СРПСКИ ДОКТОР КОЈИ ЈЕ САРАЂИВАО СА БИЛ ГЕЈТСОМ ОТКРИО ИСТИНУ: „После тог састанка, одлепио је за вакцином и имунизацијом“

SRPSKI DOKTOR KOJI JE SARAĐIVAO SA BIL GEJTSOM OTKRIO ISTINU: „Posle tog sastanka, odlepio je za vakcinom i imunizacijom“

2 maja 2020

Ovo je njegovo iskustvo sa mulitimilionerom!

“Teže je promeniti svet drugi put”, kaže dr Dragoslav Popović, konsultant Unicefa i Svetske banke i predsednik Udruženja za javno zdravlje Srbije, koji je sarađivao i sa fondacijom Bila Gejtsa, ali i sa dr Entonijem Faučijem, čelnikom američkog tima za borbu protiv COVID-19.“On je već jednom promenio svet. Nema ih mnogo na planeti koji imaju to iskustvo i koji znaju kako. Još je manje onih koji su se odlučili da to urade još jednom. Pre dvadeset godina, skupio je dvadesetak najvećih ‘mozgova’ na dvodnevnu diskusiju oko jednog pitanja – dajte mi jednu pojedinačnu intervenciju koja može promeniti svet nabolje, hoću da uložim svoju energiju i novac u to. Od toga sastanka, ostala je strast Gejtsa za vakcinama i imunizacijom, GMBF Fondacija, GAVI Alijansa, Decenija vakcina, milioni dece zaštićene vakcinama od bolesti i do danas nezabeležen procvat nauke o vakcinama i prevenciji bolesti”, kaže Popović.

Popović ovako opisuje način rada Bila Gejtsa.

“Pitao sam Čipa Lajonsa, koji je tada bio direktor polio programa BMG Fondacije: Kako izgleda provera učnika rada sa Gejtsom? Da li te pita koliko si kampanja napravio, koliko miliona dece vakcinisao, koliko treninga uradio? ‘Ništa od toga, njegova pitanja su tipa da li je Organizacija islamskih zemlja dovoljno posvećena iskorenjivanju polija, šta da on lično uradi da se UN više angažuju iduće godine, da li je premijer Indije odvojio odgovarajući budžet iz državne kase za iskorenjivanje dečje paralize, kako će se integracije u globalnom farma sektoru odraziti na dostupnost vakcina za dečju paralizu… Njega ostalo ne interesuje. Samo ‘velika slika’.”

Dragoslav Popović prvi put je sreo Gejtsa 2005, dan pre nego što je postao prvi pojedinac iz civilnog sektora koji se redovno obraća Svetskoj zdravstvenoj skupštini. Tražio je od SZO i UNICEF-a da pročitaju i daju komentare na njegov govor. S njim je bio tim profesionalaca kakav teško da je iko drugi mogao da okupi. On je pažljivo slušao i sam ispravljao tekst. Postavljao je pitanja ali pazio da ne komentariše ništa što bi moglo da se smatra tehničkim pitanjem. Za to su bili zaduženi njegovi savetnici, priseća se sagovornik Nedeljnika.

Već tada je globalno neprofitno ulaganje njegove fondacije u javno zdravlje bilo skoro jednako programskom budžetu SZO. Nijedan pojedinac pre njega nije imao takav uticaj na globalno javno zdravlje.

“Drugi sastanak je bio 2009, Gejts je bio vrlo nezadovoljan progresom u iskorenjivanju dečje paralize i zapretio je prekidom finansiranja. Na sastanku je pitao: Kako je moguće da mobilna telefonija dopre do najzabačenijih krajeva Afrike, a globalni polio partneri ne mogu da dopru do njih sa polio vakcinama? Zašto ne učimo ništa od njih?”

KOMENTARI8 komentara

 1. Ruža Rumena says:

  Filantropija (grč. φιλανθρωπία, philanthrōpía, od φίλος phílos ‚prijatelj‘ i άνθρωπος ánthrōpos ‚čovjek‘) ili čov(j)ekoljublje dobra je volja da se pomogne bližnjem svome. Dok se nekada pod filantropijom podrazumijevao religiozni zahtjev i vrlina, danas se podrazumijeva aktivan napor da se promoviše ljudska dobrobit. Osoba koja aktivno djeluje u skladu s takvim usmjerenjem naziva se filantrop ili čov(j)ekoljubac (zastarjelo: čov/j/ekoljub), žena filantropkinja ili čov(j)ekoljupka. Moje iskreno saučešće svakome koga ova faca na slici VOLI.

 2. Istina says:

  Taktička varka, sve je laž, Keniju i Indoneziju je zavio u crno sa svojim vakcinama...

  • Šmajser says:

   Srbija ubedljivo ima naj jeftinije izdajnike na svetu.

 3. Kosovac says:

  Pinki je video Tita. ……….To su nezaboravni trenuci, mogu samo da ga mrze oni koji ga ne vole. ……….Ruku na srce, Gejts dobro plaća, ali i zahteva dobre rezultate. Rezultate u plasiranju bolesti koje vakcineri uspešno obavljaju. ……….dr Dragoslav Popović, konsultant Unicefa i Svetske banke i predsednik Udruženja za javno zdravlje Srbije ima tu sreću da je saradnik Fondacije bila Gejtsa i Svetske Zdravstvene Organizacije. Takvih legionara ima još u Srbiji, kažu da je jedan od vrlo aktivnih i agilnih dr. Predrag Kon, epidemiolog. A mogli bi tu i da uvrstimo i progonitelje poštovane Jovane Stojković i napadače na njeno ustavom zagarantovano pravo na rad: pedijatar Tomislav Stevanović iz Zrenjanina, a u tužbi protiv nje učestvuju i doktori anesteziologije Bojan Grujin i Vladimir Arsenić iz Zrenjanina, dr Aleksandar Ivković, radiolog iz Niša i doktorka Radmila Umićević, ginekolog iz Rume. To su borci plaćenici iz prve linije fronta dr Dragoslava Popovića i Bila Gejtsa. Naravno da pozadinu fronta osigurava srpsko ministarstvo zdravalja i srpska Skupština izglasateljka zakona. I neki iz senke čija su imena iz razumljivih razloga Tajna. Naravno, učešće novinara i cenzure (Blic, Politika naprimer) se ne postavlja kao pitanje. Oni su psi lutalice uvek u potrazi za novim gospodarom dobrim platišom.

 4. padre says:

  Ja sve višegubim u ove "konsultante" i "savetnike"!Zašto ne rade svoj posao, nego konsultuje amatere na svom podrućju,kojim,a iz očiju viri dolar, zapravo jim se obrće, kao na onim automatima u kazinima!

 5. Penzioner says:

  Može li ovaj lekar, za koga niko u Srbiji do sad nije čuo, da objasni narodu koga je to vakcina Bila Gejtsa sačuvala od dečije paralize? Može li objasniti zašto su mnoga deca nakon prijema MMR (polivalentne) vakcine dobila paralizu, a još češće autizam. Može li objasniti zašto je Donald Tramp ukinuo finansiranje Svetske zdravstvene organizacije, čiji je najveći privatni sponzor Bil Gejts. Može li objasniti narodu kakve veze Bil Gejts ima sa medicinom? Nema ama baš nikakve. O drugim monstruoznim izjavama iznetim pred publikom, izgleda da ovaj doktor nikad nije čuo, a oduševljen je Bil Gejtsom. Oduševljeni su svi oni koji za debele pare ispiraju mozak narodu. Da li bi ovaj doktor vakcinisao svoju decu vakcinama Bila Gejtsa? Verovatno bi isto kao što je i Bil vakcinisao svoju decu. Naš narod ima uzrečicu: "Lako je tuđim k...om gloginje mlatiti".

 6. Ivke says:

  Smrad

  • doktrina soka says:

   Na kubik,polozio zakletvu a radi za sotonu. Dovoljno je baciti pogled na politicku scenu Srbije i videti koliko tzv.doktora ima u politici,slatke parice za blebetanje.Uskoro ce doci vreme da cemo bezati od doktora,mnogi koji su bili bolesni za vreme korone nisu isli doktorima da ne pogode na sajam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *