ШТА БИ СЕ ДЕСИЛО АКО АМЕРИКАНЦИ СВРГНУ ПУТИНА?

ŠTA BI SE DESILO AKO AMERIKANCI SVRGNU PUTINA?

15 marta 2021

Poznati ruski politikolog Sergej Markov govorio je o dokumentu objavljenom u SAD, u kome je planirano raspuštanje FSB-a i uklanjanje predsedništva.

„Američki Atlantski savet objavio je izveštaj o programu nove ruske vlade nakon svrgavanja Putina i njegovog tima. Autori izveštaja su Leonid Gozman i Anders Aslund. Ima tamo puno toga: raspuštanje FSB-a, ukidanje predsedništva u potpunosti, prelazak na parlamentarnu republiku. Demokratija i ljudska prava. Generalno, sve je isto kao što je obećano Ukrajini i Belorusiji. U stvarnosti je planirano:1. Uzeti rusko nuklearno oružje pod kontrolu NATO-a.

2. Prebaciti sve najvažnije sektore ruske ekonomije pod kontrolu zapadnih korporacija. Pre svega naftu i gas.

3. Da se uništi, kao uticajnuadruštvena sila, Ruska pravoslavna crkva. Tako da se samo bake ne plaše da idu u crkvu.

4. Podela Rusije na nekoliko država.

5. Marionetske vlade u tim novim zemljama, poput susedne zemlje u kojoj je predsednik već svrgnut.

6. Masovne represije protiv svih koji se ne slažu sa ruskim gubitkom suvereniteta. Tajni zatvori nove tajne policije. Kao u susednoj zemlji.

7. Ukidanje slobode govora. Tako da protivnici hunte ne mogu ništa ni da kažu. Kao što je sada uobičajeno u pogledu Rusije.

8. Likvidacija ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

9. Prenos dela teritorija Rusije u niz drugih država.

Stoga su Aslund i Gozman delovali kao slobodni umetnici koji pišu lepe, primamljive bajke. A scenariji su napisani u drugom, susednom, Odeljenju Atlantskog saveta“.

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. milorad 5 says:

  namere ameriučke oligarhije prema rusiji su GENOCIDNE.TAČKA.Nema tu više šta da se doda,očigledan je taj stav.Da nema nuklearnog oružja RAT bi već besneo u rusiji,a čak i sa tim fakrtorom ovi iz amerike su toliko poludeli od mržnje i besa da ozbiljno razmatraju i nuk.rat.Rusija im je sa kinom velika bran stvranja post-orvelovske svetske diktature i hijerarhije na rasnim i nacionalnim principima.Novi kolonijalizam uvijen u drugi staniol to je njihovo razmatranje uredjenja sveta koje oni zovu "novi svetski poredak"Simpatično je da je HITLER svoju globalnu agendu nazivao novi svetski poredak:)Izgleda da nisu mogli da smisle novo ime za sopstvene namere na zapadu:) ali činjenica da SVE glavne članice zapadne alijanse, pripadaju klubu država iz imperijalnih i kolonijalnih vremena 19.veka,pripadaju grupi nacija koje su STVORILE kolonijalne imperije, i do zadnjeg momenta se grčevito borile da ih zadrže,pripadaju grupi nacija koje su stvorile moderni militarizam i ekspanzionizam kao politiku i sredstvo, govori SVE o njima i njihovim namerama.Mislim a mi OSTALI moramo da uzmemo u obzir takvu činjnicu i da se shodno tome ujedinimo PROTIV ove grupe šakala koju čini TRINAEST KLJUČNIH DRŽAVA tog pljačkaškog saveza.Zanimljivo je da ih i biblija pominje kao TRINAEST ROGOVA ZVERI jer oni to i jesu,zveri prerušene u ljudsko obličje, ta društva su iščašena do ludila i to se sada jasno VIDI kod njih samih.Ne mogui da budem sa njiam u društvu nikako a takodje mislim da niko norrmalan to ne može da svari više ,šta se tamo radi i šta pokušavaju i NAMA ovde da prodaju prod firmom "progresa","demokratije o slobode".To što oni zagovaraju je ANARHIJA a ne SLOBODA.

 2. test01 says:

  "da je babi ona stvar bila bi deda" (izvinjavam se na izrazu ali ja obozavam nase stare poslovice i izreke - na jednostavan naci izrazavaju celu filozofiju zivota po principu "sto na um, to na drum")

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Mogu da svrgnu samo jednog od više njegovih dvojnika i to je to. I posle Putina - Putin. Oni kada kažu "svrgnu" misle na egzekuciju, tj. ubistvo. Putin dakle ostaje i njime ne upravlja nekakav kongres, a ruska Duma mu je pokorna.

 4. šiško says:

  Rusi su davno naučili lekciju o tome šta znači igrati se zapadne demokratije, kobajagi sloboda i kobajagi ljudskih prava. Osim toga, i stanje na zapadu, strmoglavljivanje ekonomija i životnog standarda u zapadnim državama i opšta tiranija svake vrste uče ih da nipošto ne treba ići njihovim putem. Zato čak i da zapad, ne daj Bože, učini nešto Putinu, ruski narod će umeti da izabere novog Putina sa kojim će odbraniti svoju zemlju. Neka "smrdonogi kauboji" kako reče jedna naša satiričarka ne gaje te puste nade u prevrat u Rusiji. Ništa od toga. Putin ostaje, čuvaju ga, hvala dragom Bogu, odlično, mnogo bolje nego što zapad misli, a ni unutrašnjim nemirima i revolucijama ne mogu da postiignu apsolutno ništa.

 5. M says:

  Nadam se da je Putin zapravo projekt!Odnosno ako padne zbog bilo kojeg razloga,ili ode,da će nakon Putina opet biti Putin,odnosno projekt,odnosno oni koji stoje iza njega!Da se Gorbačov i Jelcin ili slični,neće ponoviti!Iako će protiv sebe imati ne samo vanjske neprijatelje,nego i nutarnje,skrivene između svojih redova,kao i one javne,predvođene bogatim i moćnim oligarsima!To će sve najlakše riješiti ako imaju, nađu dostojnu zamjenu Putinu,ako ne pogriješe!O tome sam već ranije govorio,trebali bi već sad imati nekoliko kompetentnih,provjerenih,ozbiljnih kandidata!Jedan će biti novi Putin,a ostali Putin u sjeni,zajedno s ostalima,projekt!

 6. radmila says:

  Ovo mi je prva prilika danas da se nasmijem do suza.

 7. Zorana says:

  Koje su ovo price za malu decu. Uvek isti cionisticki sablon. Kao u Rusiji nema patriota osim putina hahhahaa. Ja bih rekla da ima i to pravih, pa se plase da oni ne dodju umesto njihovog putka.

 8. milos says:

  jos uvek ima ruskih generala koji zagovaraju da u tom slucaju za 24 sata izbiju na lamans i da nije bilo onog smetenjaka gorbacova koji vodio u drugom smeru, to bi i uradili. steta..ali sad to mogu sa kinezima

 9. Rista says:

  Malo lukavog podmetanja od strane Zapada. Amerika uopšte nema nameru da menja Putina. Možda je imala tamo negde posle Krima, ali Putin je to malo doterao ostalim potezima i zaustavljanjem reformi u Rusiji zbog sankcija. Dakle, današnji Putin je dobrodošao Americi. Amerika takođe nema nameru da napadne Rusiju vojno, Putin nema nameru da napadne Evropu, oligarsi i dalje izvlače pare i to ponovo i naveliko, ceo Svet je maltene prihvatio blokadu Rusije pod američkim pritiskom i Rusija već lagano posrće. Zašto bi onda Amerika bilo šta menjala? Sve ide bez nekih većih troškova za Ameriku a u Rusiji naglo rastu problemi zbog ovakvog nemoćnog ponašanja rukovodstva. Eto, to bi bio jedan od načina posmatranja situacije danas u Rusiji. Ima i drugih načina posmatranja, ali ni jedan nije ni lepši ni ružniji. Sa strane Rusije, nema ni jednog jedinog utešnog načina posmatranja današnjih događaja. Rusiji bi danas sigurno odgovarao rat više nego Americi. Zato ga Amerika neće povesti, jer zna da Rusija neće biti ta koja će ratom prva reagovati na ove pritiske zapada. Rusija je još pre par godina gotovo neverovatno lako isključena i izolovana od ostalih država sveta i ostala je potpuno sama na ovoj našoj posranoj planeti. Bez rata, Rusija će pasti još gore nego SSSR. Zato Amerikanci neće napasti vojno Rusiju.

 10. Rista says:

  U svakom slučaju, bar je neće napasti uskoro. Vojno nisu uspeli da oslabe Rusiju ali zato jesu na gotovo svim ostalim poljima. Ostaje još jedna mogućnost Rusiji a to je samoizolacija kao kontramera. E, to bi već bilo nešto, samo nisam ubeđen da bi Ruski narod to shvatio niti da bi podržao. Narod je pučina jedna grdna. Narod bi za sunčanje dupeta na toplim morima prodao i mamu svoju danas, a takvih idiota je danas svuda u svetu po 20%. 20% u Rusiji je oko 30 miliona takvih idiota. Kada tome dodate oligarh bratiju i familije oko 10%, onda je stvar vrlo osetljiva i klizava za Ruske rukovodioce. Nije stvar samo u sunčanju zadnjice, to sam simbolično rekao, nego je stvar i u aktivnom delovanju "slobodnih medija" Rusije, ogroman uticaj medija Zapada, NVOa i plaćenika kojih takođe ima poneki procenat. Države sveta su sve izlegle i kote ovakve akrepe već decenijama pod pritiskom Amerike a ta delovanja su nebrojena kukavičja jaja po svim državama Sveta, pa i Rusije. To je rat koji još ni jedna država nije dobila niti našla način kako da mu se suprotstavi. Ostaju dve činjenice da se shvate. Prva je da Americi danas odgovara ovaj i ovakav Putin, a druga je da Amerika neće vojno napasti Rusiju sve dok joj dobro idu ostale anti Ruske akcije.

 11. Milutin says:

  E šta bi dali Ameri da oni imaju za predsednika Putina. Barem na godinu dana. Da ih dovede u red. Da žive kao ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *