СРПСКИ ДОКТОР ПОБЕСНЕО: „Kритикују лекаре, а немају ниједну непроспавану ноћ у Ургентном центру“

SRPSKI DOKTOR POBESNEO: „Kritikuju lekare, a nemaju nijednu neprospavanu noć u Urgentnom centru“

14 jula 2020

U KBC Dragiša Mišović u jedinicama intenzivne nege trenutno su smeštena 72 pacijenta sa teškom kliničkom slikom, kaže direktor te kovid bolnice Vladimir Đukić.

Na nekoj vrsti respiratorne podrške, respiratoru ili mehaničkoj ventilaciji u toj bolnici je 54 pacijenta.Doktori i sestre u „Mišoviću“ rade, ističe dr Đukić, predano.

„To pokazuje vitalnost zdravstvenog sistema“, kaže on i dodaje da je ta zdravstvena ustanova na neki način „poslednja odbrana“, jer se trećina svih respitratora u Srbiji trenutno nalazi u KBC Mišović“.

„Bez pomoći, bez solidarnosti kolega, ništa ne bi uradili“, ističe Đukić.

Đukić je pozvao sve zdravstvene radnike koji „iz senke“ kritikuju zdravstveni sistem i lekare, da dođu i pomognu – vrata u Mišoviću su im, kaže, otvorena.

Kako kaže, ne želi da sluša kritike i predavanje onih koji nemaju nijedan dan radnog staža, nijednu neprospavanu noć, u Urgentnom centru, na pirimer.

„Lekara iz senke koji kritikuju i drže predavanja…Svi mogu da dođu u Mišović da pomognu. Svi koji žele da pomognu nama lekarima i pacijentima su dobrodošli, a ja im se unapred zahvaljujem“, naveo je on.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rista says:

  Svi da pomognu 72 bolesnika? Jel vi to spavate u noćnim smenama? Kakvi ste vi lekari kada ne možete da lečite 72 pacijenta? Kolko vas ima? Jedan doktor i dve sestre? Koliko su vam stari bolesnici u proseku? Aj lepo nam kažite, ko vas zajebo da je 72 pacijenta mnogo čak i na intezivnoj nezi? Pa pola od njih umre za nedelj dana, jel tako? Uvek. Tamo dolaze većinom ljudi na izdisaju. A ona druga polovina je većinom iz saobraćaja. Oni čak i prežive. A koronisti...e pa to malo sutra. Nemam gde da ih ubacim. Kažite da su svi koji su na intezivnoj nezi koronisti i imaćete ih uvek po 72. Nazovete bolnicu Kovid bolnica i svima jasno. Niste vi krivi. Niste ni ljudi. Nekad ste bili ali prošlo vreme ljudskosti u medicini. Eto, i vi ste besni ko pašče zato što morate da se maltretirate sa 72 bolesnika. Imao sam priliku da vas vidim na delu pre 50 godina i zato sam i živ, ali sam imao priliku da vas vidim na delu i pre 20 godina nažalost, ali to je isuviše lična tragedija da bih je opisivao javno. Onda ste počeli da budete lekari profiteri a danas nećete ni da gledate pacijenze ako nema para. Ti koronisti, ako ih stvarno ima, jadna im majka dvostruko. Na svu sreću, ne stradju baš nešto previše jer ih premalo iskonstruišete. Ali vreme donosi nova iskustva. Nakalemićete vi njih vrlo lako samo da nabacite sistem. Za mene su nekad lekari bili svetinje a danas su mengelovci.

  • Cp6a says:

   Risto, vidim da si razočaran, ali zar ti ne zvuči neverovatno da su se lekari i političari celog sveta urotili, lažu i mažu samo da bi prevarili Ristu? Ima tu mnogo lekara i sestara koje politika ne zanima, ili su za jednu, drugu ili desetu političku opciju, koji imaju svoj stav, zakletvu, principe, znanja, rodoljublje i sad će svi oni kao jedan da učestvuju u svetskoj zaveri, kao da nemaju mozga, kao roboti, kao da nemaju druga posla? Vidim da si negde u inostranstvu. Ako si u Ameriki, negde u unutrašnjosti, može da se desi da to nisi video. Kako sam čuo iz prve ruke, jeste kovid protutnjao kroz te krajeve, počistio neke na dijalizi i sad je mirno. Ide prema zapadnoj obali.

   • test01 says:

    naZadnjacki ro-bot na delu (bez mozga)- koji misli da je inteligentan. Protutnjala je tebi korona kroz glavu balavac inace ne bi radio to sto radis ali kada nisi ni za sta drugo...

 2. Ivke says:

  Dosta izmisljotina oko te korone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *