СРПСКИ МЕДИЈИ И СРПСКЕ ВЛАСТИ ЋУТЕ ДОК НАМ РУШЕ ЗЕМЉУ: Данас је у Србију стигао председник…

SRPSKI MEDIJI I SRPSKE VLASTI ĆUTE DOK NAM RUŠE ZEMLJU: Danas je u Srbiju stigao predsednik…

27 novembra 2017

Albanski predsednik Ilir Meta doputovao je danas u privatnu posetu Medveđi, a na prelazu Mutivoda dočekali su ga predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Stanković je rekao da je poseta Mete dogovorena na nivou države sa ambasadom Srbije u Tirani i da su danas počeli prelimirani razgovori sa odbornicima albanske i srpske nacionalnosti koji su izneli svoja viđenja o političkoj situaciji i o tome šta treba uraditi na poboljšanju odnosa između Srbije i Albanije.

Predsednik Albanije izjavio je po dolasku u Medveđu da je veoma zadovoljan što može da pošalje poruku o novoj saradnji, preneo je portal „Preševa jone“.

„Sama činjenica da smo ovde znači da smo pozitivni, i zato smo ovde — da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad“, rekao je Meta.

„Želim da istaknem iz Medveđe da je budućnost naših naroda i čitavog regiona u Evropskoj uniji i to se može ostvariti jedino bliskom saradnjom“, rekao je Meta.

On je izrazio očekivanje i da će njegova poseta doprineti da se albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji posveti više pažnje, preneo je portal.

Meta je dodao i da je zadovoljan načinom na koji su ga pozdravili lokalni organi vlasti i predstavnici države, kao i zbog budućih razgovora sa odbornicima, opštinskim rukovodstvom, Koordinacionim telom.

Stanković je Tanjugu rekao da će sa Metom danas imati odvojeni razgovor o nekoliko važnih tema, a da će glavna tema biti udžbenici o čijoj je upotrebi postignut dogovor između Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji i Ministarstva prosvete Srbije.

„Predviđeno je da 35 udžbenika iz Albanije i osam udžbenika sa nacionalnim obeležjima, vrednostima i kulturom albanskog naroda budu na raspolaganju školama u kojima se uči albanski jezik“, rekao je Stanković.

Druga tema razgovora sa albanskim predsednikom biće, kako je rekao, obeležja albanske nacionalne manjine u Srbiji.

„Ta obeležja, zastava i grb, moraju da imaju odstupanja u odnosu na državne simbole Albanije i da Nacionalni savet predloži obeležja albanske nacionalne manjine o kojima će se onda razmatrati i dogovarati“, naveo je Stanković.

Predsednik Koordinacinog tela za jug Srbije rekao je da će sa Metom razgovarati i o rešavanju ekonomskih problema i nezaposlenosti, kao i o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić kazao je da je opština Medveđa odličan primer dobrih međunacionalnih odnosa.

„Ovde se ljudi ne dele po nacionalnosti već po ljudskosti i dobrodošao je svako ko ima dobre namere“, rekao je Arsić prilikom dočeka albanskog predsednika.

Posetu Medveđi albanski predsednik završava sutra.

(sputniknews.com)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  Kakva su prava Srba u Albaniji.Ko štiti Srbe?

 2. Konstantin says:

  A ovaj naš nije kod kuće. "Slučajno" je u Adu Dabiju dva dana.

 3. Mali says:

  Sta treba uraditi:.." počeli prelimirani razgovori sa odbornicima albanske i srpske nacionalnosti koji su izneli svoja viđenja o političkoj situaciji i o tome šta treba uraditi na poboljšanju odnosa između Srbije i Albanije".Za poboljsanje odnosa izmedju Srbije i Albanije TREBA VRATITI KOSOVO SRBIJI,kao prvo.Posle mozemo da nastavimo razgovor o poboljsanju odnosa.

 4. ilija says:

  narod srbije ne stiti svoju zemlju kamoli titini partizani srbski narod nece da ide na odbranu sebe i svoje dedovine vise vole uniju od mame i tate i sina naslednika

 5. slobo says:

  Ilija ne diraj partizane .Nemas ti pojma .Sta su to tvoji odbranili I koga .Partizani su ratovali dok su drugi krali I malo na jednoj strani malo na drugoj a znali su I sa ledja da udare .Sada su tvoji na vlasti pa vidimo kako vas brane .Jos malo pa vas nece ni biti kapitulirat cete bez borbe .Ko se borio rame uz rame sa Crvenom armijom .Koji ste vi tamo olos da to nije normalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *