СРПСКИ АНАЛИТИЧАР УЗБУРКАО ЈАВНОСТ: Запад пустио Вучића “низ воду” а Србија понижена и поражена…

SRPSKI ANALITIČAR UZBURKAO JAVNOST: Zapad pustio Vučića “niz vodu” a Srbija ponižena i poražena…

29 oktobra 2018

Piše: Tomislav Kresović

Ucene i pretnje Zapada predsedniku Vučiću!

Zapad pre svega EU odnosno Nemačka preko svog emisara poslanika Merkleove stranke poslao je vlastima u Srbiji i Predsedniku Aleksandru Vučiću „poruku koju (ne)može da odbije.Ta poruka je puno priznanje Kosova uz realizaciju Briselskog sporazuma kao put Srbije prema EU posle 2025 ili 2030 godine. Međutim strane diplomate iz EU napominju da Kosovo nije jedini uslov za put ka EU. Ovo je jasna poruka da je Srbija definisana kao protektoralna.

Politika „Štapa i šargarepe“ prema Srbiji!

Dakle jasno je vlastima u Srbiji stavljeno do znanja da je EU za Srbiju na „dugom štapu“ .To je politika ucena i ultimatuma,politika poniženja i tretiranja Srbije kao poražene ,a ne kao evro partnera ili u pravom smislu reči „sledbenika“ eve-atlantske politike .Vladajuća koalicija i ministri u vladi sem lidera SPS Ivice Dačića se „kunu“ u EU i doživljavaju je kao Kominternu i kao apsolutnu istinu i ideologiju koja nema alternativu.Srbija je od Nemačke dobila očekivani odgovor.

Nemački „hladan tuš“ Vučiću

Nemačka nije „prijatelj“ Srbije što se vidi i po stavu koliko ulaže svoj autoritet i moć prema Kosovu kao nezavisnoj državi.Nemačka sledi svoju Balkansku „Mitel –Europa“ antisrpsku politiku koja je bila dominantna i 1914,1941 i 1991 ali i 1999 godine.

Nema bitnih pomerenja interesa Nemačke prema Srbiji.Nemačka će ulagati u Srbiju ne zbog puta EU ,nego svojih ekonomoskih interesa na Balkanu,a SAD će to raditi preko NATO interesa i zaštite svojih nacionlanih interesa na Kosovu i Metohiji.Tako SAD i Nemačka igraju sa Srbijom „simultansku“, a Predsednik Srbije očekuje promenu politike SAD prema Srbiji i podršku Nemačke u traženju pravednog i kompromisnog rešenja za Kosovo.

Zapad bez izuzetka bilo to Nemačka,Francuska ili SAD Srbiji u konačnoj „ šahovskoj igri“ mogu da ponude „kulturno prosvetnu autonomiju“ na severu i ništa više, a možda ni to.Nema razgraničenja,podela ,razmene teritorije što ne postoji ni u rezoluciji 1244SBUN ili Ustavu Srbije ali i Briselskim sporazumom.

Šta to beše razgraničenje Beograda i Prištine!?

Neko je iz političkih i medijskih razloga „navukao“ na tanak led rukovodstvu Srbije da priča o „razgraničenju“ bez platforme vlade i parlamenta.Iza ove opcije stajale su mreže oko SOROŠ- a i Sonje Liht i verovanja u izjave trampovih saradnka i američkih medija.

SAD „melju“ Balkan i zatvaraju vrata Rusiji preko NATO u Crnoj Gori i sada u Makedoniji.Srbija je blizu situacije da bude „kolateralna žrtva“ sukoba moćnih bez prave diploamtije i zaštite srpskih nacionalnih interesa.

Umesto „kucanja „ na vrata Brisela gde je sedište i EU i NATO, Srbija svoje interese da vrati u SBUN koliko god je to moguće i da traži podršku pet članica EU koje nisu priznale Kosovo.

Zapad će nastaviit da pritiska Predsednika Srbije do granica da ga proglasi „nesposobnim“ da reši problem sa Prištinom .Praktično Predsednik Srbije je već pušten „niz vodu“ i od njega se sada očekuje da „pliva“ kako zna da se ne bi „poliitčki udavio“.

Predsednik Srbije je oko Kosova vodio više ličnu politiku snagom svog uticaja u vladajućoj koaliciji bez pravih političkih smernica vlade i parlamenta i mišljenja SPC ali i rasprave u SNS.

Pošto je koncept predsednika Srbije oko „razgraničenja“ bio privatnog karaktera sa institucionalnom težinom, a ne šire javnosti taj predlog je odbačen u većem delu EU.

Jasno je da predstoji političko vrenje u SNS i koaliciji ali i oštrija polarizacija vlasti i opozicije koja vodi u prevremene izbore do leta 2019 godine.Ove izbore će pre svega inicirati SNS i Predsednik Vučić da bi dobio političko vreme .

Da je to tako pokazuju i predlozi Vučićevih saradnika da se ide na izbore.Treba očekivati da se do kraja proleća 2019 godine završe izbori u SNS, a do leta dođe do prevremenih izbora.

(Vidovdan)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vesko says:

  Nije tu bilo nikakve 'navlake' sa Zapada, to je provala. To je izvorno poteklo od Vucica, a ta ideja je dugo u opticaju i mnogi su je razradivali, jedan od njih je bio i Dobrica Cosic. Problem je nastao kada se Nemacka usprotivila tome, SAD su mnogo lukaviji i pragmaticniji i oni su ubrzo shvatili prednosti ubrzavanja rijesenja za Kosovski problem. Rusiji to takoder nije odgovoralo ali bi ona bila spremna da odstupi jer su nam prijatelji. Onda se Vucic usprotivio Merkelovoj rekavsi 'kako sad nema mijenjanja granica a vi ste promijenili granice Srbije'!? Sto je bio cini mi se jedini put kada se on usprotivio Nemackim zlotvorima. On je ovim prijedlogom ustvari pomogao Srbiji, sebi nije, jer je razotkrio igru podlih Nemackih Hitelerovih bandita, koji su nam godinama govorili kako Srbija ne mora da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu da bi usla u njihov usrani EU Rajh. Sto je bila 100% podvala kako bi preko procesa pridruzivanja izvukli sto vise koncesija od nas. Merkelova je dobila sut u guz u Nemackoj, ona je proslost za Nemce vec, njena arogantnost je kostale Nemce puno. Usudio bih se reci da je ona nepovratno unistila EU Rajh. Bila je i ostala izuzetno arogantna i destruktivna osoba. Ali Nemackoj i EU rajhu prvenstveno. Vucic nece biti kaznjen od biraca zbog ovoga sasvim sigurno.

 2. trikornjanin says:

  Lupetanju nikad kraja. Mogu i svabovi a i ostali da mastaju, proci ce ko Hitler, misle du su mnogo jaki i da Srbija zavisi od Vucica. Pa ni Jugoslavija nije zavisila ni od kralja ni od Tita vec od radnika i seljaka. A da Evropa zaista ima postene namere prvo bi povratila normalan zivot na Kosovu. Zato, braco Srbi "use i u svoje kljuse" i dobro da razmislimo treba li nam ovakva mafijaska organizacija poput Evrope. Od kad sam se rodio iy dna duse sam mrzeo kapitaliste i sve vise uvidjam da ih treba bojkotovati na svakom koraku - kao i politicare. Nema predsednik sta da izmislja, ima ustav, neka cita i neka radi kako je napisano i kraj.

 3. Jovo Veselinovic says:

  nije zapad pustijo srbiju niz vodu , nego su je pustili titini jugosloveni i blada srbije koja nije ni branila srbiju ni srbe u njoj nego sve porodaje i srbiju srpsku naciju idu sa titinim putem

 4. Zoran says:

  Nisu g apustii niz vodu sve dok nevladine organizacije cute.

 5. Velika Metla says:

  Ovaj Adolfinin emisar nije dolazio zbog priznanja srbske južne pokrajine,jer zbog toga nije morao dolaziti zato što je to poznato odavno,nego se pravi razlog krije od javnosti! A tih razloga može biti podosta!

 6. Dragoslav Vuckovic says:

  POSTOJI JEDNO (NE)SVETO PRAVILO U POLITICI:MORAS DA BUDES LAZOV !!! KAO STO NORMALAN COVEK MORA DA DISE, POLITICAR MORA DA LAZE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *