СРПСКА ВЛАСТ ПРИЗНАЛА ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Водили смо неуспешну политику!

SRPSKA VLAST PRIZNALA VELIKU GREŠKU: Vodili smo neuspešnu politiku!

3 aprila 2018

Minisar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da opredeljenost Beograda za iskren i konstruktivan dijalog sa Prištinom, uz posredovanje EU, ne daje očekivane rezultate.

Dačić je naglasio da vlasti u Prištini, uz “podršku nekih stranih sila”, prolongiraju sprovođenje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma.

-Ponavljam da je Srbija dijalogu u Briselu pristupila iskreno i bez skrivene agende, dok Priština dobro smišljenim provokacijama i opstrukcijama, uz očiglednu podršku nekih stranih sila, prolongira izvršavanje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma, obesmišljava dijalog i time direktno ugrožava stabilnost regiona, istakao je Dačić na ceremoniji otvaranja graničnog prelaza Rastina – Bačsentđerđ, u prisustvu šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da srpske vlasti očekuju da Mađarska razume poziciju Srbije koja je, kako je rekao, bazirana na očuvanju zajedničkih hrišćanskih i evropskih vrednosti, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju, šefa srpske diplomatije piše da opredeljenost za iskren i konstruktivan dijalog sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, uz posredovanje EU, nažalost ne daje očekivane rezultate.

(Danas)

KOMENTARI3 komentara

  1. jaja ture says:

    Ima li mozda neko obraza pa bar da ponudi ostavku?

  2. test01 says:

    Vadite kestenje iz vatre I prestanite da radite na otudjivanju Srpske teritorije. Nece se na tome zavrsiti! Pricate jedno a radite zajedno sa siptarima. Vec nekoliko nedelja slusam izjave 'predsednika' o kompromisu, u stvari vele-izdaji. Srpski intelektualci koji su potpisali peticiju da sprece izdaju Kosmeta su napadnuti bez ikakvog srama of te iste garniture na vlasti! Treba vas sto pre smenuti I dovesti patriote I intelektualce na celo drzave dok Srbija jos postoji kao drzava!

  3. zlatko says:

    Od svega što ovde nadrobi Ivica Gljivica mene zapravo zanima samo jedno: da li ta nova svest, to novonaučeno znanje podrazumeva da on više neće pevati, pošto "ko peva zlo ne misli" ili će samo promeniti repertoar? Nije se do kraja izjasnio, pa noćas neću moći da spavam od brige.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *