i SAD koji su to odobrili. Globalna ravnoteža u svetu se ubrzano menja i ide na ruku Srbiji.

EU je odlučila da je Hrvatska čista kao suza i spemna za članstvo. To znači da te iste metode treba da koristi Srbija.

Ako Albanci napadnu sever Kosova to će biti kobno po Srbe jer ova vlast nema volju da ih zaštiti. Bila bi druga priča kada bi Srbija jasno dala do znanja da će vojno intervenisati ako sever Kosova bude napadnut.

Ostatak intervjua pogledajte u videu:

KOMENTARI5 komentara

 1. Don Kihot says:

  Naravno da Srđa apsolutno sve u pravu, ali ni Vučić nikada nije bio naivan već je maestralno izveo svoju ulogu računajući od trenutka kada se tobože odmetnuo pa do preuzimanja vlasti u Srbiji. A onda je napokon počela srpska renesansa i to nakon jednog cijelog vijeka konstantnog uništavanja i unižavanja Srba od strane velikih sila! Hvala Bogu da je tome došao kraj a Vučićev način vođenja države njegovom diplomatijom će nesumnjivo ući u sve istorijske knjige u vrlo dogledno vrijeme!!!

  • persida says:

   Kad skroz dokrajici Srbiju, Vucic ce dobiti Nobela.

 2. persida says:

  Bla, bla...

 3. Miraš says:

  Pronađite > Srđa Trifković: Granice, teritorije i srpsko pitanje ponedeljak 30. septembar 2019. > Izlaganje Srđe Trifkovića na tribini na Mašinskom fakultetu, 26. septembar 2019.

 4. Zoran says:

  Sada nista ne zavisi od Amerike, nego od Vucica, nazalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *