СРЕДЊОШКОЛАЦ ОСРАМОТИО Пентагон

SREDNJOŠKOLAC OSRAMOTIO Pentagon

11 jula 2017

Američki srednjoškolac Tedi Fišer – zahvaljujući svojoj sposobnosti da uočava detalje – uspeo je da sazna broj službenog telefona šefa Pentagona Džejmsa Matisa.

I ne samo saznao, nego se i okoristio njime na način koji dovodi u pitanje famoznu američku zaštitu oko glavnih državnih ličnosti.

Kako je upravo objavio New York Post, Fišer je sa Matisom napravio pravi-pravcati intervju. A još je trajao celih 45 minuta. Dakle: ceo jedan školski čas.

Isti list tvrdi da se Fišer, koju pohađa jednu od srednjih škola u Vašingtonu, interesuje za novinarstvo i spoljnu politiku.

Ovo bi trebalo da bude olakšavajuća okolnost za američkog ministra odbrane.

A kako je Fišer uspeo da dopre do „strašnog Matisa”?

Na stranicama dnevnog lsta The Washington Post od 11. maja, on je obratio pažnju na fotografiju na kojoj su bili Matis i njegov i telohranitelji sa fasciklom sa papirima. Na jednom od papira bio je stiker na koje se pod lupom moglo pročitati Matisovo ime, zajedno sa brojem telefona.

Fišer je prvo telefonirao vašingtonskom listu koji je ubrzo uklonio tu fotografiju sa svog sajta. Zatim je ovaj američki učenik odlučio da intervjuiše Matisa.

Poslao mu je sms-poruku: „Da li biste mogli da mi date intervju? Uzgred, broj vašeg ličnog telefona je postao dostupan celokupnoj američkoj publici, prijatan Vam dan!”

Matis, koji se i sam rodio u Vašingtonu, pristao je na intervju.

Mladi Fišer je potom napisao: „Celokupna istorija je niz čudesa”.

A Matis mu je u intervjuu rekao i ovo: „Uvek sam se trudio da pomažem onima koji uče jer smatram obaveznim da im ukažem na ono sa čime sam se suočavao na životnom putu. To će im pomoći da prave jedino svoje greške, a ne i one koje smo mi pre njih napravili”.

Matis je odgovorio na mnoštvo Fišerovih pitanja. Pored ostalog je ocenio da bi barak Obama napravio manje grešaka da je više slušao Hilari Klinton.

Posebno je naglasio da će borba protiv ekstremizma biti uspešnija ako SAD budu plaćale školovanje đaka u Avganistanu, Siriji, Iraku i nekim drugim zemljama.

Kao što se vidi: Matis je iz problema sa kojim nije računao pokušao da izvuče korist.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Najbolje da otvorite svoje škole svugde po svetu, pa da svi postanemo idioti u stilu Sjedinjenih državljana.

  2. goran says:

    Oj Ameri, vecne gluperde, bez vas bi bilo dosadno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *