СРПСКИ АНАЛИТИЧАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Хрвати могу ударити на Србе, а Америка спрема крвави џумбус (ВИДЕО)

SRPSKI ANALITIČARI UPOZORAVAJU: Hrvati mogu udariti na Srbe, a Amerika sprema krvavi džumbus (VIDEO)

8 maja 2018

U večerašnjoj „Ćirilici“ na TV Hepi gosti su bili narodni poslanik i novinar Miroslav Lazanski, istoričar dr Srđa Trifković, istoričar prof. dr Aleksandar Rastović i diplomata Srećko Đukić, a teme su bile predstojeća vojna parada u Moskvi, poguban uticaj britanske antiruske političke histerije na Srbiju, ali je najveći šok izazvala tvrdnja Srđe Trifkovića da se boji da SAD sprema svetski krvavi džumbus, a da Hrvatska može, po njihovom nalogu, udariti na Republiku Srpsku!

Govoreći o predstojećoj vojnoj paradi u Moskvi povodom Dana pobede, narodni poslanik Miroslav Lazanski je rekao da se svakom vojnom paradom šalje i vojna i politička poruka.

Svaka vojna parada je i vojna i politička poruka. Diplomate analiziraju sve goste, pa čak i njihove pozicije stajanja i sedenja. Posebno se posmatraju borbena vozila, rakete, avioni i tako dalje, da bi se napravila skica čime ruska armija raspolaže – rekao je Lazanski.Govoreći o odnosima Srbije, Slovenije i Hrvatske sa Rusijom, Lazanski je podsetio na sprečavanje ulaska ruskog kapitala u našu zemlju od strane bivšeg režima (što nije bio slučaj u Hrvatskoj i Sloveniji, prema njegovim rečima), ali je skrenuo pažnju i na jednu vrlo interesantnu stvar, vezanu za odnos Rusije i Hrvatske.

– U najdesnijih novinama u Hrvatskoj nema napada na Rusku Federaciju, a kod nas ima novina koje idu direktno protiv Moskve, a mi nismo ni u EU, ni u NATO – kaže Lazanski.

Milomir Marić je dodao da „preko Hrvatske i Slovenije Rusi mogu da sarađuju sa EU, te da to te dve zemlje koriste“.

Da britanska rusofobija, koja postoji još od srednjeg veka, poslednjih nedelja i meseci kulminira, posebno imajući u vidu slučaj Skripalj, rekao je prof. dr Aleksandar Rastović.

On je podsetio na tvrdnju istoričara Milorada Ekmečića da je ta britanska rusofobija nestala samo za vreme I i IIsvetskog rata.

Međutim, najveći strah javnosti izazvalo je predviđanje Srđe Trifkovića da će centri moći u SAD, koji sprečavaju Trampove namere da popravi odnose sa Rusima, „krenuti u svetski krvavi džumbus“, jer se „nijedna imperija nije odrekla svoje vodeće uloge“!

Hrvatska bi u budućnosti, prema prof. Trifkoviću, bila udarna pesnica NATO i mogla bi udariti na Republiku Srpsku!

– Strahujem od novih katastrofa, ovaj scenario koji sam izneo nije fantastičan – rekao je istoričar.

I Miroslav Lazanski je potvrdio da je to moguće, ali da će tada Srbija morati da reaguje u slučaju krvoprolića. Lazanski je naveo i da Republika Srpska može proglasiti mobilizaciju, jer će sigurno moći da primeti grupisanje hrvatskih snaga.

Srđa Trifković se zabrinuo da bi se moglo desiti da Srbija ne reaguje i da će možda u ime evropskog puta pokazati uzdržanost i očekivanje da međunarodna zajednica reaguje, „kao što očekujemo da Brisel osudi ustaško i albansko divljanje, pa se to nikad neće desiti“.

Lazanski je tada dao nadu građanima Srbije, podsetivši da je sa našeg državnog vrha rečeno da „Srbija neće dozvoliti novi Bljesak i novu Oluju“.

U emisiji su se učesnici mnogo puta vraćali i na istorijske rasprave, što ipak nije tako loše, jer nema budućnosti bez poznavanja istorije.

Govorilo se o Titu, kralju Aleksandru, Jugoslaviji…

Zaključak je dao Milomir Marić, koji je rekao da je „sanjao da kao mladić uđe u EU, a neće ući ni kao penzioner“.

 

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  Koliko god se normalan svet trudio da održi mir,i da nije za rat,sve će im biti uzaludno,jer naci-amerika ne želi mir,zato što jedino od ratova i pljačkanja mogu da opstanu! Oni imaju dovoljno vojske koja može da napada bilo gde,i bilo koga! A to što ta stoka gine za naci-američke interese naci-američku politikantsku nazovi elitu ne zanima ni mrvu jednu! Oni njima služe isključivo da naci-amerikanci ostvare svoje ciljeve,pa ako ih i ne ostvare nisu njihovi ginuli,nego tamo neka stoka!

 2. BL says:

  Ko ce udariti na Republiku Srpsku? Branitelji iz Irske i Njemacke?Ne budi smijesan Lazanski 😂

  • R.Srpska says:

   ONI ČAK NI NE ZNAJU KOLIKO SE ISELJAVA IZ HRVACKE,ONI POMINJU ONO ŠTO HRVATI GOVORE IZ "SLUŽBENE", LAŽIRANE STATISTIKE, ALI HRVACKA DOŽIVLJAVA OGROMNU EMIGRACIJU, BAR 100.000 HRVATA JE MANJE GODIŠNJE I TO JE NAJVITALNIJI DEO STANOVNIŠTVA,TAJ KOJI BI MOGAO DA RATUJE, A TU TREBA NADODATI I IZUMIRANJE (SRBIJA I HRV.IMAJU U DECIMALU ISTI P.PRIRAŠTA, ŠTO SE U MEDIJIMA ISTO LAŽIRA, TJ.HRVATI O TOME UOPŠTE NE GOVORE. TO POVERENJE U HRVACKE IZVORE POSLEDICA SU OVAKVIH IZJAVA SRĐE. A ŠTO SE TIČE LAZE,ON JE VEOMA NEINFORMISAN O OSNOVAMA EKONOMIJE, ON SE UPUŠTA U RAZGOVORE O BDP-U SA PROZAPADNJACIMA A NE ZNA DA PARIRA NJIHOVIM LAŽIMA JER NE POZNAJE ELEMENTARNE POJMOVE.

 3. Nena says:

  Pa Vucic ne sme da digne vojsku da sada krene nova agresija na sever KiM a da ne govorim za R Srpsku.

 4. Zaharije qSerak says:

  Sve probrana ekipa.Srdja Trifkovic mi je poznat još iz Chicaga kao gost Srpskog radia i Ravasija.Jos jedna nula sa Grbavice koji je naravno izabrao “lakši “ način da živi u Americi.Tog čovjeka se nerado sjećam i trenutaka u kafiću Jesenjin i Ribljem restoranu na Grbavici.Mis jedan koji je dolaskom u Chicago i svojim pitanjem prije nego sto je “odlučio” svoj pravac u životu:” Gdje se ovdje skupljaju Sarajevska raja”?Na sahrani zajedničkog druga,on je okrenuo glavu,ne ja.

  • Filip says:

   Postoji li neko iz Sarajeva da ga ti ne znaš i da se nisi družio sa njim? Da li znaš Čolića i Duška Trifunovića? Ti si jadan iskompleksiran! Verovatno si bio neki pravnik ili činovnik u Sarajevu, a sad u Americi voziš kamion ili čistiš neki park. Kompleksi su čudo!!!

   • Velika Metla says:

    Filip,upravlja grtalicom,što ne znači i da je ume voziti,nego sada nema snega pa je na prinudnom odmoru,do sledeće zime kada padne ono belo ggoMno zvano sneg! A inače je dežurni lajavac na svaki prefiks RUS i SRB! To mu je bio prvi i jedini uslov da bi dobio pasoš genocidne tvorevine zvane naci-amerika,pošto je to jedino što ume da radi! Znaju naci-amerikanci koliki je to "kvalitet"! A inače ta kutija na ramenima što nosi.............,malo je to za dve noge! Potrebne su barem 4 noge! Da su meni ljudi na portalu napisali 10% od onoga što su njemu,ja se od sramote ne bih pojavljivao! Ali naravno,gde će balijaner znati šta je sramota!

    • Idi begaj:) says:

     @VM...NAJBOLJI SI BRATE :))))))@Filip ga osamario(istina Zaprdija ima OOOOOOOOgrOOOOOOOOman problem sa kompeksima),ti ga NAKAUTIRAO ti mu razvaljujes svaki i najmanji nerv :)))))))))))))))))))))Pozz.

 5. punca says:

  Sve u svemu Srbiji ide sve nizbrdo i kao bumerang ZLO dolazi !

  • R.Srpska says:

   TI NE VIDIŠ DA ZLO DOLAZI ALI NA VAS NACISTE. VIŠE NE BOMBARDUJU SAMO KAUBOJI, SADA BOMBARDUJU I RUSI. KAPIRAŠ?

 6. Daniel Jackson says:

  Srdja Trifkovic je cijenjen politicki analiticar u USA. Pripada paleokonzervativnoj politickoj orijentaciji koja nema nista zajednicko sa neokonzervativcima koji su intervencionisti isto kao i liberalni globalisti. Nije ni cudo sto ga promuslimanska opcija ne podnosi i to je najbolji kriterijum ko je on ustvari. Veoma je uspesan u demaskiranju mita o Islamu kao "religiji mira" koji jos uvek ima prodju na liberalnom Zapadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *