SRPSKI SAN: Ne plaćaju struju 66 godina!

SRPSKI SAN: Ne plaćaju struju 66 godina!

28 maja 2014

strujaPorodica Jugoslava Stanisavljevića iz leskovačkog sela Donje Krajince ne plaća struju od 1948. godine!

Kažu da je to kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice. Prvi račun za struju stigao im je tek 2004. godine i od tada je dug narastao na više od 1,7 miliona dinara, ali to Jugoslav Stanisavljević ne namerava da plati.

Iz trafostanice, podignute u dvorištu Stanisavljevićevih, strujom se snabdeva preko 2.500 stanovnika u tri sela. U međuvremenu leskovačka „Elektrodistribucija“ je povela spor protiv Jugoslava i njegove majke Gordane, a pre dva dana inkasanti su isekli struju i porodicu sa troje dece ostavili u mraku.

Jedinstveni slučaj enigma je i za nadležne u „Elektrodistribuciji“.

Portparol Nebojša Stanković kaže da ne postoji nikakav pisani trag o dogovoru iz 1948. godine.

– Tužba je podneta 2010. godine za dug od 1,6 miliona dinara, a poslednji put su isključeni za neplaćeni račun od preko 100.000 dinara. Pretpostavljamo da je dogovor postojao, ali to je teško dokazati – ocenjuje Stanković, koji navodi da je ova porodica mesečno trošila struju za 10.000 dinara.

Stanisavljevići se na sudu pozivaju baš na taj dogovor.

– Čekamo veštačenje. Problem je što nema ugovora, što se tih godina dogovaralo na postpartizanski način – veli Saša Momčilović, zastupnik porodice.

Jugoslav kaže da će, kao krajnju meru, tražiti izmeštanje trafostanice.

– Neka je nose gde znaju i kako umeju, hoću nazad svoje parče dvorišta i porodični mir – besan je Jugoslav.

Neki od pravnika smatraju da su Stanisavljevići izgubili pravo na zemlju.

– Ukoliko je vrednost objekta veća od zemljišta na kojem je objekat sagrađen, posle 20 godina postaje vlasništvo države, naravno ako ugovorom nije drugačije definisano – tumači advokatica Jovana Vučković Pejčić.

“Primoran da ustupi zemlju”

– Moj pokojni suprug je na neki način bio primoran da ustupi zemlju za trafostancu jer je mesecima ubeđivan. Umirao je od straha da se ne desi neka nevolja kad zagrmi. Neplaćanje mesečnog računa od 5.000 dinara je kirija koja nije velika za državu – priča Gordana Stanisavljević.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *