Срђа Трифковић упозорава: АЛБАНЦИ БИ ДА ПРЕСЕKУ KОРИДОР 10! Запад Србији спрема превару и лудачку кошуљу!

Срђа Трифковић упозорава: АЛБАНЦИ БИ ДА ПРЕСЕKУ KОРИДОР 10! Запад Србији спрема превару и лудачку кошуљу!

13 јуна 2019

Проф. др Срђа Трифковић упозорава да су апетитит Албанаца усмерени, не само на признање тзв. независности, већ и на пресецање Kоридора 10.

Срђа Трифковић је прокоментарисао и изјаву заменика директора Савета за националну безбедност САД, Џон Ерата о томе да су албанске таксе на српску робу само „привремена сметња“ и да су „оправдане као одговор на кампању против признања Kосова које је Србија покренула у међународним организацијама“.

– Неки средњеразредни бирократчић из Савета за националну безбедност дао је „великодушну“ понуду да ће Албанци повући таксе, ако се Срби обавежу да више неће лобирати за повлачење признања. Ствар је гротескна и комична. Такве понуде долазе само од стране проконзула неког покореног поглавице дивљег људождерског племена – изјавио је Трифковић.

Он је објаснио да Албанци имају неограничене апетите.

– Минимум за њих је Kосово плус Прешево, уз пресецање Kоридора 10. Не бих искључио могућност да заузврат понуде Лепосавић и Зубин Поток. Они имају неограничене апетите и неограничену енергију – сматра проф. Трифковић.

Трифковић подсећа да Србија не треба да наседне на обећања да ће добити нешто са Запада ако попусти по питању Kосова и Метохије.

– Па, ми смо видели из богатог искуства како то бива. Једна од дефиниција лудила је да понављаш исте потезе, у нади да ће уследити другачији резултати – рекао је проф. Трифковић у јутарњем програму Хепи ТВ.

(Srbija danas)

KOMENTARI7 коментара

 1. Slobodanka says:

  Јован Цвијић сматрао је да "централна област Балкана је четвороугао Ниш-Софија-Скопље-Косовска Митровица".- Главни крак Коридора 10 је Салзбург (А) - Љубљана (СЛО) - Загреб (ХР) - Београд (СРБ) - Ниш (СРБ) - Скопље (МК) - Велес (МК) - Солун (ГР); дакле садржи од горе поменутих и Ниш и Скопље. Поред главног крака постоји и крак В. Крак В: Ниш (СРБ) - Димитровград (СРБ) - Софија (БГ) - Истамбул (ТР), дакле ту су и Ниш и Софија. ... Цвијић је констатовао и ово: Територијално језгро, најгрубље описујући, обухвата подручје у троуглу Бујановац-Скопље-Урошевац. Ето зашто им треба Бујановац и Прешевска долина и зашто купујући имања, куће и станове настоје да се прошире до Ниша. .... "Са познавањем овог Цвијићевог становишта (о територијалном језгру) постаје јасније због чега су Американци чувени Бондстил сместили баш у Урошевац. Испоставља се да су они читали Цвијића, сасвим је могуће и Степића, али то, нажалост, не чине наши политичари."

  • Cp6a says:

   Слободанке, ти нас са Цвијићем мало зекиш, а?

   • Slobodanka says:

    Jovan Cvijić (1865-1927) odavno nam je ostavio poruku o značaju tog prostora. Mi treba da znamo da ko vlada tim opisanim prostorom vladaće sa celim Balkanom. O tome je pisao sadašnji živi profesor Milomir Stepić. On nije pristalica teritorijalne podele Kosova, kaže da je to SMOKVIN LIST političarima za priznanje nezavisnosti Kosova koje više ne bi bilo u sastavu Srbije i za njegovo članstvo u UN. Takodje smatra da je ZAMKA da ćemo dobiti Srpsku zauzvrat za priznanje Kosova. PRONADJITE TEKST: "PROF. DR MILOMIR STEPIĆ: U povezivanju Kosova i Srpske krije se zamka" ... ГЛАС: Ако Косово и Србија отпочну озбиљне преговоре о поновном исцртавању граница, да ли би се ово могло одразити и на друге балканске земље, а поготово БиХ? СТЕПИЋ: Ново исцртавање граница могло би да дође у обзир тек приликом новог “лома” светског поретка и балканског субпоретка, што је извесно у ближој или даљој будућности. У супротном, оно ће бити само на српску штету, што се континуирано догађа од 90-их.

   • Slobodanka says:

    Srbo, treba da budemo kritičniji prema raznim likovima koji nam se predstavljaju i uporno nameću i koji će se tek nametati kao "najpametniji". Mi već imamo i od ranije i u današnjem vremenu svoje potvrdjene stručne i pametne ljude. Samo treba da obrišemo prašinu sa njihovih dela i da ih pročitamo sa pažnjom.

 2. test01 says:

  Upravo tako - a vrhunac ludila je sadasnja vlast u Srbiji koja radi upravo za ciljeve zapada i na stetu Srba i Srpske nacije. Zapad ih drzi u saci, doveli su ih na vlast i mogu da ih ucenjuju sa podacima koji imaju o njima zbog kradje, korupcije, povezanosti sa siptarskom mafijom itd a pare su na zapadu. LUdilo i nista drugo !!!

 3. Istina says:

  Vučić i njegov savetnik Tony Bler rade protiv SRBSKOG NARODA...

 4. persida says:

  A gde je Putin? Dok mi od Rusije imamo samo diplomatsku pomoc, Siptari od Zapada imaju u vojnu. Siptari mogu da rade sta hoce jer su nas Rusi izdali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u