Срушен бесправно грађени објекат Исламске заједнице у Земун пољу

Srušen bespravno građeni objekat Islamske zajednice u Zemun polju

26 maja 2017

Nelegalno izgrađen verski objekat Islamske zajednice u Zemun polju, čije je rušenje bilo sprečeno juče, srušen je bagerom između tri i četiri sata posle ponoći, a kako kažu očevici, rušenje je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Srušeni su sprat i potkrovlje na objektu čija je gradnja počela 2014. godine bez dozvole i u međuvremenu više puta zaustavljana.

Meštani naselja Zemun polja rekli su reporteru Tanjuga da je pre i tokom rušenja bila ugašena struja i, kako tvrde, nisu im radili mobilni telefoni.

Imam Emin Zejnulahu rekao je za Tanjug da je dogovor bio da se sruši krov i sedam redova cigala, jer je za ostali deo zgrade pokrenut postupak legalizacije. Međutim, kako kaže, taj dogovor nije poštovan.

Vernici Islamske zajenice, pošto je u toku Ramazan, svoju molitvu danas će obaviti na ulici, jer kako kažu, sada nemaju verski objekat.

Opština Zemun saopštila je da je u jutarnjim časovima srušen bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje.

Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

„Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava“, navodi se u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

KOMENTARI4 komentara

 1. Riba says:

  Glava smrdi od glave a ne od repa...čekam dan kada ćemo u noćnoj akciji srušiti državu i napraviti novu!! Kako kaže Marko Vidojković,policija prvo treba sama sebe da uhapsi pa da napravimo novu,to važi i za celu državu i sve nazovi institucije,sve srušiti,pohapsiti sve političare,tajkune i sav šljam što krade i uništava državu i krenuti od nule!!!

 2. punca says:

  U Zemunskem polju se ruši, a, Beograd Toma diploma se češka sa Dragicom u Bajčetini!

  • Batina says:

   Krckaju sto su opljackali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *