СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Теоријом да човек и ХАРП мењају климу, богати шире страх у народу

СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Теоријом да човек и ХАРП мењају климу, богати шире страх у народу

27 јула 2023

У основи теорија завере о томе да људи мењају временске прилике уз помоћ инструмената као што је ХААРП, стоје политички и економски интереси богатих земаља, који грађане желе да држе у страху и на тај начин се и даље богате на рачун сиромашних, каже метеоролог Недељко Тодоровић у емисији „Енергија Спутњика“, коју уређује и води Јелица Путниковић.

Према његовим речима, метеорологија је сложена наука, која захтева познавање математике, све области физике (термодинамику, атомску физику, механику, електромагнетизам…), како би могли да се тумаче догађаји у атмосфери. Већина грађана нема тај ниво знања како би могли да разумеју те процесе.„С те стране, грађани не могу да разумеју све детаље. Али, када се неко као „стручњак“ помало упетља у објашњавање процеса у атмосфери, не познајући довољно проблематику, онда, уз доста маште, испадне нека „теорија“ или „хипотеза“ о човековим великим моћима да може да мења облаке, да кажем и климу“, каже он.

Зашто човек не може да утиче на промену времена

Човек, истиче Тодоровић, има ограничене могућности утицаја на временске прилике. Он може да их мења, али само на микроплану. Тако може да растерује маглу на аеродромима, међутим, не може да утиче на глобалне временске прилике. Нарочито то не може уз помоћ ХААРП-а или неких других инструмената који у теоријама завера важе као основна средства промене временских услова на Земљи.

Атмосфера је веома сложен систем циркулације ваздуха и енергије и да би се неки процес у њој покренуо мора да буде уложено јако много енергије.

„Да би на вештачки начин могао да покрене било шта на ширем плану, човек такву енергију не може да произведе“, децидан је наш саговорник.

Уз помоћ ХААРП-а проучавају се високи слојеви атмосфере, јоносфера која је богата високонаелектрисаним честицама које имају значајан утицај на пренос електромагнетних, пре свега, радиоталаса. А радиоталаси су нискоенергетски таласи, напомиње Тодоровић.

„У односу на оно што долази са Сунца, а то је читав спектар, од радиоталаса, преко инфрацрвеног зрачења, видљивог зрачења, УВ зрачења, Икс зрачења, радиоталаси, то јест оно што човек може да произведе, су толико мали инпути енергије који ништа битно не могу да промене… Поготово што та енергија која се шаље у јоносферу експоненцијално опада са растојањем. Тако да нека битна промена у јоносфери не може да се догоди“, констатује он и додаје да је у поређењу на оно што у јоносферу долази са Сунца, оно што човек емитује са Земље тек трунчица.

Тодоровић је говорио и о теоријама завере да човек може да покрене земљотресе. Ове конструкције појавиле су се после земљотреса у Турској, који је однео више од 50 000 живота. Према тим теоријама, био је то политички напад на турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

„Уз ограничење да нисам сеизмолог, али као познавалац природе у ширем смислу, могу да кажем да је за земљотрес такође потребна силна енергија, како би се покренуло тло. Мислим да у позадини такође стоји енергија са Сунца, која је потребна и за метеоролошке процесе. То су толико силне енергије да човек не може да их направи“, категоричан је Тодоровић.

Богате елите држе грађане у страху

Прича о томе да човек може да мења временске услове, па и климу превазилази метеорологију и задире у политичке, финансијски и економске интересе богатих светских елита, сматра Тодоровић. Медијске кампање су, према његовом мишљењу само видљиви део проблема које се подмећу грађанима.

„У интересу им је да се већина грађана света држи у страху, да се заплаши. У основи је владавина богатих над сиромашнима. Чак и ова прича о климатским променама има то да би богате земље производиле нове „зелене технологије“ и продавале је сиромашним земљама и назад добијале „чисту“ енергију. Истовремено, забрањују сиромашним земљама да користе стандардну енергију“, објашњава он.

Нови тип колонизације

Према његовим речима, ради се о новом типу колонизације. Непогоде које су задесиле Србију, регион, па и Европу, користе се за утеривање страха. Истина, додаје он, непогоде стварају материјалну штету и угрожавају људске животе, али, то није од јуче.

„Одавно је познато да временске непогоде постоје. Али сваки светски регион има своје специфичности. Ми нисмо на удару тропских циклона, већ смо под утицајем циклона умерених ширина које у наш регион углавном долазе са северног Атлантика и проузрокују и зимске непогоде, велике кише, поплаве, а лети бујице, град, јаке ударе ветра… У односу на већи део света, ми смо помало поштеђени“, објашњава Тодоровић и додаје да када медији преносе вести о непогодама из света које односе велике жртве уз причу о наводној човековој кривици на емисију угљендиоксида, психолошки утиче на грађане.

„Сва та прича, са овим локалним краткотрајним непогодама, уз причу о промени климе, зато што човек наводно нарушава процесе у атмосфери је једна врста преваре. Користи се људско незнање, које се употребљава, разним методама утицаја на грађанство, да им се наметне осећај кривице. То је све један добар систем преваре да би се грађани држали у страху и покорности“, каже Тодоровић.

Временске прилике екстремне, али догађају се сваке године

Према Тодоровићевим речима, временске прилике у Србији су донекле екстремне, али то се, како каже, догађа сваке године, мање или више.

„На нашем подручју, летњи период подразумева летње врућине и летње непогоде. Тако да овогодишње непогоде нису никакав изузетак. У том смислу, само треба пратити одређене прогнозе и прилагодити се потенцијално опасним ситуацијама, што јесте реално када се узму у обзир екстремне вредности, било да је то температура, ветар или количина падавина“, каже Тодоровић.

Нажалост, град, када се формира не може бити уништен, додаје он. Пре око седамдесет година почели су експерименти како може да се утиче на градоносне облаке, да се падање града ублажи или смањи. Временом се развијала технологија којом се утиче на град.

„Међутим, у последњих двадесет, тридесет година, велики број земаља одустао је од оперативног спровођења противградне заштите. У Европи и САД тиме се баве приватне компаније у ограниченим областима, Међутим, градоносне области немају граница – ако се направе у једној области, могу да се пренесу у другу. тако да већ формирани лед не може да се спречи да пада“, објашњава саговорник Јелице Путниковић.

Говорећи о дугорочним прогнозама, Тодоровић напомиње да су оне одувек биле проблематичне и да њихова тачност опада са дужином периода о коме се ради. зато су најтачније краткорочне прогнозе. Тако је у Србији, али тако је и свуда у свету.

„Дугорочне прогнозе су специфичне и раде се на основу активности Сунца, али то је још на дугом штапу. Има истраживања и задатака да се дотерају неке ствари, да се проуче и сазнају неки детаљи, да би то било још боље. Дугорочне прогнозе су оквирне и њих се не треба буквално држати, поготово ако се објављују по датумима“, објашњава он.

Сунце у одређеним периодима показује одређену правилност у активностима, али потребно је још много истраживања и будуће генерације ће морати да усавршавају дугорочне прогнозе.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Поздрављам појаву да се баш у Србији јавио неки званичник који храбро оповргава „климатске промене“ дефинисане у Зеленој агенди из Париског споразума. Недељко Тодоровић све лепо приступачним техничким језиком објашњава природу евидентних климатских промена. Али господину метеорологу се кукавички ставља у уста да Теоретичари завере шире страх у народу. Не, никако теоретичари завере, страх у народу шире Новинари - стављени у службу нељуди као што је СЗО, амерички специјални изасланик за климу Џим Кери, и остали познати рекламери штетности прдежа крава, промотери глупости „декарбонизације“ којом нападају директно на стандард обичног нормалног човека. ………………..И у овом чланку, новинар је главни кривац што су главни узрочници изазивања страха у народу сакривени, па оптужени неки теоретичари завере и то све да би се замео траг наведених крупних светских звери у људском облику. Могао је то да елаборира и Недељко Тодоровић, али изгледа да није добио за то налог. ……………….Могао је новинар овде да елаборира како је Доналд Трамп за време свог мандата повукао потпис Америке са Париског споразума, али после је Џо Бајден (или неко ко је њега одглумио) вратио потпис Америке и то је толико журио - док се мастило са његове инаугурације још није осушило.

  2. Gagi says:

    Ovo su samo meteoroloske hladne obloge i smirivanje strasti. Ako nije istina da se danas klima kontrolise i usmerava, sta ce im ovolike antene i elektronska postojenja za zagrevanje jonosfere. Zasto se ne podigne vojna avijacija da prizemi neidentifikovani avion koji iz svog trupa ispusta nepoznate supstance. Da se tada konstatuje sta ti avioni transportuju i o cemu se radi. Ovako, dok se narodi na svetu unistavaju gladju, poplavama, pozarima, ratovima i svim drugim destruktivnim sredstvima, uvek ce biti onih koji ce nam privijati hladne obloge i objasnjavati da to nije nicija namera vec prirodna slucajnost. Danas smo u eri planskog unistavanja covecanstva, svi smo svedoci tih dogadjaja koji se na razne nacine zataskavaju i umanjuju. Danas je vrlo lako pronaci strucne saradnike koji ce za neku lepu nadoknadu iznositi svakakve nebuloze i lazi, kao sto je to bilo za vreme Covida. Danas je "strucno" i "naucno" laganje najprofitabilniji vid biznisa, moral je postao misaona imenica jer mora "nekako" da se prezivi.

  3. milorad5 says:

    m,oguće je bilo ograničeno uticati na vremenske prilike i ranije..doduše na površinama prostora nekog recimo milionskog grada ..sad je moguće napraviti lokalne izmene na površinama od nekoliko stotina km2..ranije nije bilo moguće i ovaj čovek je u pravu...da bi se izazvale primetna odstupanja ili zagrevanje površine potrebne su ogromne količine energije i to je tako bilo dok nisu otkrili da sva ta energija već postoji u magnetosferi i da je porebna samo rezonacija jonosfere sa troposferom i eto čud...odjednom sva ta eneergija u vidu mikkrotalasnog jako naelektrisanog zračenja se SPUŠTA u atmosferu i izaziva stravično zagrevanje vazduha nad odredjenim površinama koje se dovode u rezonantnu superpozicij.bukvalno se bombarduje iz magnetnog polja površina planete a prvo u šta udara je VAZDUH, koji se jako zagreva kao da je sunce pojačalo zračenje nekoliko puta nad odredjenom teritorijom...ostali procesi u atmoseferi su onda samo posledica tog FLEŠA koga ste i vi već više puta doživeli kada vam se učinilo da sunce nekao neobično blješti previše sjaji...taj efekat je u stvari efekat smanjenog prelamanja svetlosti zbog pregrejane atmosfere i tada zaista veća količina svetlosnih talasa dolazi više u pravoj liniji jer je smanjena interfernicja svetlsonih talasa zbog razredjene pregrejane atmosfere..JESTE SVETLIJE ali ne zbog toga što je sunce jače nego zato što je vazduh razredjen neverovatnim elektronskim jakim mikrotalasnim prodorom..i TO JE SADA MOGUĆE jer za izazivanje interferenecije nije potrebna velika energija i potreban je AGENS kao provodnik početnog prodora elek.energije iz jonosfere a indirektno iz magnetosferre..to su vam kemtrejlovi koji pojačavaju dejstvo elektronike na većim visinama i prave bukvalno strujni luk prema površini zemlje.,..čak mislim da se STANICE MOBILNE TELEFONIJE mogu upotrebiti za to ..potrebno ih je mnogo na velikim površinama ALI DANAS IH IMA MNOGO NA VELIKIM POVRŠINAMA I SVE JE TO MIKROTALASNO ZRAČENJE:)..jednostavno tehnologija se promenila i sad je moguće lokalno ZAGREVATI POVRŠINSKE SLOJEVE ATMOSFERE DO VRLO OPASNIH TEMEPERATURA ALI JE EFEKAT IPAK LOKALAN I NE MOŽE SE SMATRATI KLIMATSKIKM PROMENAM ALI MOŽE DA POSLUŽI KAO SREDSTVO ZA UBEDJIVANJE BUDALA DA KLIMATSKE POJAVE POSTOJE A TAKODJE MOŽE NEKOME I ŽETVU DA SPALI ILI IZAZOVE TAJFUN DALEKO VEĆE SNAGE NEGO OBIČNO ILI IZAZOVE ŠUMSKE POŽARE NA VELIKIM POVRŠINAMA..SVE STE OVO VEĆ VIDELI U VESTIMA I TO FUNKCIONIŠE NA TERNIMA KOJI SU OSETLJIVI NA TAKVE TOPLOTNE UDARE..SREĆA NAŠA OVDE TO NE BI IMALO VEĆEG EFEKTA KAO ŠTO SMO VEĆ IMALI PRILIKE DA VIDIMO U TOKU BOMARDOVANJA I POSLE NJEGA..1999.A OVE TOPLOTE TALASE DOBIJAMO IZ OKOLINE KOJU ZRAČE...i ovo što zovu superćelijske oluje su ustvari elketromagnetne anomalije koje nastaju pri zemlji od takvih jakih pražnjenja lokalno iz magnetosfere...PREVIŠE STRUJE JE TAMO GDE NE TREBA DA JE BUDE TOLIKO:) I NORMALNO DOALZI DO PRAŽNJENJA NABOJA..I USPUT ĆE DA PADNE IZ ATMSFERRE SVE ŠTO MOŽE DA PADNE..TE NOMALIJE OBARAJU AVIONE BRE I TO NE VETROM NEGO STRUJNIM UDARIMA...ZNAČI MOŽE I MSILIM A JEMOBILNA MREŽA DEO SOSTEMA UZ ZAPRAŠIVANJE IZ AVIONA NA VELIKIM VISINAMA...MISLIOM DA UOPŠTE NISMO SVESNI SVIH ŠTETNIH POSLEDICA MOBILNIH MREŽA KOJE SU OVOLIKO RAZVIJENE NA POGREŠAN NAČIN..POSTOJE I DRUGAČIJI NAČINI ATMSOFERSKIH ELETRONSKIH KOMUNIKACIJA ALI SE NE KORISTE JER SU BESPLATNI I BEZOPASNI IZVORI ENERGIJE..TU MISLIM NA VISOKOFREKFENTNE STRUJE KOJE JE TAKO OZBILJNO PROUČAVAO NIKOLA TESLA...IMA VIŠE NAČINA EKSTRAKCIJE EL.ENERGIJE IZ MAGNETOSFERE A ZA IZAZIVANJE POMORA I PROBLEMA MIKROTALASI SU NAJBOLJI..KUVAJU VAS KO U RERNI I TOJE OVO ŠTO DANAS ZOVEMO TOPLOTNIM UDAROM..TREBA IH SVE OBESITI ZA OVO ŠTO RADE...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u