СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ДА СЕ УГЛЕДАЈУ НА ЊЕГА: Лидер опозиције у Британији вози се градским превозом!

SRPSKI POLITIČARI DA SE UGLEDAJU NA NJEGA: Lider opozicije u Britaniji vozi se gradskim prevozom!

5 jula 2016

43tz4Medijski linč Džeremija Korbina, lidera Laburističke partije Engleske, traje već mesecima. Poslednji u nizu oličen je u brojnim tvrdnjama kako Korbina napuštaju saradnici, da gubi podršku u sopstvenoj stranci, da nije „ono čemu su se mnogi nadali“, i tako u nedogled. Ali, kao što to obično biva, jedna slika nadjačala je hiljade reči.

Dok se njegovi kritičari (koje predvodi Toni Bler, što govori mnogo toga) voze u „rols-rojsevima“, Korbin se sa posla vraća autobusom. Vidno umornog lidera laburista fotografisao je jedan od putnika i tu sliku postavio na Fejsbuk.

„Ovo je lider laburista Džeremi Korbin, ne u rols-rojsu ili nekim drugim fensi kolima, već u javnom prevozu nakon dugog radnog dana“, napisao je Fejsbuk korisnik Amar Alam, koji je zabeležio ovu fotografiju.

Korbin se prethodnih nedelja nalazio na udaru britanske štampe (naravno, onog dela koji je naklonjen konzervativcima) koja je pisala kako lider laburista gubi poverenje svojih saradnika. Ova pre svega netačna informacija odnosi se na parlamentarce Laburističke partije, koji su u parlamentu sedeli i pre Korbinovog dolaska na čelo partije.

Nakon debakla na izborima i Korbinovog imenovanja za prvog čoveka stranke, koji pre svega važi za najvećeg štedljivca među političarima, poslanici nisu želeli da svoje visoke plate rizikuju zbog „nekog tamo idealiste“, što je glavni razlog njihovog bojkota i kritika. Sa druge strane, Korbina podržava više od 60 posto članova Laburističke partije.

Ko je Džeremi Korbin?

Ono što Korbina (66) znatno izdvaja od ostalih britanskih političara jeste njegovo levičarsko opredeljenje, ali i pacifistička ubeđenja.

Korbin je po političkom uverenju socijalista. Veliki je borac protiv siromaštva, te traži visoko oporezivanje bogataša, ali i moćnih korporacija. Protivnik je akademija i privatnih finansijskih inicijativa. Podržava renacionalizaciju železnica i uvođenje institucije životne plate kao minimalnog prihoda koji je neophodan za zadovoljenje svih osnovnih životnih potreba u šta nije uključeno samo samoodržanje već i krov nad glavom, garderoba, zdravstveno osiguranje, rekreacija, transport… Protivi se segregaciji dece na osnovu njihove sposobnosti učenja.Korbin je snažan protivnik i jedan od najžešćih kritičara rata u Iraku i Avganistanu

 • Zalaže se za nuklearno razoružavanje
 • Korbin je 2013. godine osvojio Međunarodnu mirovnu nagradu “Gandi”. Korbin je antimonarhista, pa je tako jednom prilikom pokrenuo peticiju koja je od Tonija Blera tražila da izbaci kraljevsku porodicu iz Bakingemske palate i preseli je u “skromniju kuću“. Tokom govora nakon smrti kraljice majke 2002. godine nosio je jarkocrveni džemper.
 • Vozi se autobusom i biciklom
 • Nema automobil
 • Od državnog novca troši ubedljivo najmanje od svih britanskih političara
 • Smatra da je Toni Bler ratni zločinac koji mora da trune u zatvoru
 • Smatra da je rat na Kosovu „isafbrikovan genocid“, i krivi NATO i Albance koji su rasparčali suverenu Srbiju

(Blic)

KOMENTARI8 komentara

 1. filip says:

  Kako to da on nema zaštitu, kao ona zmija jelena milic, sram nas bilo, to mi plačamo, a ona ide na zatezanje lica, ali se vidi da joj je vrat skroz zbrčkan, babuskera jedna.

 2. Pitagora says:

  Lepo je rečeno - lider OPOZICIJE. To je pre svega demagogija, ulagivanje biračima da bi došao na vlast. Zašto bi se stariji čovek zlopatio po gradskim autobusima?

 3. filip says:

  @za pitagoru : a zašto se još stariji i daleko poznatiji i cenjeniji nas Patrijarh Pavle "zlopatio" po gradskim autobusima i to ne čistim i novim kao u Britaniji, već izakanim i prljavim, sa smrdljivim pojedincima, kao u Srbiji?

  • Pitagora says:

   Patrijarh Pavle nije bio političar.

   • robokap says:

    Pa ni EPISKOPI I VLADIKE NISU POLITIČARI A DOLAZE NA SABOR SPC u DŽIPOVIMA;MEČKAMA I AUDIJIMA OD 50000 EVRA.Jel im to od BOGA ili od NARODSKIH PARA:

 4. ljubisav says:

  hehehehe...slatko se nasmejah!Nasi politicari gradskim prevozom,to bi bilo lepo videti,neverujem da cu ja to doziveti,mozda moj cukununuk,ako Nas do tada uopste bude bilo?!

 5. Pitagora says:

  To ih je pitao i patrijarh Pavle. Nema odgovora. On se podrazumeva.

 6. DFVT says:

  Kod nase se onaj nakazni DOS-ac djelic par puta provozao gradskim prevozom u BG, da bi odglumio narodnog coveka, ali je onda kukao kako mu narod lupa cvrge u glavu xaxaxaxa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *