Срђа Трифковић упозорава: АЛБАНЦИ БИ ДА ПРЕСЕKУ KОРИДОР 10! Запад Србији спрема превару и лудачку кошуљу!

Srđa Trifković upozorava: ALBANCI BI DA PRESEKU KORIDOR 10! Zapad Srbiji sprema prevaru i ludačku košulju!

13 juna 2019

Prof. dr Srđa Trifković upozorava da su apetitit Albanaca usmereni, ne samo na priznanje tzv. nezavisnosti, već i na presecanje Koridora 10.

Srđa Trifković je prokomentarisao i izjavu zamenika direktora Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, Džon Erata o tome da su albanske takse na srpsku robu samo „privremena smetnja“ i da su „opravdane kao odgovor na kampanju protiv priznanja Kosova koje je Srbija pokrenula u međunarodnim organizacijama“.

– Neki srednjerazredni birokratčić iz Saveta za nacionalnu bezbednost dao je „velikodušnu“ ponudu da će Albanci povući takse, ako se Srbi obavežu da više neće lobirati za povlačenje priznanja. Stvar je groteskna i komična. Takve ponude dolaze samo od strane prokonzula nekog pokorenog poglavice divljeg ljudožderskog plemena – izjavio je Trifković.

On je objasnio da Albanci imaju neograničene apetite.

– Minimum za njih je Kosovo plus Preševo, uz presecanje Koridora 10. Ne bih isključio mogućnost da zauzvrat ponude Leposavić i Zubin Potok. Oni imaju neograničene apetite i neograničenu energiju – smatra prof. Trifković.

Trifković podseća da Srbija ne treba da nasedne na obećanja da će dobiti nešto sa Zapada ako popusti po pitanju Kosova i Metohije.

– Pa, mi smo videli iz bogatog iskustva kako to biva. Jedna od definicija ludila je da ponavljaš iste poteze, u nadi da će uslediti drugačiji rezultati – rekao je prof. Trifković u jutarnjem programu Hepi TV.

(Srbija danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. Slobodanka says:

  Jovan Cvijić smatrao je da "centralna oblast Balkana je četvorougao Niš-Sofija-Skoplje-Kosovska Mitrovica".- Glavni krak Koridora 10 je Salzburg (A) - Ljubljana (SLO) - Zagreb (HR) - Beograd (SRB) - Niš (SRB) - Skoplje (MK) - Veles (MK) - Solun (GR); dakle sadrži od gore pomenutih i Niš i Skoplje. Pored glavnog kraka postoji i krak V. Krak V: Niš (SRB) - Dimitrovgrad (SRB) - Sofija (BG) - Istambul (TR), dakle tu su i Niš i Sofija. ... Cvijić je konstatovao i ovo: Teritorijalno jezgro, najgrublje opisujući, obuhvata područje u trouglu Bujanovac-Skoplje-Uroševac. Eto zašto im treba Bujanovac i Preševska dolina i zašto kupujući imanja, kuće i stanove nastoje da se prošire do Niša. .... "Sa poznavanjem ovog Cvijićevog stanovišta (o teritorijalnom jezgru) postaje jasnije zbog čega su Amerikanci čuveni Bondstil smestili baš u Uroševac. Ispostavlja se da su oni čitali Cvijića, sasvim je moguće i Stepića, ali to, nažalost, ne čine naši političari."

  • Cp6a says:

   Slobodanke, ti nas sa Cvijićem malo zekiš, a?

   • Slobodanka says:

    Jovan Cvijić (1865-1927) odavno nam je ostavio poruku o značaju tog prostora. Mi treba da znamo da ko vlada tim opisanim prostorom vladaće sa celim Balkanom. O tome je pisao sadašnji živi profesor Milomir Stepić. On nije pristalica teritorijalne podele Kosova, kaže da je to SMOKVIN LIST političarima za priznanje nezavisnosti Kosova koje više ne bi bilo u sastavu Srbije i za njegovo članstvo u UN. Takodje smatra da je ZAMKA da ćemo dobiti Srpsku zauzvrat za priznanje Kosova. PRONADJITE TEKST: "PROF. DR MILOMIR STEPIĆ: U povezivanju Kosova i Srpske krije se zamka" ... GLAS: Ako Kosovo i Srbija otpočnu ozbiljne pregovore o ponovnom iscrtavanju granica, da li bi se ovo moglo odraziti i na druge balkanske zemlje, a pogotovo BiH? STEPIĆ: Novo iscrtavanje granica moglo bi da dođe u obzir tek prilikom novog “loma” svetskog poretka i balkanskog subporetka, što je izvesno u bližoj ili daljoj budućnosti. U suprotnom, ono će biti samo na srpsku štetu, što se kontinuirano događa od 90-ih.

   • Slobodanka says:

    Srbo, treba da budemo kritičniji prema raznim likovima koji nam se predstavljaju i uporno nameću i koji će se tek nametati kao "najpametniji". Mi već imamo i od ranije i u današnjem vremenu svoje potvrdjene stručne i pametne ljude. Samo treba da obrišemo prašinu sa njihovih dela i da ih pročitamo sa pažnjom.

 2. test01 says:

  Upravo tako - a vrhunac ludila je sadasnja vlast u Srbiji koja radi upravo za ciljeve zapada i na stetu Srba i Srpske nacije. Zapad ih drzi u saci, doveli su ih na vlast i mogu da ih ucenjuju sa podacima koji imaju o njima zbog kradje, korupcije, povezanosti sa siptarskom mafijom itd a pare su na zapadu. LUdilo i nista drugo !!!

 3. Istina says:

  Vučić i njegov savetnik Tony Bler rade protiv SRBSKOG NARODA...

 4. persida says:

  A gde je Putin? Dok mi od Rusije imamo samo diplomatsku pomoc, Siptari od Zapada imaju u vojnu. Siptari mogu da rade sta hoce jer su nas Rusi izdali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *