ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОВОМ ИМОВИНОМ? Формира се посебан одбор за то питање

ŠTA ĆE BITI SA MILOVOM IMOVINOM? Formira se poseban odbor za to pitanje

29 septembra 2020

Odbrana predsednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića zatražila je od crnogorske Skupštine formiranje Anketnog odbora radi, kako su naveli, ispitivanja porekla imovine, „zloupotreba i nezakonitih radnji“ predsednika Mila Đukanovića i drugih lica.

Predlog za formiranje Anketnog odbora upućen je u ponedeljak predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću.Kako je preneo portal „Vijesti“, u zahtevu je navedeno da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 miliona evra na kastodi računu crnogorskog predsednika, kao i porekla sredstava kojim je izgrađena „ničija“ kuća u Podgorici, aludirajući na vilu u naselju Gorica.

Odbrana predlaže da Odbor ispita i povezanost crnogorskog predsednika u aferi A2 EPCG, kao i osnovanost krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

– Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona – navodi se u predlogu.

(Vijesti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Pa lep način da se diže prašina po ulicama. Kao prvo, Milo je kao precednik po NATO i Zapadnim zakonima izuzet od bilo kakvog suđenja, kao drugo Crna Gora je direktno okupirana od NATO pakta. Praktično, Crnogorci danas nemaju ništa svoje. Čak ni precednika a sudije će postupiti po naređenju. Ako je Milov greh 1 ipo milion evra, na nekom tamo "kastodi" računu, onda je to sve samo mlaćenje prazne slame. Da sam ja Milo ja bih ukrao, isprao i sklonio bar 100 puta više i zatražio azil u Rusiji ili Italiji. Molem lepo, ali nisam. Tako bila afera Mišković, jadnika čak i tucali "istražni inspektori i pravedne sudije" po istražnim odeljenjima i samo jednog dana - NESTAO! Nestao iz medija, nestao iz javnosti i čovek i dalje uživa svoje prevare jer to tako bilo naređeno da se dogodi. Niko ne traži ostavku Mila i niko ne talasa previše jer je on najjače što Crna Gora danas ima. A i NATO je tu da ga štiti. Vojska, sudije i policija Crne Gore je Milova privatna vojska. Ko da mu sudi kad sve to jedna banda? Na kraju će ga osude za neke naivne stvari na 100 evra sudskih troškova i kraj. Mediji će da seire u ime naroda, ono malo jadnog naroda će blene ko telad a ništa neće moći da uradi jer pravda je "zadovoljena". Ništa se u Crnoj Gori nije promenilo osim što su popovi zaćutali. A mi se divili baš tim popovima i kako su hrabri. Zvali ih crnogorskim revolucionarima. Doduše, nisam ih ja tako zvao ali jesu moji naivni Srbi. Gde nestadoše crnogorske moćne litije? Pa tamo gde i srpske. Vrh popovstva dobio dozvolu da i dalje muva narod i drži ga pod kontrolom. Sve isto kao i u Srbiji. Taj zadatak pravoslavna crkva ima još od Tita i nije nikad izneverila. Pa nije džaba u našoj religiji jedna od glavnih stvari molidba i Neka big čuva kralja, iliti vlast države makar ona i ne bila država. To su toliko očigledne i jasne mućke, da ja ne mogu da verujem koliko narod naseda lažima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *