СРПСКИ ВОЈНИЦИ одушевили РУСКОГ ГЕНЕРАЛА (ВИДЕО)

СРПСКИ ВОЈНИЦИ одушевили РУСКОГ ГЕНЕРАЛА (ВИДЕО)

7 септембра 2019

На завршетку вишедневне војне вежбе Западног војног округа Руске Федерације, у којој су учествовали и припадници Војске Србије из Треће бригаде Копнене војске, командант 6. Армије Западног војног округа генерал-мајор Владислав Николајевич Јершов оценио је да је вежба реализована веома успешно, уз поштовање свих мера безбедности.

Генерал Јершов посебно је похвалио допринос припадника Војске Србије успеху вежбе, истичући њихову одличну припремљеност и високу спремност коју су показали током извршења бојевих гађања и приказа тактичких поступака.„Заједничко извршење постављених задатака војника из Србије и Русије показало је да нисмо имали никаквих баријера ни проблема у комуникацији. Разумљива словенска реч омогућила је одлично функционисање система. На вежби смо користили извиђачка ватрена оружја, дронове, вођене ракете и хеликоптере и изводили смо тактички ваздушни десант. Али је од првог дана све ишло по плану, захваљујући одличној припремљености војника и руководства Треће бригаде Војске Србије“, изјавио је генерал Јершов и позвао Војску Србије да и следеће године учествује на вежби Западног војног округа.

Ово је треће учешће јединица Копнене војске Војске Србије на тактичкој вежби са бојевим гађањем, заједно са јединицама Западног војног округа Оружаних снага Руске Федерације.

„Циљ вежбе је подизање оперативних способности јединица које учествују на вежби“, изјавио је пуковник Горан Стаменковић из команде Копнене војске.

„За нас је важна и провера на непознатом терену наше технике, процедура и тактике, а резултат овогодишње провере је одличан. Наш заједнички циљ је, наравно, и наставак сарадње и продубљивање пријатељства између српске и руске војске“, нагласио је пуковник Стаменковић.

На крају вежбе уприличена је смотра наоружања и борбених и неборбених возила која су учествовала у активностима, а најуспешнијим припадницима Оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије уручене су награде и признања.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    dobro je, što realno koliko ja znam, naši vojnici bi to sve isto uradili i u stvarnoj situaciji.To je velika vrednost srpskog vojnika, brate rade posao:)Čak i najveća sisa na beogradskom asfaltu bi radila i funkcionisala usred buke , graqnata , straha i haosa rata.Buka je gadna stvar ako niste znali:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u