СРПСKЕ СЛУЖБЕ ОТKРИЛЕ KО ЈЕ УБИО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Убица је Зекај – МИСТЕРИОЗНИ човек Kадрија Весељија!

SRPSKE SLUŽBE OTKRILE KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA: Ubica je Zekaj – MISTERIOZNI čovek Kadrija Veseljija!

7 decembra 2018

Službe bezbednosti i obaveštajci jedne prijateljske zemlje došli su do istih saznanja. Predsednika SDP ubio Albanac koji je dan pre zločina ušao u grad preko srpskih sela da bi zavarao istragu.

Srpske službe, ali i obaveštajci jedne prijateljske zemlje, koji deluju na Kosovu i Metohiji, došli su do novih saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Prema tim, veoma pouzdanim informacijama obarač je povukao čovek sa imenom ili nadimkom Zekaj, koji je poznat u albanskim krimi krugovima, a godinama se kretao u društvu Kadrija Veselija, predsednika kosovskog parlamenta, čoveka za koga kažu da povlači sve konce na KIM.Do ovih saznanja, obaveštajci su došli uprkos teškim opstrukcijama privremenih prištinskih vlasti tokom istrage atentata.

– Od prvog dana tzv. kosovska policija je opstruirala istragu. Činjeno je apsolutno sve da se zavara trag do počinilaca i organizatora. Baš zbog toga, ništa od ovoga što je Beograd tražio počev od dostavljanja nalaza uviđaja pa nadalje, nije ispoštovano. Kako se ispostavilo, tragovi definitivno vode do Kadrija Veselija.

Da su informacije tačne, juče je gostujući na TV Pink potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Šta je radio izvesni Zekaj uoči ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, gde je i na koji je ulaz ušao, a na koji je izlaz to izašao – rekao je u jednom trenutku predsednik Srbije.

– Sada da vam ja kažem, ima najmanje 5, 6 mogućih verzija sa stostruko jačim motivima ubistva nego što bi ga imao bilo ko od Srba. Izvesni Ajeti, Hekim Asani, Tunela ili Tupela, ko se tu kome svetio, ko je postavio bombu pod autobus „NIŠ Ekspres“. Sa kim je bio u kontaktu i ko mu je rekao da će biti oslobođen čim Euleks i Unmik odu sa Kosova – naveo je Vučić.

Prema saznanjima obaveštajaca, upravo je misteriozni Zekaj najverovatnije pucao na Ivanovića.

Da bi zavarao trag, on je do sedišta SDP u severnom delu Mitrovice, 16. januara iz pravca srpskih sela, a pobegao je ka jednom delu jer je znao da se sve snima.

Vučić je inače u emisiji naveo i da bi ime ubice odmah moglo da bude obelodanjeno ako bi se pokazale ispravnim tvrdnje srpskih službi.

– Na bajkoliku priču to bi mogao da bude taj i taj, nego bismo odmah imali ime ubice. Problem je u tome što nismo imali pristup mestu uviđaja i mestu zločina i oni su to uradili i sve vreme pravili političku priču zajedno sa različitim inostranim agentima, kojima je uvek odgovaralone bi li srušili sever i obazbedili potpunu nezavisnost Kosova.

To je njihov cilj i to nije nikakva tajna. Zato je bila magla tog danaiako magle nije bilo, zato ja ne mogu da dobijem te satelitske snimke kad razgovaram sa šefovima stranih tajnih obaveštajnih službi. Ta magla će za nas uvek da postoji tu – rekao je predsednik i nastavio:

– Njihova istraga nije prikazala ništa. Tražili smo da nam dostave čaure u riku od pet dana da bismo mogli nešto da uradimo sa tim do danas ali ih nisu dostavili. Veoma je bilo važno da nam dostave čaure zato što postoje neslaganja službi oko toga iz koje je puške pucano. A kad bi se potvrdilo ono što tvrde naše službe, odmah bih vam mogao reći ime ubice.

Komentarišući ova saznanja, nekadašnji obaveštajac Boža Spasić, kaže da je ime Zekaj poznato u krugovima operativaca, ali da se o njemu ne zna mnogo.

– Ono što je sigurno jeste da nije bez razloga došao iz pravca srpskih sela,a izašao preko južnog dela Mitrovice kako ne bi bilo sumnjivo da je došao sa strane gde su Albanci. Koliko znam, radi se o ubici kojeg su tri-četiri godine držali u ilegali – tvrdi Spasić.

(Srbija Danas)

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Odmah osveta, sve drugo je slabost i gmizanje pred teroristima.

 2. opet ja says:

  Ma važi. Pre bih rekao, a čak sam i siguran u to, da je nalog za ubistvo stigao iz Beograda, a na radost nekih iz K. Mitrovice. Šiptari da su hteli mogli su da ga dokrajče u zatvoru ili da ga drže tamo doživotno po nekoj nameštenoj presudi.

  • Miraš says:

   Ne budi naivan! Zaboravljaš čije sve strane službe vršljaju Kosovom i šta sve mogu da režiraju. Slučaj Račak smatra se operacijom pod lažnom zastavom i koliko su još takvih slučajeva režirali? Zašto ne bi po potrebi režirali jedan takav slučaj u kom je žrtva srpska tj. nije albanska? Za Šiptare je idealna situacija da ima ozbiljnih potresa u Beogradu tj. kada bi postojao vakum u nekom kraćem periodu u kom je vlast u Srbiji bitno oslabljena - kao da je nema. Npr. ne bi imao ko da reaguje ni prema jednom važnom svetskom centru, itd., a u takvom pretpostavljenom vakumu Šiptari bi tek čuda stvarali.

 3. Aleks says:

  Vračajte istom merom roknite tri njihova šta se čeka

 4. Neverni Toma says:

  E ako je to objavio sajt Srbija danas.com, koji reklamira režimski novinar Milomir Marić u emisiji Ćirilica onda je to sigurno k'o vrbov klin. To je istina koliko i činjenica da je Jelena Milić i njoj slične, koje su među najzastupljenijim gostima "Ćirilice", najveći srpski patriota. Još kad normalan čovek pročita samo prvi stav članka jasno mu je koliko je ova informacija tačna. Jedan od najcitiranijih režimskih medija isto tako u svakom svom članku se poziva na "poverljive", ili "dobro obaveštene" izvore" i uvek im je sagovornik isti bivši političar (najčešće Vladislav Jovanović) ili politički analitičari od kojih se čitaocima prevrće stomak. Kad ovu vest objavi portal Srbijadanas.net onda ću poverovati u njenu istinutost, ali tamo se peva neka druga pesma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *