СРЂА ТРИФКОВИЋ ТВРДИ: Десиће се најгори Милов кошмар (ВИДЕО)

SRĐA TRIFKOVIĆ TVRDI: Desiće se najgori Milov košmar (VIDEO)

8 marta 2020

Prof. dr Srđa Trifković, istoričar i publicista, izjavio je da bi sledeća faza protesta u Crnoj Gori trebalo da bude zaposedanje javnog prostora.

On je dodao da se to treba desiti po scenariju koji je „demokratski Zapad“ svesno podržao na Majdanu, što čini takvo postupanje legitimnim.Trifković je u toku emisije rekao i da je Crna Gora postojala kao srpska država do 1918. godine i da nema razloga zašto ne bi postojala opet.

On je istakao da u Ukrajini ima vernog naroda koji podržava raskolničku crkvu, koja je sada kanonska, dok Miraš Dedeić ne može da okupi svoje ljude, te ga je Trifković nazvao klovnom.

Govoreći o potezu šefa crnogorske policije Veselina Veljovića, koji je u toku litija na balkonu okačio zastavu Crne Gore, a za koga je voditelj Milomir Marić istakao da ni on ne sme da izađe kada su litije u gradu, Trifković je rekao da ga je verni narod dočekao aplauzima, što je odraz duha i dostojanstva.

Istoričar je dodao da je početak litija bio spontan i da su ljudi u litijama videli i katalizator za izliv gneva protiv vlasti jednog čoveka (Mila Đukanovića) koji vlada već tri decenije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Malena says:

  Gotov je.

 2. Duh proroštva says:

  Žalosno, a mogao je biti Knjaz Milo crnogorski, autokefalan-svojeglav, nezavistan sa sopstvenom otpadničkom crkvom, i kakve to veze ima? Svetinja je propovedati Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, to je svetinja koju oni verni ne daju, a sve ostalo je manje svetinja. Tuđa imovina, šverc cigareta i šta god. Šta god da se dogodi sa ovim Milom to je manje bitno jer je već i sada i odavno je sramotno i strašno ali sve to vreme koliko je nagrdio Crnu Goru i narod njen ne može okajati Milo, kao ni svoje grehe. Šta mi imamo od toga što će pasti Milo a pobediti Amfilohije? Šteta je velika i davno se trpi. Neba Bog blagoslovi i na dalje borbu Amfilohija za pravoslavnu Goru Crnu i za Kosovo Srpsko.

  • test01 says:

   Zaboravio si Srbiju - i ona je okupirana i na vlasti je drugi milo, ali nista manji kriminalac i lopov kao onaj u CG !

   • Duh proroštva says:

    u pravu si, iako nije bio sada glavna tema, vala pomenuti da dokle god neveran čovek vodi Srbiju ne može je odvesti gde treba, rasprodaće je i rasparčati u bescenje. Neka Bog oslobodi okupacije ovu jadnu Srbijicu i Milovih prototipova koji bi za strani kapital da prodaju i kuću i okućnicu. Zapad je bacio kosku našim političarima, a ovi dalje muvama koje lete oko njih, ako uspevaju da pune budžet održaće vlast a sve ostalo samo neka se snađe kako zna?

 3. Istina says:

  Gledajuči šverc cigareta, prodaju narkotika i priznavanje svoje zemlje za tuđu, zaboravili su na svoj obstanak i na svoju dušu, zaboravili su na svetinje koje su pomagale i koje pomažu. Obmanula jih materija i sada novonastalu lažnu crkvu prave na temeljima pravoslavlja. Kako Crnogorska tako Ukrajinska i Makedonska crkva ima da mole za povratak u pravoslavnu uniju. Srbija će povratiti Kosovo ali Crna li Gora nikada neče osvetliti obraz...

 4. Slobodanka says:

  Koliko dugo će Crna Gora biti u NATO kandžama? Zavisi od toga koliko dugo će još trajati NATO. Vodeći političari Zapada nastojaće da političkim sredstvima produže vek toj vojnoj alijansi, ali to ni slučajno neće biti dovoljno jer neophodna su i ogromna sredstva da bi se krpio i održavao takav kolos. Svetska finansijska kriza iz 2007-2008 godine krenula je na Zapadu i nije pravilno rešena, ako ona ponovo eskalira biće i manje sredstava za održavanje ogromnog NATO polumrtvaca.

 5. petrovgrad says:

  Vlast Djukanovića se ne zasniva na njegovoj ličoj volji. Zapad želi građanski rat u Crnoj Gori, a Milo za sada se odupire i stvari držo pod kontrolom, bolje rečeno balansira.Kada ga budu saterali u ćošak da krene na svoj narod, ako otkaže poslušnost to mu zapad neće oprostiti. Sve je dobro dok je mirno i dok nema sukoba.Nije jednostavno silom na svoj narod, a gazda pritiska. Da mu nisam u koži. Milovi "otporaši" RADO BI SILOM NA SVOJE SUGRADJANE, ZA SADA milo odoleva.

 6. Gagi says:

  Svugde na svetu je ista prica, politicari imaju manir da privatizuju drzavu cim zauzmu vlast. Neobjasnjivo "shvate" da je drzava njihova i da mogu da rade sta im se prohte. Oni koji su ih izabrali da rade u njihovo ime, postaju ljuti neprijatelji jer ih kritikuju za lose politicke poteze i javnu protekciju njihovih saradnika. Onda nastaje maltretiranje naroda, nije retkost da narod strasno postrada od "svojih najpametnijih sunarodnika" kojima je ukazao poverenje da brinu o zajednickom zivotu. Ocigledno je da je politika stanje posebne svesti gde se gubi normalan razum i rasudjivanje. Danas na svetu nema politicara koji nisu zloupotrebili svoju poziciju za licnu korist. To su savremeni hajduci koji otimaju tudje na fin nacin, oruzano nasilje su zamenili verbalnim i administrativnim metodama. Narodu ne ostaje nista drugo osim odbrane svim mogucim sredstvima protiv ovih alavih i narcisoidnih domacih okupatora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *