СРЂА ТРИФKОВИЋ ШОKИРАО KОД МАРИЋА: Kад је објаснио како ослободити Kосово, чак је и Милићка ћутала! (ВИДЕО)

SRĐA TRIFKOVIĆ ŠOKIRAO KOD MARIĆA: Kad je objasnio kako osloboditi Kosovo, čak je i Milićka ćutala! (VIDEO)

7 novembra 2019

Srbija ima gotov model kako bi trebao da izgleda proces reintegracije Kosova i Metohije u ustavni i zakonski poredak Srbije, poručio je prof. dr Srđa Trifković gostujući u emisiji „Ćirilica“.– Srbija treba da ima strategiju reintegracije Kosova i Metohije u legalni i ustavni poredak Republike Srbije, pri čemu Hrvatska treba da bude model. Pošto je EU proglasila Hrvatsku čistom kao suza, i pošto je Haški tribunal odlučio da tamo nije počinjen nijedan ratni zločin, time Srbija ima gotov model kako treba da izgleda proces reintegracije Kosova u ustavni i zakonski poredak ove države – poručio je Trifković misleći na akciju „Oluja“ i dodao da je takav model moguć jer se geopolitičke okolnosti menjaju, a interesantno je da ga ni Jelena Milić, koja je poznata po prekidanju sagovornika u emisiji, u tom trenutku nije prekinula.

Kako kaže prof. Trifković, postoje dva razloga zašto Srbija nikada neće ući u EU. Prvi je kulturološki odijum koji ključne zemlje osećaju prema tzv. Zapadnom Balkanu, a drugi je institucionalni okvir Lisabonskog sporazuma, jer on ne može biti promenjen zbog nesaglasnosti unutar EU.

Gostujući na „Hepi“ televiziji, prof. Trifković je podvukao da nema nikakvog kopernikanskog preokreta u odnosu Amerike prema kosovskom problemu.

– Ja bih naglasio da je Metju Palmer imenovao Milorada Dodika kao ključnu pretnju funkcionalnosti BIH, nakon što je stranka Demokratske akcije u svom zvaničnom programu vratila se u vreme Alije Izetbegovića iz 1991. godine koja je prouzrokovala rat. On nije pomenuo način kako bošnjački politički establišment rekreira rat – ističe prof. Trifković.

KOMENTARI23 komentara

 1. Rade says:

  Kravo izanđala, evo ti "Ebans" da ti objasni kako se kvalitetno dwelluje u neprijateljskom šupku, bez nadoknade!

 2. Zoran says:

  Srdja je mnogo pametan, ali nema prodju u Srbiji...Sta da radis. Nema prodju nesto ni kod naorda, tu je problem.

 3. Ivana says:

  Ustaše hrvati uz pomoć katoličke Evrope i Vatikana su počinili genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine i Hrvatske. Popalili srpske hramove i kuće, razvukli stoku i mašine prisvojili zemljišta bašte, šume i voćnjake Srba koje su proterali. I još su od Evrope nagrađeni učite Srbu učite isto primeniti na šiftarima i Hrvatima kojima je "loše" u Srbiji mrš u hrvatsku dok još stignete. Toliko im je loše da Srbima prodaju kuće po Srbiji po 100.000 eura a Srbi u Krajini i Hrvatskoj iste takove kuće s par jutara zemljišta jedva za 10.000 evra. Znači i dalje nas pljačkaju ti isti hrvati dok ovi u Srbiji urušavaju i uništavaju Srbiju iznutra sve ih najuriti u lepu njihovu.

  • Nrrog says:

   Malo si pobrkala lončiće. Nisu ustaše "UZ POMOĆ" uradile to, nego je ceo raspad Jugoslavije u stvari NJIHOV projekat, koji se i dalje odvija preko medija jer se konstantno protura mržnja na kašićicu da ni slučajno nekome ne bi palo namapet da se ponovo ujedinimo i budemo sila na Balkanu kao što smo bili dok je TITO razmišljao svojom pametnom glavom.

 4. deda mraz says:

  Niti je Evropa kriva niti sljam bedni ustaski u hrvatskoj nego nas sljam koji ih je priznao kao drzavu posle etnickog ciscenja Srba,a nas sadasnji stozernik je bio takodje na vlasti sa ostalim komunistickim sljamom i ko fol Srbima i dan danas ne kaze nista kad ustaski sljam divlja po hrvatskoj protiv Srba i kurva samo suti kao i sav ostali komunisticki i petokolonaski sljam u skupstini koji su isti kao i stozernik.

 5. Biogradlija says:

  Dobro je da hrvati nakon proterivanja Srba iz hrvatske izumiru i masovno se iseljavaju.Opljačkali su hrvati i zapalili Srbima stanove i kuće ali se nisu usrećili.Oteto-prokleto.

  • Istina says:

   Slažem se, koliko je Krvata napustilo lijepu njihovu. Niti su srećni niti su uspešniji. Naprotiv, to je za njih uspeh, steči državu ubijanjem Srba? Oteto je prokleto...

 6. Zoran says:

  Od ove zene ne treba ocekivati iole dublje razmisljanje, ona je vrlo nizak noivo pameti. Samo regauje na povrsne razgovore. Cim zagrebes po povrsini ona odcuti i cekla sledecu temu, i tako u krug.

 7. Kosovac says:

  Vidimo, i Dragoslav Bokan tvrdi da smo mi već u Evropskoj Uniji. Samo nije definisao u kojoj brzini. ……….Priča se pogrešno, iz ljubomore, da je pad komunizma počeo padom Berlinskog zida. U stvari, ipak treba uvažiti Istinu o padu komunizma koju je izrekao Gorbačov, a to je: „Sve je počelo u jednoj varošici stodvadeset kilometara severozapadno od Beograda, a varošica se zove Bačka Palanka“. Akteri su bili Mihalj Kertes i Radovan Pankov, čuvena Jogurt revolucija. Interesantno je da je jedan Mađar Kertes pomogao mnogima da saznaju da su Srbi.

  • persida says:

   Bokan je dupelavac, kao i ti. Jadna vam je ta religija kad se toliko mrzite, vama neprijatelj ne treba.

 8. Kosovac says:

  Pitam se, da li je Milomir Marić preduzeo neke mere protiv picajzli na onoj fotelji u studiju? …..Ili je Marić persidi rekao samo „No problem”. 20191106 u 19.05

  • persida says:

   Prezirem i udbasa Marica i Milicku o cijoj sam kretenskoj pojavi pisala vise puta, ali ne manje prezirem hrvatskog agenta Seselja i tebe koji sedis u Kacavendinom krilu, odakle propagiras dupeslavlje kao sustinu srpske duhovnosti.

 9. Kulak says:

  Bravo Trifkoviću!Upravo taj recept treba provesti u delo.

 10. Cp6a says:

  Ta banda se brzo razjuri, zato nas sa zapada toliko i pritiskaju da potpišemo da to nećemo nikad da uradimo. Inače, neverovatno je kako takvo rešenje uopšte nije u glavama ogromne većine Srba, iako bi to bilo samo vraćanje milo za drago. A da ne pričam da pametni narodi vraćaju barem duplo, ako ne i više, kao lekciju da se to više nikad ne ponovi. Ako tu grešku u srbskom kodu ne ispravimo, nestaćemo sigurno.

  • Istok says:

   I dubrovačko zaleđe i Crnu goru i Bosnu.

 11. Evans says:

  meni je Jelena Milic tako seksi...

  • persida says:

   Kasnis, zabavlja se sa Siptarom, da li slucajno?

   • Evans says:

    Pa sad.... izmotavanje na stranu, ali sto rece jedan moravski pesnik.... zene su uvek cenile izgreban krivak...

    • Evans says:

     ne verujem da ces razumeti, treba biti rodjen pored Morave...

 12. Kosovac says:

  Poštovani Zoran Ćirjaković, greši što pokušava da poremeti hladnokrvnost Zorana Ostojića.Zato što ovaj Ostojić pripada petoj koloni koja ima zavidno čvrst antisrpski stav, ne radi samo za pare, nego i iz zadovoljstva.

 13. persida says:

  Operaciju Oluja najpre poceti od Beograda. Izbaciti sve Hrvate, Crnogorce i Sipose bez prava povratka. Potom uci sa tenkovima na Kosovo i izbaciti Siptare jer 90 posto njih i nema nikakve dokumente da bi ziveli na toj teritoriji. Ima li jos pitanja?

 14. petrovgrad says:

  Da li je neko preneo Milićkoj to što je kazao Makron da je NATO na samrti, pa da kupi crninu. Onako da se prikladno obuče za takvu priliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *