СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ЗАБРАНЈЕНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ, КО ЈЕ ИСТАКНЕ СЛЕДИ МУ ЗАТВОР: Албански барјаци МИЛУ НЕ СМЕТАЈУ!

СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ЗАБРАНЈЕНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ, КО ЈЕ ИСТАКНЕ СЛЕДИ МУ ЗАТВОР: Албански барјаци МИЛУ НЕ СМЕТАЈУ!

24 маја 2017

Режим Мила Ђукановића упорно ћути поводом инцидента на планини Румија, изнад Бара где су Албанци истакли националне заставе и организовали паравојни камп. Истовремено, полиција је експресно привела менаџера Будве и функционера Нове српске демократије Мила Божовића, јер је на својој кући истакао тробојку, народну заставу Црне Горе.

Тробојка је, иначе, застава са којом је био покривен ковчег краља Николе.

Црногорска јавност поставља питање са каквим је намерама направљен паравојни камп на Румији, као и где су били и зашто тим поводом нису учинили ништа ни полиција ни Агенција за националну безбедност.

Одговора, међутим, нема већ је и даље на снази мук надлежних државних органа.

Подсетимо, већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила се у својеврсни војни камп на врху планине Румије 21. маја када је званична Црна Гора обележавала Дан независности.

Поред људи у униформама и са дугим ножевима, на скупу су биле и особе у мајицама такозване „природне“ Албаније, која обухвата и значајан део територије Црне Горе.

У војном кампу нашао се и председник Општине Улцињ Назиф Цунгу, који се опробао у стрељачким дисциплинама.

Такође, на врху Румије, на Дан независности Црне Горе, увелико су се вијориле заставе Албаније, а нико од државних органа није реаговао тим поводом.

Полиција је, с друге стране, експресно дејствовала и привела менаџера Будве и функционера Нове српске демократије Мила Божовића, јер је 21. маја на својој кући истакао тробојку, односно народну заставу Црне Горе. Тробојка је, иначе, застава са којом је био покривен ковчег краља Николе.

Албанци су своје националне заставе истицали и раније посебно у Улцињу, Тузима, Гусињу. С друге стране, и било је и хрватских у Боки или турских у бројним градовима на северу Црне Горе.

Никад полиција није реаговала, осим кад је реч о српским заставама.

(In4s)

KOMENTARI2 коментара

  1. Pero Joksimovic says:

    Изгледа да је и Мило Ђукај шиптарски копилан. Ускоро ће и у Београду бити забрањена српска застава. Имаћемо заставу ЕУ и националних већина - шћипетарске, мађаро, кроација, му ислам, булгариа, џипси и сличне...

  2. Bambula says:

    U stranoj državi može se koristiti zastava nacionalnih manjina ili u nekim slučajevima, druge države, ali samo ukoliko je uz nju istaknuta i zastava države u kojoj osoba živi. Sve drugo je kršenje ustava i zakona. Primjerice, predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj imaju apsolutno pravo javno istaknuti zastavu srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, koja je slična zastavi Republike Srbije, ali samo ako je uz nju istaknuta i zastava Republike Hrvatske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u