СРПСКИ ПАДОБРАНЦИ у Русији!

SRPSKI PADOBRANCI u Rusiji!

21 maja 2017

Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije borave u Rusiji na obuci za upotrebu savremenih padobrana tipa „arbalet 2”, nakon koje će biti obučeni za skokove sa visina od 1.200 do 4.000 metara specijalnim padobranom na terene malih dimenzija sa preprekama u okolini.

Obuku izvode pripadnici ruskih padobranskih jedinica, a sa vojnim padobrancima iz Srbije obučavaju se i pripadnici beloruskih oružanih snaga, potvrđeno je „Politici” u Ministarstvu odbrane Srbije.

„Pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva izvode zajedničku obuku i vežbe sa kolegama iz mnogih partnerskih zemalja, sa ciljem povećanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije”, navode iz Ministarstva odbrane Srbije.

Iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije saopšteno je da se obuka srpskih i beloruskih padobranaca sprovodi u 309. Centru za specijalnu padobransku obuku, a padobranci iz Srbije i Belorusije izvešće po 20 skokova.

Pripadnicima padobranskih jedinica Rusije, Belorusije i Srbije predstoji trilateralna vežba „Slovensko bratstvo 2017”, koja će biti održana od 5. do 16. juna u Belorusiji, u blizini grada Bresta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *