СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ДРХТЕ! Звездан Јовановић објављује ко је желео мртвог Зорана Ђинђића!

SRPSKI POLITIČARI DRHTE! Zvezdan Jovanović objavljuje ko je želeo mrtvog Zorana Đinđića!

12 septembra 2020

Zvezdan Jovanović (55), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome, prenose mediji. U knjizi „Vučje staze“, koja uskoro treba da ugleda svetlost dana, Jovanović će da obelodani imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!Njegova supruga Olivera Jovanović potvrđuje da je njen suprug odlučio da posle dugo godina prekine ćutanje i skine paučinu s „procesa veka“.

– Moj suprug piše o svemu onome što je dosad bilo skriveno od javnosti. Piše o „demokratski“ odabranim svedocima lažovima, kriminalcima i njihovom kontaktu s ljudima iz vlasti i policije. U knjizi će napisati ono što je bilo zabranjeno, šta se dešavalo u sudu, koji su svi važni dokazi odbijeni, o onome što se zaista dešavalo… Piše o sramoti ove zemlje. Odabran je da bude žrtva, kriv bez krivice. U samici je 17 godina, zbog nečijih bolesnih ambicija. Sve je prodato, pa i ljudski životi – kaže prvi put posle 17 godina ćutanja Olivera Jovanović (53) ekskluzivno za naš list.

Zvezdanova supruga navodi da će u knjizi njen suprug izneti jake argumente.

– Piše istinu, potkrepljenu dokazima! Ne laže, kao što su lagali svi uključeni u „proces veka“. Sve ono što nije izgovoreno javno, što je sakriveno… E pa jedino je istina ta koja ne može da se promeni. Kaže da će tu biti odgovor „dripcima koji su ga pokušali poniziti“… Recimo, odgovor na laž o izbacivanju iz službe. Poručuje da će se njegova knjiga čitati uskoro – ističe supruga Zvezdana Jovanovića.

Zvezdanu je, kako naglašava, posebno teško pala izjava Gorana Petrovića, bivšeg načelnika resora Državne bezbednosti.

– Zvezdan nema dan prekida radnog odnosa. Posle te nerazumne izjave Gorana Petrovića, nekoliko puta smo molili MUP da dostavi dokumentaciju. Dostavljena je službeno na zahtev suda. Nažalost, mediji nisu smatrali da je važno preneti istinu javnosti. Mnogi su pokušali da što više ponize čoveka, kome nisu ni do kolena. U stvari, to je bolest, zavideli su mu na hrabrosti i ljudskosti. Zavideli su na poštovanju i prijateljstvu ljudi s kojima je išao tamo gde je narodu trebalo pomoći – ogorčena je Olivera.

Uskoro izlazi iz „Alkatraza“?!

Jovanoviću, nekadašnjem pomoćniku komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije RDB-a, pre 10 dana produžen je za još za dve godine boravak u najčuvanijem srpskom zatvoru. Jovanović je preko svog advokata uložio žalbu na tu odluku, tako da još ima šanse da izađe iz strogo čuvanog kazamata.

On nam otkriva i kako njen suprug podnosi samicu u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“, u kojem je 10 godina.

„Priznao sam ubistvo jer su pretili da će mi dirati porodicu“

„Nisam ubio Zorana Đinđića, nisam ranio Milana Veruovića, nisam uradio niti jedno jedino delo koje mi se stavlja na teret ovom optužnicom. To veće je prihvatilo kao dokaz to što su vam predstavili kao moju izjavu. Naravno, odgovorno tvrdim da to nije moja izjava i da nikad nisam davao izjavu. Ja sam pristao da im potpišem šta god oni budu tražili samo da mi ne diraju porodicu“, izjavio je Zvezdan na suđenju 2007. u Specijalnom sudu i zatražio novo suđenje.

– Pa u samici je sedamnaest godina. Izdržava, junak je on. Malo me ova korona poremetila, pa ne mogu kod njega, ali uz njega sam već dugi niz godina i ostaću do kraja. Mogla bih ja ovako danima. Ali njegova je borba – njegova priča. Verujem da ćemo ostariti zajedno – poručuje Olivera Jovanović.

(Alo)

KOMENTARI7 komentara

 1. radmila says:

  Prije nego sto iznese te podatke bice pokojni.

 2. test01 says:

  Pa zna se da je zapad ubio Djindjica zbog KiM. Djindjic je poceo da radi za Srbe i Srbiju i to mu je bio kraj, Sve ostalo je izrezirano, javna je tajna da je atentator odleteo odmah posle ubistva - spominjali su se britanci (nista novo) mada je Djindjic bio nemacki djak...

  • persida says:

   Kurir je objavio tekstove coveka koji je bio svedok dolaska engleskih specijalaca koji su ubili Djindjica. Odmah posle objavljivanja tih tekstova pocela je nevidjena hajka protiv Kurira. Da li je to slucajno? Govorim o nekadasnjem Kuriru. Da li su ga u medjuvremenu preobratili i kako, to treba istraziti. Verujem da jesu, jer bi, u suprotnom, Kurir nestao sa lica zemlje.

 3. garo says:

  Zelim da uspijete i da istina izidje na vidjelo.

 4. Popara Dorcol says:

  Zapad je Djindjica postavio I zato ima pravo da ga skine jer je skrenuo sa postavljenog puta sa koga nije smelo da se skrene. Sa 11 milijardi na stolu , na putu je bio mogucnosti da ozdravi ekonomiju, kao I trazeci Kosovo, to su bili znaci velokog skretanja sa puta rasprodaja Srbije.

 5. Zaliv says:

  Znate li vi kako se u normalnim drzavama postupa sa vojnikom koji se drzne da se upetlja u kriminal ili politiku!?

 6. petrovgrad says:

  Šta ako se pokaže istina da ga nije ubio. Čoveku smestili roiju. Onda će morati da robijaju oni koji su mu smestili i da mu plate debelu odštetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *