SRS: Šešelj će se građanima obratiti na mitingu u subotu

SRS: Šešelj će se građanima obratiti na mitingu u subotu

7 novembra 2014

Vojislav-Seselj u8Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je da će sutra biti poznat datum kada će se lider radikala Vojislav Šeselj vratiti u Srbiju, i dodao da očekuje da će već naredne subote u Beogradu biti održan miting sa koga će se on obratiti građanima.

Miričić je rekao agenciji Beta da je sudsko veće Haškog tibunala donelo odluku o bezuslovnom puštanju Šešelja, te da je Šešelj dobio tekst te odluke.

Očekujemo da će cela procedura biti obavljena u narednih nekoliko dana, rekao je Mirčić i dodao da je za očekivati da lider SRS ubrzo dođe u Srbiju.

Njegova stranačka koleginica Vjerica Radeta napisala je na „Tviteru“ da Šešelja očekuje u ponedeljak u Beogradu.

„Da se u Srbiji živi bolje Šešelja bi dočekali kao veliku žrtvu, pošto živimo jadno i bedno on će biti jedina nada i slamka spasa da se izvade iz močvare u koju su nas galopirajuće uveli (premijer Srbije) Aleksandar Vučić i (predsednik Srbije) Tomislav Nikolić“, kazao je Mirčić.

Mirčić je naveo da očekuje spontano okljupljanje simpatizera SRS povodom dolaska predsednika SRS u Srbiju.

Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je danas da pusti Šešelja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja.

Srbija je juče obavestila Holandiju da može da garantuje za Šešelja ako se on pravno obaveže da će da poštuje uslove Tribunala.

Lider SRS optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991-1993. On je u pritvoru Tribunala od 2003. godine.

Raspravno veće Haškog tribunala juče je pokrenulo inicijativu za puštanje na privremenu slobodu optuženog Vojislava Šešelja usled pogoršanja njegovog zdravlja.

Šarović: Velika pobeda Šešelja nad Tribunalom

I zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je da će Šešelj doći u Srbiju u narednih nekoliko dana, navodeći da to može biti i sutra, ali i u ponedeljak, 10. novembra zavisno od toga kada će Vlada Holandije da obezbediti potrebne tehničke uslove.

Šarović je istakao da Hag nije postavio uslove za puštanje Šešelja i ocenio da je ovo „velika pobeda lidera radikala nad Haškim tribunalom“.

– Najbitnije je da nisu postavljani bilo kakvi uslovi. Od Šešelja nije traženo da prihvata garancije Vlade Srbije, jer se on već više puta izjasnio da to nikada ne bi učinio – rekao je Šarović.

– Siguran sam da se Šešelj oseća kao pobednik, kao čovek koji je posle 12 godina velike nepravde pobedio ozloglašeni Haški tribunal – dodao je on.

Krasić: Šešelj ubrzo u Beogradu

Lider SRS po odluci Haškog tribunala biće pušten na privremenu slobodu i doći će uskoro u Srbiju, izjavio je večeras funkcioner te stranke Zoran Krasić.

Krasić je rekao da je „pitanje dana kad će Šešelj biti u Beogradu“, navodeći da ne može da precizira, zbog procedura Haškog tribunala, da li će to biti sutra ili narednih dana.

„On je dobio nalog da se zbog lošeg zdravstvenog stanja pušta na privremenu slobodu“, rekao je Krasić i ukazao da od procedura vlada Holandije i Srbije zavisi kada će lider radikala biti u Beogradu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ranko-Banja Luka says:

  Šešelj treba biti oprezan. Ne bi me začudilo da ga zapadnjaci ubiju na kapiji zatvora ili bilo gdje, pod floskulama ,,nije mu srce izdržalo od uzbuđenja zbog povratka kući" ili već neki drugi lažan razlog. Gadovi zapadni su to, ne treba se zavaravati.

 2. Apis says:

  ČUVAJTE VI ŠEŠELJA OD KUMOVA! KARAĐORĐU GLAVU NISU ODSEKLI TURCI. VOJINOM POVRATKU RADUJU SE ŽEDNI PRAVDE ALI ON JE NOĆNA MORA ZA SRPSKE IZDAJNIKE.

 3. Za Srbiju says:

  Dobro na došao Srbendo u Srbiju!!!!

 4. nedo says:

  Zamislite da se organizuje TV duel izmedju Seselja i Vucica! Sta bi Vucic imao reci i da li bi uopste imao hrabrosti da izadje na duel? Kako bi se samo jadno osecao!

 5. Za Srbiju says:

  Zamislite taj sukob svetova u Srbiji. Na jednoj strani najveći antiglobalista, najveći neprijatelj zapada i haškog tribunala, najveći rodoljub i Srbin, koji izlazi bolestan posle 12 godina robije, častan i čiste savesti, neumoljiv borac za istinu i vaskrsnuće vaskolikog srbstva. A na drugoj strani bivši stranački kolega, izdajnik vaskolikog srbstva, pokorni sluga zapada, patetični ljigavac i lažov, koji je uspostavio diktaturu u Srbiji i terorizam nad Srbima. Biće ovo interesantno: Moralna Gromada naspram prodane političke drolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *