СРПСКА И РУСКА ВОЈСКА објавиле рат КОРОНАВИРУСУ

SRPSKA I RUSKA VOJSKA objavile rat KORONAVIRUSU

4 aprila 2020

Na Vojnomedicinskoj akademiji održan sastanak kome su, pored srpskih, prisustvovali i ruski vojni lekari koji su doneli pomoć iz Rusije. Tema razgovora bila je epidemiološka situacija u Srbiji i prioritetne oblasti zajedničkog rada,. Dogovorili su zajednički napad na Koronu, ništa nisu prevideli, kako to i inače rade ozbiljne vojske!

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Ministarstva zdravlja Srbije, a sa ruske strane oficiri štaba operativne grupe koja je stigla u Beograd. Sačinjen je plan rada, određena su naselja i objekte gde c“e biti angažovani ruski lekari i jedinice RHB zaštite.Savetovanje srpskih i ruskih vojnika o tome kako da udare na koronu udarna je vest u Rusiji, a TV Zvezda ima ekskluzivni snimak o tome kako je to izgledalo!

Naši i ruski vojnici dogovrili su da timovi ruskih lekara i medicinskih sestara obuče srpske lekare koji direktno rade sa pacijentima obolelim od virusa korona i da im pruže pomoć u organizaciji lečenja i karantina.

Kako je predviđeno, dve ekipe lekara će ostati da rade u Beogradu, gde je situacija najsloženija. Pet ekipa će biti upućeno u Niš, Kikindu, Valjevo i Ćupriju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Planirano je da stručnjaci za RHB zaštitu i još jedan tim lekara bude upućen u Bačku Topolu, gde se u izolaciji nalaze srpski vojnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Dve grupe stručnjaka za RHB zaštitu će biti angažovane u Ginekološko-akušerskoj bolnici „Narodni front“ i Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović u Beogradu.

Gosti iz Rusije su informisani o aktuelnoj situaciji u Srbiji, kao i merama koje je država preduzela u borbi protiv širenja virusa korona, a zamenik načelnika Generalštaba vojske RS, general-major Petar Cvetković i državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Tekić zahvalili su se general-majoru Mihailu Černišovu na tome što je Rusija ukazala pomoc“ Srbiji.

Iz Rusije u Srbiju je juče i danas sletelo 11 ruskih aviona Il-76 sa timovima lekara i stručnjaka, opremom i tehnikom kako bi pružili pomoc“ u borbi protiv virusa korona.

U Srbiji ima ukupno 1.624 zaraženih, a preminulo je do sada 44.

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Naslov? Rat podrazumeva dve sukobljene strane, dve sukobljene države ili više njih. Zatim jedna strana u sukobu može biti i neformalna grupa. Ovo što ruski i srpski lekari rade je bitka ili borba protiv korona virusa, dakle neispravno je reći da vode rat protiv korona virusa.

 2. Gardista says:

  Dobro el oni stvarno misle da smo mi tolike ovce.

 3. Filip says:

  Prvo što bi trebalo da dezinfikuju su porodilišta

 4. Cov Execution says:

  Bravo momci, i devojci, računamo na vas, samo nemojte dobri ljudi da to bude preko naših leđa. Svu koronu u jedan džak pa udri motkom dokle god mrda. Iako zaista poznavaoci covida tvrde da toga praktično nema, šta ima veze? Kada se inače ceo ovaj svet folira, pa možete i vi kao naša momčad i devojčad. Masku i rukavice pa udri bre. Domestos pa štrcaj gde mrda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *