SRPSKI FUDBALERI S KOSOVA: Nema tih para za koje bismo igrali za samoproglašenu državu Kosovo

SRPSKI FUDBALERI S KOSOVA: Nema tih para za koje bismo igrali za samoproglašenu državu Kosovo

5 marta 2014

kosDok se albanski deo Kosova i Metohije sprema za istorijski fudbalski meč reprezentacije protiv Haitija, srpski fudbalski radnici su razočarani odnosom FSS.

Kosovo će u sredu debitovati na međunarodnoj fudbalskoj sceni utakmicom protiv Haitija na Olimpijskom stadionu Adem Jašari u Kosovskoj Mitrovici.

I dok u južnom delu Mitrovice vlada fudbalska groznica, u severnom, srpskom delu je sve mirno, kao i svakog drugog običnog dana. Niko ne razmišlja o tom meču, za njih to ne postoji.

Čelnici srpskog kluba FK Trepča nemaju svoj stadion, jer su i novi i stari u južnom delu, a ogorčeni su odnosom Fudbalskog saveza Srbije prema njima.

Naime, oni su u moravskoj zoni i kada igraju Kup počinju od kvalifikacija, koje ne može da prođe nijedan naš klub sa Kosova i Metohije.Kapiten Trepče Nikola Vučković rekao je za B92 da „nema tih para za koje bi igrao za albanske klubove, ni za milion evra“, a bilo je slučajeva da su srpskim igračima nudilo po 10, 15 hiljada evra.

Trener Trepče Srđan Nikolić je rekao da sve ljude u Mitrovici interesuje samo meč Srbije sa Irskomu Dablinu, i da bi „najviše voleo da je bilo koja selekcija Srbije došla da sa Trepčom u isto vreme odigra utakmicu“.

Svi ističu da je to veliki udarac za njih i Srbiju što Kosovo igra međunaroddne mečeve. Svi su istakli da su se zakleli da nikada neće igrati pod zastavom Kosova.

Utakmica između Kosova i Haitija igraće se u sredu od 15:00, a domaća selekcija će nastupiti bez državnih obeležja.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *