СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Гнушамо се „БЛИЦА“ – гласила „берлинске Србије“!

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Gnušamo se „BLICA“ – glasila „berlinske Srbije“!

4 juna 2015

Patrijarh-Irinej-8 435Učestala praksa da listovi i internet-sajtovi poznate beogradske medijske kuće u stranom vlasništvu o Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi po pravilu objavljuju potpune laži ili ne manje štetne poluistine, danas, 4. juna 2015. godine, dobila je u tabloidu „Blic“ svoj vrhunac u vidu članka pod naslovom „Ruski patrijarh sabotira Srbiju“, stoji u saopštenju kabineta Patrijarha Srpskog.

„Ovim povodom Srpska Pravoslavna Crkva izražava gnušanje i zaprepašćenje jer je sve što je napisano u tome članku apsolutna laž. Nikakvo pismo Njegove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije g. Kirila nije ovih dana stiglo u Srpsku Patrijaršiju niti odnosi koji se priviđaju glasilu „berlinske Srbije“ postoje između sestrinskih Pravoslavnih Crkava, a pogotovu između Ruske Pravoslavne Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, čije odnose odlikuju bratska ljubav, saradnja i uvažavanje, da i ne pominjemo štedru pomoć koju je Moskovka Patrijaršija pružala Pećkoj Patrijaršiji kako tokom pređašnjih stoleća tako i u naše doba.“ – navodi se u saopštenju.

„Ovom prilikom ne ulazimo u to kome je u interesu da besmislenim intrigama pokuša da naruši ili lažno predstavi odnose Srpske Pravoslavne Crkve sa Ruskom Pravoslavnom Crkvom, ali pozivamo one koji pretenduju na to da se zovu poslenicima javne reči da prestanu da nanose štetu Crkvi i da poslušaju glas sopstvene savesti u odnosu na naloge koje dobijaju, osim ako nije reč o ljudima potpuno spaljene savesti.“ – kaže se u saopštenju SPC.

Pozivamo i one na koje se novinari pozivaju, najčešće ih nazivajući „jedan od srpskih vladika“, da prestanu sa nanošenjem nesagledive štete Crkvi koja ih je učinila onim što jesu i kojoj sve duguju, stoji na kraju saopštenja kabineta Patrijarha Srpskog koje je dostavljeno medijima.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. frka says:

    Koliko ja znam...pravi Srbi ne citaju to govno od novina..A mozda nisam dobro upucen:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *