POGODITE – Ko je srpski rekorder u krađi struje?

POGODITE – Ko je srpski rekorder u krađi struje?

30 avgusta 2014

agimiPrema, istina nepotvrđenim podacima, Afrim Aliju, vlasnik preduzeća „Agimi petrol“ iz Bujanovca je srpski rekorder u krađi struje.

Bespravnim priključkom više svojih objekata na elektro mrežu, on je, prema prvim i nepotpunim rezultatima, oštetio je JP Elektroprivredu Srbije (EPS) za više od pet miliona dinara, saznaje B 92.

Zato su radnici EPS, uz asistenciju policije, isključili sa električne mreže sve objekte tog preduzeća: benzinsku pumpu, motel, bazen, građevinsku operativu, trgovinu i upravu preduzeća.

Policije je takođe efikasnom akcijom utvrdila veliki poreski dug preduzeća „Agimi petrol“ iz Bujanovca. Istovremeno je pronađeno više radnika koji su u preduzeću radili „na crno“.

Kako su ovo samo prvi, nezvanični rezultati, tačnu količinu ukradene struje, iznos poreskog duga i broj neprijavljenih radnika preduzeća „Agimi petrol“, utvrdiće istražni organi narednih nekoliko dana.

Protiv Afrima Aliua vlasnika „Agimi petrola“, koji je na odmoru van Srbije, podneta je krivična prijava zbog više prekršaja.

Zanimljiv je podatak da je privredno društvo „Agimi petrol“ ranije brisano iz evidencije Agencije za privredne registre, pa se postavlja pitanje kako je ono poslovalo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *