SRPSKI ZAVETNICI: Otvoreno pismo Predsedniku Republike Srbije

SRPSKI ZAVETNICI: Otvoreno pismo Predsedniku Republike Srbije

1 jula 2014

zavetnici 5467Uz dužno uvažavanje funkcije koju vršite i koja Vas obavezuje na poštovanje Ustava Republike Srbije i Rezolucije 12 44 SB UN, kao i u ime nekadašnjeg poštovanja koje smo gajili prema Vama, osećamo moralnu obavezu da Vas obavestimo da smo veoma zabrinuti zbog saopštenja Srpske napredne stranke koju ste osnovali i koja Vam je na prevaru oteta.

U saopštenju Srpske napredne stranke se navodi da je verbalni napad na Vas zapravo napad na državu. Želimo da naglasimo da na Gazimestanu niko nije verbalno napao Vas kao pojedinca – Tomislava Nikolića, već isključivo kao predsednika koji ne poštuje Ustav sopstvene države. Takođe naglašavamo da nijedan pojedinac, pa ni predsednik, nema pravo da se izjednači sa državom. Država nije predsednik, država je narod. Država su srpski domaćini, srpska mladost, srpska inteligencija, ali su država i svi oni Srbi sa Kosmeta kojih se odričete zarad evropskog puta Srbije.

Žao nam je ukoliko ste naše uzvike lično shvatili i ukoliko su Vas uvredili, ali morate znati da Vas nikada naše reči ne mogu povrediti i poniziti u toj meri u kojoj su Vaša dela ponizila Srbiju. Takođe ističemo da se zalažemo za slobodu govora i slobodno izražavanje volje, ali da se najoštrije protivimo nepromišljenom pokušaju pojedinaca da skrenu pažnju na sebe korišćenjem pirotehničkih sredstava na svetom mestu, kraj spomenika kosovskim junacima.

Pozivamo Vas da se ogradite od saopštenja Srpske napredne stranke koja Vas izjednačava sa državom i da prihvatite da su povici koji su se čuli na Gazimestanu stav većine Srba koji su Vas izabrali za predsednika, a čije ste poverenje izneverili stavljajući se na stranu Vlade koja se odrekla Kosmeta i izdala srpski narod, a Vašu ulogu potpuno degradirala.

Ponosni smo što smo na Vidovdan bili deo naroda koji je negodovao, ali se iskreno nadamo da smo poslednji put bili prinuđeni na takav čin. Kao mladi i obrazovani ljudi koji su zabrinuti za budućnost svoje države i svojih sunarodnika, pozivamo Vas da se ogradite od aktuelne politike Srpske napredne stranke i ispravite grešku koju ste načinili kada ste prepustili stranku Aleksandru Vučiću i samim tim mu omogućili da dođe na vlast i u priliku da ponizi Srbe više nego što je to učinio bilo koji njegov prethodnik.

Ukoliko se oglušite o vapaj svog naroda naši povici će biti sve glasniji. Želimo da znate da oni nisu znak nevaspitanja i primitivizma, kao što tvrdi Srpska napredna stranka, već proističu iz očajanja zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi. U situaciji u kojoj sve institucije ćute naši povici su naša moralna i patriotska dužnost!

(zavetnici.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slavica Jovanovic says:

    Zbog čega Zavetnici Ruski narod dovode u zabludu i ruskog ambasadora kad iza zavetnika stoji Srpski Pokret Obnove politička stranka iza koje stoji Zapad i Vatikan i na njihovim skupovima govore članovi SPO ! Koji apsurd ! Nazivaju sebe Srpskim Zavetnicima a lider im Makedonac Stoimenovski ! Na šta se zavetuju ? Na fotelje u Skupštini ! I Crna Gora i Makedonija rade protiv interesa Srbije ! Mogu da se nazovu samo makedonskim zavetnicima i da rodoslove svojih predaka iznesu na sunce ! Isti ti Zavetnici su jedini osudili puštanje na slobodu iz Haga Stanišića i Simatovića istovremeno kad i Sonja Biserko i Nataša Kandić ! Srpski Zavetnici koji su Makedonci , a Makedonija je nanela veliko zlo Srbima se lažno predstavljaju skupljajući jeftine političke poene , to je isto kao kad bi Šumadinac umesto šajkače stavio na glavu albansku belu nacionalnu kapu -keče . Srbi prst na čelo . Ovi su zaista podmukli . A šta su to konkretno uradili Srpski Zavetnici pardon Makedonski po pitanju Kosova i Srbije? Trče ko maniti ispred kamera i foto- aparata , slikali se sa Čepurinom , čovek nema pojma ko je ko , ni ko su oni . Srpski Zavetnici pardon Makedonski nemaju iza sebe dela , samo želju za vlašću i da se domognu fotelja . Izdavao se i njihov mentor Vuk Drašković za Srbina a od njega nema većeg veleizdajnika , špijuna , američkog plaćenika i poslušnika Vatikana i Zapada ! Makedonski Zavetnici samo se slikaju i mogu samo da se slikaju . Ja i posle deset objavljenih knjiga rodoljubive i duhovne sadržine sa blagoslovom Patrijarha Pavla , gde je više od pola o Kosovu i mnogobrojnih dobijenih književnih nagrada , ne busam se ko ovi samoreklameri u prsa ko majmunčad , iako sam zbog Pravoslavlja prošla pakao a da bi iste knjige objavila , često sam i gladovala . Koji su rezultati Makedonskih Zavetnika ? Sem obmanjivanja javnosti ? Ne nasedajte Srbi , iza Zavetnika stoji SPO , na njihovim skupovima govore članovi Osnivači Srpskog Pokreta Obnove poput Milana Milinkovića iz Mačvanskog Prnjavora čija je rođena sestra u " ženama u crnom" ! Jedino su Zavetnici, Sonja Biserko i Nataša Kandić osudeli oslobađanje Stanišića i Simatovića iz Haga ! Ne verujte im!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *