ŠREDER POHVALIO PUTINA: Poseduje humor, vredan je, odličan u komunikaciji…

ŠREDER POHVALIO PUTINA: Poseduje humor, vredan je, odličan u komunikaciji…

14 februara 2014

Vladimir_Putin_with_Gerhard_Schroeder-1Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder objavio je novu knjigu “Jasne reči“ u kojoj, između ostalog, brani svoju davno izgovorenu rečenicu o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kao besprekornom demokrati, navodeći da on svoj odnos prema šefu ruske države ne relativizuje, ali da idealano demokratski nije niko.

“Sedeo sam tada, 2004. godine, u emisiji kod Rajnholda Bekmana i on mi je postavio pitanje da li je Putin idealan demokrata, odnosno, demokrata bez mane i, u tom trenutku sam samo mislio da bi, ako budem odgovorio sa “ne“, to moglo imati spoljno-političke konsekvence. Umesto toga, rekao sam da su to uvek takvi izrazi, da mu ja verujem i da sam ubeđen da je on (Putin) to. Bolje bi bilo, naravno, da sam uzvratio kontra-pitanjem šta je zapravo jedan idealni demokrata bez mane….“, napisao je Šreder u svojoj knjizi, koja će sutra biti predstavljenja, a čije je izvode danas objavio tabliod “Bild“.

Šreder je naglasio da besprekorni, odnosno, idealno demokratski nije, međutim, niko i da on svoj stav prema Putinu ne relativizuje.

Bivši nemackci kancelar je, takođe, napisao da je ruski predsednik nešto drugo, od onoga kakav je njegov imidž.

Putin je, prema Šrederovom zapažanju, jedan opušteni partner za razgovore i poseduje humor, vredan pažnje.

“Najvažnija pretpostavka da bi se tako nešto, kao prijateljstvo, moglo razviti, jeste jezik….i Putin govori perfektno nemački, a njegove ćerke u najmanju ruku isto toliko dobro. One mogu čak da pevaju i božićne pesme na nemačkom….“, napisao je Šreder, koji je mišljenja da Nemačka treba da podržava Rusiju, kako bi se demokratija i pravna država razvile.

On, takođe, veruje da će sledeće godine pokazati da li je rusko vođstvo sposobno da one promene koje su se dogodile u društvu, takođe, i politički prihvati.

“Mislim, Putin to zna“, napisao je Šreder.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *