ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ ако Србија прогласи Косово за…

ŠTA ĆE SE DESITI ako Srbija proglasi Kosovo za…

29 aprila 2019

Ako su Španci uspeli da izdejstvuju da Evropska unija Gibraltar tretira kao koloniju Velike Britanije, jer sve što je kolonizovano može da bude i dekolonizovano, da li Srbija može javno da nemetne stav da je Kosovo — okupirana teritorija. Jer, i okupaciji dođe kraj.

Koliko su terminološke nijanse i formulacije uopšte bitne u diplomatskoj borbi za vitalne državne interese?

O tome je novinarka Sputnjika Sandra Čerin, u emisiji „Prorok“, razgovarala sa Dušanom Prorokovićem.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Pa da, upravo i zapravo. Nije trebalo priznati albance kao manjinu na kosovu pa sada ne bi moralo ni kao većinu na kosovu. Oni međutim ne priznaju nikog drugog do sebe na kosovu. Ako priznajemo da je njihovo mesto ono na koje smo im samo dozvolili da žive, onda tu nastaje lančana reakcija u posedovanju jer oni veruju da bi sve to moglo biti samo njihovo

 2. Zoran says:

  "Aleksandar Vučić u emisiji „Hit tvit“: "Moj brat nema 500 miliona kao Đilas. Zašto nisu objavili moje slike sa Zvonkom Veselinovićem? Imam ih bar 50! Mislim da se sa patrijarhom nikada neću saglasiti oko Kosova""

 3. Svetovid says:

  Svaka regularna vlast proglašenjem okupacije dela teritorije izbegava licitiranje budućeg statusa( što je po Ustavu i obavezna).Sem okupacione vlasti.

 4. Velika Metla says:

  Da je nekim slučajem na vlasti posle 5.oktobra bilo Srba odavno bi bila proglašena okupacija srbskog KosMet-a! Međutim,nije bio 5.oktobar da bi došao Srbin na vlast,nego da bi imali ovo šta imamo danas,nastavak komunjarske vladavine,kao i koloniju od države,koja ne sme ni da zucne čak ni o samoj sebi,a kamo li o tome da je Kosovo i Metohija okupirano!

 5. petrovgrad says:

  Na je Šiptara tri puta manje nego što ih je bilo 1981 godine. Sa te pozicije treba razgovarati. Njihovo pitanje postaviti spram njihovom broju, trenutno ih je oko 480.000 to su svetske procene a ne moje. EU ih diže na nivou kao da ih je 2 miliona i naši nasedaju na takve zamke.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Našim neprijateljima povećavaju populaciju na lažiranim popisima a nama smanjuju populaciju na lažiranim popisima pa kažu 7,2, sada promovišu da je ispod 7 !!! Nažalost ima kamarila glupih srba koji veruju zapadnoj propagandi !!! A istina je OVO, zapadni izvor, ne srpski, ne ruski, a isto govori i UN, podatak je za OVU godinu: http://www.worldometers.info/world-population/serbia-population/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *