СРУШИО СЕ НЕВИДЉИВИ АВИОН: Американци желе да га извуку пре Кинеза! ВЕЛИКИ УЛОГ У ИГРИ

СРУШИО СЕ НЕВИДЉИВИ АВИОН: Американци желе да га извуку пре Кинеза! ВЕЛИКИ УЛОГ У ИГРИ

26 јануара 2022

Америчка ратна морнарица покушава да извуче свој најнапреднији борбени авион који се прекјуче срушио и потонуо у Јужном кинеском мору.

То је изузетно сложена операција за коју аналитичари кажу да ће је Пекинг пажљиво пратити.Борбени авион Ф-35Ц, једномоторни стелт ловац и најновији млазњак у флоти америчке морнарице, срушио се у понедељак на носач авиона УШ Kарл Винсон током рутинских операција, саопштила је морнарица. Ратни авион вредан 100 милиона долара ударио је у пилотску палубу носача авиона од 100.000 тона, а затим пао у море када се његов пилот катапултирао, рекли су званичници морнарице, преноси ЦНН.

Пилот и шест морнара на носачу авиона УШ Kарл Винсону су повређени, а штета на огромном броду била је само површна и носач је наставио са нормалним активностима.

Америчка морнарица се суочава са задатком да покуша да повуче потонули Ф-35Ц са дна океана немирног Јужног кинеског мора и за сада даје тек оскудне информације.

Иако морнарица САД није открила где се у Јужном кинеском мору догодила несрећа, Пекинг тврди да је скоро цео водни пут од 3,3 милиона квадратних километара државна територија Kине.

Пловила кинеске морнарице и обалске страже стално су присутна у водама Јужног кинеског мора и готово је сигурно да ће Пекинг желети да се домогне и прегледа авион Ф-35Ц, кажу аналитичари.

„Kина ће покушати да лоцира и детаљно испита авион користећи једну од својих подморница за дубоке зароне“, предочио је Kарл Шустер, бивши директор операција у Заједничком обавештајном центру америчке Пацифичке команде на Хавајима.

Шустер, бивши капетан америчке морнарице, рекао је да је могуће да ће Kина у овој ситуацији инсистирати да полаже право на спасавање на основу својих територијалних захтева у Јужном кинеском мору.

„Спашавање авиона уз помоћ средстава комерцијалне и обалске страже омогућиће Пекингу да прогласи операцију потенцијалном опасношћу по животну средину због стране војне опреме у својим територијалним водама“, упозорио је Шустер.

KOMENTARI8 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Kraj sveta. . . Armagedon.... Uuhuuhhuhhuu...

 2. Rahmanjinov says:

  Са Срећом, даће Бог да сваки дан падне по један невидљиви амерички авион.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Previše je tehnološki to američko čudo tehnike napredno, neće moći da ga nađu jer je potpuno nevidljiv :-)))

 4. padre says:

  Ovaj se promenio iz nevidljivog u slepog, ništa ne vidi!

 5. I Love persida says:

  Nevidljivi nije video da pada u kinesko more, sada će Kinezi od njega da naprave dečiju zvečku.

 6. Penzioner says:

  Postoji priča da im je Nikola Tesla pokazao eksperiment nestanka broda, koji se posle nekoliko trenutaka pojavio na površini vode. Napomenuo im je da to ne pokušavaju izvesti, ali radoznali su ponovili eksperiment i brod, zajedno sa posadom, nikad se više nije pojavio na površini mora. Rekli su da im je nevidljiv i F 117, a naši artiljerci su ga srušili od šale u Buđanovcima. Inače, nije ovo prvi pad nevidljivog F 35. Čini mi se da sam negde pročitao da je to najskuplji avion i najveći promašaj u njihovoj avio industriji. Ovih dana mnogo je članaka o tome kako im se ruska podmornica vrzma oko granice, ali je nikako ne mogu locirati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u