Srpska policija sledeće nedelje sprema nove akcije i hapšenja

Srpska policija sledeće nedelje sprema nove akcije i hapšenja

17 septembra 2013

hro-akcije-polocije-hapsenj_620x0Sledeće nedelje, kako saznaju „Novosti“, sledi novi udar kriminalističke policije na pripadnike organizovanog kriminala i korupcije. Uporedo s tim, međutim, pojačava se tajkunski i mafijaški pritisak na policiju i njene čelnike.

Ovih dana besni pravi „rat“ između pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, pojedinih tabloida i pojedinaca iz MUP Srbije sa operativcima kriminalističke policije i Direkcijom policije. Iza svega se, međutim, kako saznajemo, krije pokušaj da se najžešći udar na one koji su opljačkali zemlju – izbegne ili bar ublaži.

Sve je krenulo pre nekoliko nedelja kada je već bila završena istraga vezana za pljačku jednog javnog preduzeća, a među osumnjičenima se našao i čovek koji se ovih dana eksponira u javnosti. To je, međutim, kako saznajemo, samo delimično odložilo ovu policijsku akciju, ali će njemu, kao i ostalim koji su zavukli ruku u džep građana, vrlo brzo biti stavljene lisice.

– Pritisak na kriminalističku policiju, kao i samu Direkciju policije pojačava se sa završetkom svih istraga 24 sporne privatizacije – objašnjava izvor „Novosti“ iz vrha MUP Srbije. – Svi smo svesni laži koje se objavljuju iz dana u dan, ali to nas nimalo ne dotiče i mi nastavljamo da radimo svoj posao. Po nalogu i u dogovoru sa tužiocima planiramo sledeće poteze i vrlo brzo uslediće nove akcije. Nema zaštićenih i bez obzira na to koliko laži širili o ljudima koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, oni koji su opljačkali ovu zemlju biće izvedeni pred lice pravde.

Uskoro se u policiji očekuju nova kadrovska rešenja. Prošle nedelje smenjen je načelnik u Policijskoj upravi Valjevo, a imenovan je novi. U sredu, kako je i najavljeno, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova potpisaće rešenje o smenjivanju načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, a na predlog direktora policije Milorada Veljovića. Time će biti stavljena tačka na višemesečni razdor i sukobe u samoj beogradskoj policiji, koji su nedavno eskalirali. Takođe, očekuje se da prvog policajca uskoro dobije Novi Sad, kao i još neke policijske uprave.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *