СРПСКИ ОФИЦИР ПРОГОВОРИО О МАЛТРЕТИРАЊУ НА ХРВАТСКОЈ ГРАНИЦИ: Држали нас 3 сата, претресали возило, а после свог тог шиканирања рекли…

SRPSKI OFICIR PROGOVORIO O MALTRETIRANJU NA HRVATSKOJ GRANICI: Držali nas 3 sata, pretresali vozilo, a posle svog tog šikaniranja rekli…

7 septembra 2019

Oficiri, podoficiri, kadeti i učenici, članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su krenuli na obeležavanje Dana jasenovačkih novomučenika, sprečeni su danas da uđu u Republiku Hrvatsku, iako su bili najavljeni po ustaljenim procedurama.

Vođa delegacije, pukovnik dr Saša Milutinović načelnik Odeljenja za veru, po povratku u Beograd, istakao je da je delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas trebalo da prisustvuje liturgiji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da se pokloni moštima mučenika jasenovačkih i svih žrtava nacističkog terora NDH tokom Drugog svetskog rata.– U tome smo, međutim, bili sprečeni. Već po dolasku na granični prelaz Bajakovo, u ranim jutarnjim satima, skrenuta nam je pažnja da je granična policija upoznata sa našim dolaskom, i naredna tri sata smo čekali njihovu konačnu odluku. Tokom ta tri sata, dva puta su nam skenirani pasoši, traženi dodatni podaci, pretresano vozilo, i nakon svega toga rečeno nam je da nećemo ući u Republiku Hrvatsku – istakao je pukovnik Milutinović.

On je istakao da je kao vođa delegacije tražio dodatno pojašnjenje i da mu se obrazloži šta je razlog, na šta je dobio odgovor da „danas neće ući“. Pukovnik Milutinović je, takođe, dodao da je već bio u prilici da na isti način ulazi u Hrvatsku, kao i u druge evropske države.

– Šokiran sam ponašanjem granične policije i državnih organa Republike Hrvatske – naglasio je pukovnik Milutinović ukazujući da je Ministarstvo odbrane Republike Srbije je uradilo sve što je bilo potrebno prema nadležnim institucijama Republike Hrvatske kada je reč o ovoj poseti, dodajući da je očito nešto drugo presudilo da ta delegacija ne prisustvuje tom pomenu.

U delegaciji je bio i kadet Nikola Starčević, koji je na trećoj godini Vojne akademije, koji je istakao da je jako iznenađen jutrošnjim dešavanjima na putu za Jasenovac.

– Veoma mi je žao što nisam imao priliku da sa članovima delegacije odam počast svim nevinim žrtvama nacističkog terora u Jasenovcu, kako Srba, tako i Roma i Jevreja, kao i svih drugih nacionalnosti – istakao je kadet Starčević dodajući da se nada da će uprkos svemu, imati priliku da oda počast žrtvama Jasenovca kako se takav žločin više ne bi ponovio.

Žaljenje zbog svega što se jutros dogodili na putu ka Jasenovcu izražava i učenik četvrte godine Vojne gimnazije Petar Pavlović, koji kao i ostali članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nije imao priliku da do njega danas i stigne.

– Meni je veoma žao što nismo mogli da dođemo do tamo, jer sam lično želeo da posetim to mesto gde su stradali mnogi Srbi, Jevreji i Romi i voleo bi nekada u budućnosti da posetim Jasenovac –naglasio je učenik Vojne gimnazije.

(Kurir/espreso.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Miroslav says:

  Mi preostali Srbi iz Hrvatske najbolje znamo kakav tretman Srbi u Hrvatskoj imamo svakog dana. Ti generale si to osetio samo jednom. Palite te tenkove da vratimo Srpske zemlje. Najveća sramota je što je Jasenovac u Hrvatskim rukama.

  • PASTOR AETERNUS says:

   Europeizirano neoustaštvo u RH (NDH2) pretvorilo je tzv. "Spomen područje Jasenovac" u mesto najvećeg isprdavanja mukama žrtava i po katoličko-stepinčevskim manirima uživa u licemernom likovanju. Hrvatsko društvo je doseglo dno dna dna u ponižavanju srpskih nevinih žrtava tako da se u nauci filosofija, odsek etika može komotno da otvori katedra za izučavanje UZVIŠENOSTI MORALNOG POSRNUĆA po primeru propasti hrvatske sociološke zajednice kojoj je nadbiskup genocida moralna vertikala. (Pročitati knjigu M. A. Rivellija: Nadbiskup genocida). Krajnje je vreme nakon 100-godišnje Fatalne jugoslavenske zablude i po Srbe tragičnog iskustva na eksperimentu multy-culty "bratstva-jedinstva" a u godini 800-toj od Autokefalije da Deca Sv. Save podignu Grandiozni spomenik u Gradini u R. Srpskoj gde su i obavljane najzverskije egzekucije sa jedinim unikatnim hrvatskim izumom - SRBOSJEK, uz operetu RAJ NA OCEANU i operu Mala Floramy. To se očekuje od vladara koji žele da ih se smatra srpskim. Ako Jevreji i Romi žele nek se i oni uključe ili nek i dalje podilaze "strateškom partneru Amerike" (!).Uglavnom niko normalan neće da ide u hrvatski Jasenovac jer tamo se u režiji državnog antisrpskog terorizma odvija SATANISTIČKI RITUAL BLASFEMIČNE NEKROFILIJE - Svetogrđe - manifestuje se teško i neizlečivo patološko obolenje koje su im njihovi Gospodari (M.Krleža: TROVARSI ALTRO SIGNORE) usadili i odnegovali - nekrofilija: uživanje u iživljavanju nad mrtvacima. Svaka im čast - rekao sve Jovan Dučić !

   • E.Lirsch says:

    AMIN... Ziv nam bio, junace.

 2. Kosovac says:

  Gospodine učeniče vojne gimnazije, ti bi hteo da stigneš Tamo, kao turista ili ožalošćeni. ……….Vojni tako ne nastupaju, vojni ne traže milost i dozvolu. ……….I ne brukaju se dok cmizdre kao ti. ……….Koja te to komunjara naterala da izigravaš realiti?

 3. E.Lirsch says:

  Zal' te se "vodji" Irinejovim "Blagodarenom"... Nije katoliku u interesu da vi tamo odlazite vec se spremajte da vojskom osvoite Jasenovac. I sva stratista (ima ich mnogo) gde su katolicki demoni stotine hiljada dece i staraca pobili "srbosekom"... Sramota je da vi kao oficiri i odlazite tamo bez oruzja.

  • Ko To Tamo Peva says:

   Ti Sto Prelsze Granicu H RVATSKU Srbi Nikad Nece Dobiti Nikva, Prava . ni pobede ni pravde Granicu Treba Zatvoriti, i Sve ODNOSE I Pregovore Zatvoriti sa Hrvatima

  • persida says:

   Osveta je neminovna, istih razmera, bez toga ce Srbi ostati luzerski sizofrenici. To je moguce samo ako zbacimo hriscansko crnomagijsku mantru po kojoj neprijatelju treba okrenuti drugi obraz. Ne, nego neprijatelja valja satrti, do daske. Umesto da budu ratnici, Srbi su postali hrvatski turisti.

   • PASTOR AETERNUS says:

    U godini 800-toj od Autokefalije sećamo se maestralnog i grandioznog dela Otca Otačastva. Sv. Sava je paganizam hristijanizovao Nomokanonom i podario svakom Srbinu jedinstveni običaj u svetu - Krsnu Slavu kao Dan najvećeg ličnog dostojanstva. Za razliku od nas Vatikan je hrišćanstvo opaganio i nevinom krvlju obesčastio. Osloboďeno srpstvo od titoizma i jugoslavenštine nadopunilo je izjavu patrijarha Germana u Jasenovcu 1981. Sad kažemo OPROSTIĆEMO AKO BUDEMO MOGLI A ZABORAVITI SAMO KADA NAS NE BUDE BILO! Tome nas je malo podučio predstavnik lzraela u Gradini pre izvesnog vremena: Jevreji niti zaboravljaju niti praštaju. Još mnogo tragedije moraju Srbi da se nauživaju da bi shvatili poentu jevrejskog tragičnog iskustva pa su rekli : sad je dosta ! Srbe i dalje opseda demon zatvoren u Pandorinu kutiju koji se zove NADA.@@@

 4. Aleks says:

  Pa za kaznu nek i njihov tranzit preko Srbije stane za koji mesec dva tri. Pa da vidimo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *