СРПСКИ БОРЦИ У НОВОРУСИЈИ: Тражимо Хрвате, али их нема (ВИДЕО)

SRPSKI BORCI U NOVORUSIJI: Tražimo Hrvate, ali ih nema (VIDEO)

4 juna 2015

deki-beric-fejsbuk-650x365Srpski snajperista Dejan Berić nalazi se na položajima u Marinki gde traju ogorčene borbe između snaga DNR i ukrajinske armije. Berić izveštava da su juče vođene žestoke borbe i da su Ukrajinci izvukli deblji kraj.

– Jučerašnji dan je prošao u velikim okršajima između fašističke hunte iz Kijeva i boraca DNR- a. Iako po dogovorima iz Minska ne bi trebalo da uopšte ima teške tehnike , napad je krenuo sa gomilom tenkova i haubica D-30 . Naši su odgovarali sa čim su mogli, a kad je grad krenuo da bije po reonima Donjecka, gde žive isključivo mirni žitelji dobilo se odobrenje da krene nekoliko tenkova. Malo je trebalo vremena da stignu do Donjecka, ali su onda pokazali da su majstori svog zanata – kaže Berić.

Berić kaže da su Ukrajinci bili iznenađeni munjevitim odgovorom snaga DNR.

– Naša armija je napravila haos. Nisu se nadali fašisti da će pešadija da im dođe bukvalno pod nos i bije tenkove iz ručnih raketnih bacača – kaže Berić.

On dodaje da je ukrajinski napad bio konfuzan a da su Ukrajinci u jednom momentu gađali svoju kolonu vozila.

– Ukrajinci koriste i bespilotne letelice, naučili ih Amerikanci veoma lepo kako se rukuje s njima. Zatim po njima koriguju vatru iz višecevnih raketnih bacača, i mogu reći da su veoma, veoma precizno radili. Uspeli su kolonu svoje tehnike da rasture u punom smislu te reči, više od deset komada tehnike sa kompletnim posadama i pešadijom okolo je spaljeno, stvarno su Ameri izveli obuke da ne može bolje – kaže Berić.

On kaže da su glavna snaga DNR na ovom delu fronta diverzantske grupe.

– Naše male izviđačko diverzantske grupe ih razvališe. U rezultatu njihovog napada, za koji su i javno rekli da su pokrenuli, izgubili su Marinku i još dva sela pored. Naše male grupe diverzanata su napravile dobar posao, a artiljerija još bolji. Doduše treba se za dobre rezultate zahvaliti i korektorima vatre ukrajinske armije jer su idelano gađali svoje ciljeve – objašnjava Berić.

Berić kaže da se nadao da će u prvoj liniji sresti i borce iz Hrvatske koji se bore na strani Ukrajinaca ali da su oni bili daleko od fronta.

– Čuli smo da su tu možda i naše komšije, ali ih nismo našli. Oni su ipak i dalje dovoljno daleko od fronta tamo gde može samo haubicama da se gađa sa velike daljine – kaže Berić.

On je objavio video jednog od svojih položaja gde strpljivo čeka Ukrajince i Hrvate.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Inače, u subotu, 6. juna, sveti otac Papak Franja dolazi u muslimansko sahrayewo, poznatije kao Europski Teheran, da na Koševu održi Misu i uhvati Kolidu Grabar Penisović za sisu, što će biti opetovani znak da Sveta Stolica ( izuzetne tvrdođe ) pruža potporu katolicima u federalnom rezervatu, kojih je od negdašnjih 800 tisuća ostanulo jedva 400 hiljada. Kako se to ipak dešava u nekoj kobajagi,ali ipak susjednoj zemlji, Srbi u Republici Srpskoj imaju drugu temu za razmišljanje: KOJE SVE ČETNIČKE I VELIKOSRPSKE PJESME ODABRATI U SMISLU DOBRODOŠLICE POTURICAMA KAD ZA PAR NEDELJA NAGRNU U SILVER SITI I POTOČARE, DA ODIGRAJU JOŠ JEDNOM, PREDSTAVU ZA CNN, U KOJOJ ĆE PONUKANI TUŽNOM SUDBINOM RAHMETLI MUJICE SLINITI PRED KAMERAMA, DOK IM SE NIZ LICA BUDU SLIVALE SUZE, KO GOVNA NIZ KONJSKU GUZICU.

  2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    ..........kad nađete te Rvate........ODSECITE IM MUDA............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *