СРПСКИ МЕДИЈИ ЋУТЕ – АМЕРИКАНЦИ САОПШТИЛИ: Почињу војне вежбе са Војском Србије! ЕВО КОЛИКО СМО ВЕЖБАЛИ СА АМЕРИMА, А КОЛИКО СА РУСИМА!

SRPSKI MEDIJI ĆUTE – AMERIKANCI SAOPŠTILI: Počinju vojne vežbe sa Vojskom Srbije! EVO KOLIKO SMO VEŽBALI SA AMERIMA, A KOLIKO SA RUSIMA!

12 novembra 2017

Padobranska vežba vojski SAD i Srbije biće održana od 14. do 17. novembra u Beogradu na Aerodromu Batajnica, rekao je portparol američke vojske u Evropi Džon Tomasi.

– Cilj ove vežbe je razvijanje odnosa i interoperabilnosti između naše dve države. Vežba SAD i Srbije zajednički je dogovorena. Takođe, ovom prilikom biće održana i ceremonija razmene padobranskih simbola – izjavio je Tomasi za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da je zvanični naziv ove vojne vežbe „Double Eagle“.

Prema njegovim rečima, u vežbi na batajničkom aerodromu učestvovaće pripadnici 173. padobranske brigade Vojske SAD iz Vićence u Italiji, padobranci Vojske Srbije, kao i dva transportera C-130 iz 86. Vazduhoplovnog vinga iz Ramštajna u Nemačkoj.

Na toj četvorodnevnoj vežbi skokovi američkih i srpskih padobranaca planirani su za sredu i petak, 15. i 17. novembar, ali će konačni plan biti utvrđen u skladu sa vremenskim uslovima,rekli su u Evropskoj komandi Armije SAD.

Ta vojna vežba nije prva padobranska vežba sa Amerikom – pre 10 godina, na aerodromu u Nišu skakali su pripadnici 63. padobranskog bataljona Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, a u proteklih šest godina Srbija je održala skoro 50 vežbi sa SAD i NATO, kao i desetak sa Rusijom, podseća Radio Slobodna Evropa.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aleksandar says:

    Treba samo da se opredelimo da li smo dečaci, ili devojčice. U suštini, to ne bi trebalo da bude baš tako teško.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *