Srpski student opelješio banke u SAD

Srpski student opelješio banke u SAD

2 septembra 2014

marko perovicMarko Perović (23) nalazi se među četvoricom uhapšenih u gradu Konkordu zbog prevare od više hiljada dolara sa platnim karticama.

Policajci iz Konkorda su osim Perovića, koji je živeo u Čikagu, priveli i Nikolu Colaka (36) iz Džeksonvila u Vermontu, Ivana Halacija (27) iz Forest Hila u Njujorku, i Stefana Mihova (28) iz Hilsdejla u Nju Džersiju. Zasad američki mediji koji su objavili vest o hapšenju osumnjičenih za prevare sa karticama ne navode da je Perović iz Srbije.

Četvorica osumnjičenih se terete za više krivičnih dela falsifikovanja platnih kartica, korišćenje tih kartica, nezakonit pristup računarima preduzeća i zaveru.

Sva četvorica su u zatvoru u Konkordu, a sud im je odredio da mogu da se brane sa slobode za jemstvo od čak 750.000 dolara za svakog.

Geri Hatli, šef policije u Konkordu, saopštio je da su četvorica uhapšenih bili opsednuti opremom za proizvodnju lažnih kreditnih kartica.

– Oni su koristili te lažne kartice za podizanje novca na bankomatima u oblasti Konkorda. Putovali su i podizali novac. Istraga još traje, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli mnogo više hiljada dolara u odnosu na to koliko je zasad otkriveno – rekao je Hatli.

Četvorica osumnjičenih uhapšena su u sobi hotela u blizini velikog tržnog centra Konkorda, kada su se, kako kažu u policiji, spremala za nove pohode na bankomate.

Sledeće pojavljivanje pred sudom, kada može biti odlučivano o njihovoj eventualnoj kauciji, zakazano je za danas.

“Marko je bio dobar momak”

Prijatelji Marka Perovića u šoku su što je Marko na bilo koji način povezan sa kriminalom.

– Marko je odličan momak! Vredan, radan, sportista. U Ameriku je otišao pre dve i po godine preko programa “Work and travel” za studente, vozio je kamion, snalazio se… Roditelji su mu razvedeni, i on je već duže vreme živeo u Novom Sadu, gde su mu i mlađi brat i sestra. Svi u porodici su fini i pristojni ljudi, ova vest će ih dotući. Možda su ga uvukli, mlad je on i još naivan – kaže za “Blic” jedan od njegovih prijatelja Igor.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *