Сребреница – тест Србије

Srebrenica – test Srbije

12 juna 2015

Dragomir Andjelkovic 3843Piše: Dragomir Anđelković

Kada se u međunarodnim razmerama pomene Srebrenica – jasno je da se radi o pritisku na Srbe! Srebrenička laž korišćena je za pripremu terena za agresiju na Srbiju i okupaciju Kosova 1999. Kao i za opravdanje zapadne politike izazivanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije, odnosno za stvaranje nakazne kosovske kvazidržave. I to je tek mali deo terena na kom je korišćena NATO srebrenička artiljerija.

Sada se ona ponovo dovlači na pozicije. Radi se o rezoluciji koju priprema London, a namenjena je za usvajanje u UN. Planira se da se njom 11. jul proglasi za svetski dan – kako se tvrdi – „sećanja na više od 8.000 Bošnjaka koje su srpske snage ubile 1995“.

Tu se radi o bezočnoj laži. Nije jasno ko i na koji način stoji iza likvidacije nekoliko stotina muslimanskih vojnika, a priča o masakru nad gotovo deset hiljada nenaoružanih ljudi najcrnja je propaganda. No, sada će se od nas zahtevati da definitivno prihvatimo da se na nivou OUN ozvaniči – srebrenička laž.

Od oficijelnog Beograda, užurbano se traže dve stravične stvari: da aminuje otmicu Kosova time što bi se složio da Priština uđe u OUN i da digne ruke od RS. A Zapad ne namerava da nas lomi polako u vezi sa rečenim, već da jednim udarcem ubije više muva. Otuda, svi zahtevi protiv Srba su upakovani u jedinstvenu srebreničku ambalažu. Ako se krotko složimo sa rezolucijom onda smo zapravo kapitulirali. Odrekli smo se KiM i RS a dali smo i blanko saglasnost da zapadni moćnici urade šta god hoće i sa Vojvodinom i Raškom.

Predstojeća rezolucija o Srebrenici je test naše spremnosti na bezuslovnu kapitulaciju. Ako je „potpišemo“ nema više Srpstva. Ono će ubrzo biti svedeno na sakato srbijanstvo. Znači, nemamo kud. Moramo da se odupremo i aktivno je odbijemo. Inače nismo dostojni ni svojih predaka, ni srpskog imena. Tim pre što naš otpor ne bi predstavljao samoubistvo. Svet se već dosta promenio. Rusija, Kina i mnoge druge države izašle su na crtu evroatlantskim globalnim agresorima i spremne su da nam pomognu. Ali niko neće biti veći Srbin od Srba. Zbog toga se od nas očekuje da kleknemo pred rezolucijom o Srebrenici i umesto da zatražimo rusku i kinesku podršku za njeno blokiranje u OUN – te sile zamolimo da joj se ne protive. Tako bi naši neprijatelji postigli perverzan rezultat: ubistvo Srpstva rukama Srba! Našim potencijalnim saveznicima bi jedino ostalo da sa prezirom to posmatraju!

(Večernje novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Mitovi su gadna stvar says:

    Svrbi,svrbi ??

  2. mudrijaš says:

    @Mitovi su gadna stvar: da, da, Srebrenički mit je gadna stvar za one koji veruju u laž o "genocidu nad dečacima i muškarcima", tj. vojnicima koji su izginuli u sramnom porazu, ostavljeni da crknu od svojih, u pravu si...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *