Šta bi bilo kada bi se rat u Siriji odvijao u SAD…?

Šta bi bilo kada bi se rat u Siriji odvijao u SAD…?

27 juna 2014

SyriaSvi stanovnici grada Sirakuza bi bili mrtvi, a celokupna populacija Njujorka ostala bi bez doma. Ovo bi bile posledice da se rat u Siriji odvija u SAD, sudeći po neprofitnoj organizaciji „We were Syrian“, prenosi sajt Vox .

Ova organizacija izračunala je da bi 160.000 ljudi bilo ubijeno a njih 8.3 miliona bilo bi izbačeno iz svog doma u SAD.

Sudeći po njihovoj proceni, svi koji žive u Njujorku, Bafalu, Ročesteru, Jonkersu i Albaniju bili bi prinuđeni da napuste svoje domove, a ove lokacije postale bi gradovi duhova. To je otprilike 8.3 miliona ljudi.

Svi stanovnici grada Sirakuza, njih 150.000, bili bi mrtvi kao i još 15.000 osoba iz Oneide i Lafajeta. Od svih ovih žrtava, njih 10.000 bila bi deca.

Skoro 6.5 miliona Amerikanaca potražilo bi spas u okolnim zemljama, a 2.8 miliona njih bili bi registrovani kao izbeglice u Kanadi, Meksiku i Evropi.

Više od 4 miliona dece moralo bi da napusti svoj dom u Njujorku, plus 500.000 dece iz okolnih država.

Međutim, ukoliko bismo ove brojke stavili u proporciju sa veličinom populacije u SAD, brojke bi bile još užasnije. Sirija je pre rata imala
populaciju od 22 miliona stanovnika tako da bi ekvivalent za 160.000 mrtvih osoba u ovoj zemlji u SAD iznosio 2.3 miliona osoba. To je skoro duplo više od svih Amerikanaca koji su život izgubili u Građanskom ratu, Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu, Koreji i Vijetnamu zajedno.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *