ШТА ЋЕМО СА ЛОГОРОМ У ЈАСЕНОВЦУ, МИСЛИМ ДА СВИ ЗНАЈУ KО ЈЕ ЂАВО! Вучић жестоко одговорио Хрватима на седници Савета безбедности УН!

ŠTA ĆEMO SA LOGOROM U JASENOVCU, MISLIM DA SVI ZNAJU KO JE ĐAVO! Vučić žestoko odgovorio Hrvatima na sednici Saveta bezbednosti UN!

9 juna 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovali su večeras na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.Ponovno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

– Sven Alkalaj nema saglasnost Predsedništva. Neću da ulazim u detalje o kojima je on pričao i napadao Srbe iz BiH, ali to je njegov problem. Nisam rekao ništa protiv bilo koje zemlje iz regiona. Predstavnici BiH i Hrvatske su to učinili. Rekao je da je jasno ko je bio đavo. Bilo je lako za mene da odgovorim, zna se gde je bio najveći koncentracioni logor u Jasenovcu i mislim da svi znaju ko je bio đavo. Mi poštujemo njihove stavove iako ih ne delimo istovremeno. Primećujemo da posotje sporovi po pitanju. Zbog čega nije bilo Hrvata odgovornih za užasne zločine nad Srbima? Predstavnik Hrvatske je zaboravio da vam kaže da ima više nestalih Srba, i to je zaključak hrvatskog Crvenog krsta. Mi smo predložili hrvatima i Albancima. Rekli smo im „u redu, pronađite mesto u Srbiji i recite da imaju sumnje da ima tu sahranjenih da odemo, nemamo šta da krijemo.

Hrvatski predstavnik Srbe nazvao đavolima

Hrvatski predstavnik je, poput Alkalaja, imao obraćanje prožeto mržnjom prema Srbima, koje je u jednom trenutku nazvao i – đavolima.

– Predsednik Vučić je istakao da tokom sukoba niko nije bio anđeo, ali ja mislim da je jasno ko je bio đavo. Današnja konačna presuda generalu Mladiću pokazuje značaj mehanizma – rekao je on.

Alkalaj likuje nad presudom Mladiću

Nepriznati predstavnik BiH Sven Alkalaj je danas istakao da je ponosan zbog presude generalu Ratku Mladiću.

– Mladić je poznat kao kasapin sa Balkana, i umreće u sramoti, ali pravda je pobedila, i zato je BiH danas zahvalna, rekao je Alkalaj, nepriznati predstavnik BiH.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

– Republika Srbija je pokrenula mogućnost osluženja kazni u Srbiji. Nijedan odgvor nismo dobili na ovoj sednici. Prirodno je da služe kaznu u Srbiji. Želim da podvučem želju Srbije da izvršenje kazni građana Srbije bude u Srbiji. Tvrdnja da na način Srbija nije poštovala svoje obaveze, pozivam da Srbija ispoštuje obaveze. Republika Srbija ima obavezu da izruči građane za ratne zločine. Obaveze prema mehanizmu se tiču ozbiljnog prekršaja. Srbija ozbiljno shvata svoje obaveze. Samo bih podsetio da je Republika Srbija isporučila Tribunalu sve osobe optužene od strane Tužioca. Dostavili smo takođe i dokumentaciju.

Želim da vas podsetim na činjenicu da je Francuska odbila izručenje pojednica zbog nepoštovanja Suda pod parlom da Francuska ne izručuje svoje građane. Mnogi zločini počinjeni nad srpskim civilima nisu bili od interesocvanja, ali jako je bitno da ništa ne ostavimo nejasno. Interesantno je da pored kritike Srbija je jedina koja osuđuje zločine koje su počinili građani Srbije. Srbija osuđuje užasan zločin u Srebrenici. Ipak, mi smo ovde da analiziramo rezultate. Haški tribunal je sudio samo Srbima. Srbi su osuđeni na 1130 godina zatvora, i na 7 doživotnih kazni, s druge strane nijedan Hrvat nije osuđen. Gotovina je osuđen na 23 godine zatvora, dok je presuda posle promenjena na oslobađajuću. Takođe Naser Orić je oslobođen. Ispostavlja se da niko od njih nije odgovoran za te zločine. Pozivamo savet bezbednosti da nam pomogne.

On ističe da će Srbi pokazati odgovornost i da će se boriti za mir i stabilnost u regionu, i pozvao je mehanizam da poštuje Srbiju i međunarodno pravo, a ne da kriminalizuje našu zemlju.

– Okrenuti smo budućnosti a ne prošlosti, uprkos selektivnoj pravdi Haškog tribunala. I imam jednu poruku za sve Srbe i Srbe u celom regionu: „Glave gore, ni Srbija ni srpski naord nisu osuđeni nizašta, na nama je da radimo još marljivije i otvaramo fabrike – zaključio je Vučić.

KOMENTARI17 komentara

 1. rade n says:

  Mlitav govor I obracanje sa nase strane.Poenta nama dele packe za proterivanje a nas proterali.Stotine hiljada proteranih Srba sa vekovnih ognjista naslo utociste u Srbiji a Hrvatska ociscenja Sarajevo,Mostar ociscenjo od Srba,Kosovo ociscenja od Srba ,pa zar to nije genocid.A Srbi osudjeni za genocid.

  • RASPUCHIN says:

   Ne da je govor mlitav nego je i poguban po nas. Mnogima u Srbiji još u glavama "zviždi" "bratstvo i jedinstvo" a Vučić , ovim govorom , ide u prilog takvima. Srbima i dalje vlada Brozova agentura sastavljena od ustaša i j"U"gosa. Mladić je žrtvovan , kao i još jedan broj oficira , od strane njegovih kolega koji su učestvovali u izdaji SRBskog naroda na svim teritorijama koje smo naseljavali. Svi odgovori su u Beogradu i ne tražite ih na drugim stranama. Ovako se ne bori za istinu i slobodu , ovako se srlja direktno u NATO i nacistički "4. Rajh" e"U"ropske unije ali i u nestanak našeg naroda.

  • Veliki brat says:

   Srbi su osuđeni za genocid, jer je dokazano da su ga počinili. Za Hrvate i Bošnjake, što se tiče ratova 1990-ih, nije dokazano da su počinili bilo kakav genocid. Srbija je tužila Hrvatsku i tužba je odbačena. Nema genocida. S druge strane, Srbi su počinili genocid i počinitelji su kažnjeni i upisani među najmračnije stranice svjetske povijesti.

   • Pravda says:

    Ma ko to sudi i presuduje, dzelat? Idi begaj, vreme za naplatu dolazi. Kad mi potamanimo onoliko vas hrvatijanaca koliko ste vi nas vas vise nece biti i to ce biti pravedna presuda. Trenutno mozete kako hocete ali necete moci dokle hocete. Zver je ranjena i na izdisaju a vi hrvatijanci ste poznati da ste stalno na strani gubitnika.

    • Veliki brat says:

     @Pravda Sinko, ti si lagano glupast. Znaš?

   • Zoran says:

    Činjenice govore sasvim drugačije. da je pravde Hrvatska kao država pod III rajhom bi trebala da plati reparacije za zločined koje je činila u II svetskom ratu, pobivši preko 700.000 hiljada Srba što je ustanovila nezavisna međunarodna komisija, da ne govorim o zločini iz I svetskog rata gde je u sastavu Austrugarske činila zločine u Mačvi i Pdrinju. Nikada nebi imali državu da vas Srbi nisu oslobodili u I svetskom ratu.Preko 200.00 Srtba ste proterali kroz akciju Oluja i Bljesak a vi govorie o genocidu. Sram Vas bilo. Sada vas stiže Božja kazna, , sve što valja napušta Hrvatsku. Dok to ne shvatite, postoji i Božanska prvda koju ćete te4k osetiti. Ne daj može da zaratimo vi više nebi postojali kao država!

    • Veliki brat says:

     @Zoran Kakve veze ima Hrvatska s NDH? To je isto kao da uspoređujete Sjevernu i Južnu Koreju. Nigdje veze!

     • Covid histery idiots says:

      Hrvati = ustase

   • jovan says:

    Bratko, nemas ti pojma! Nije istina to sto fasisticki sudovi i cnn i "algemajnecajtunzi" javljaju! To sto oni pisu u vasem Zapadno-vatikanskom svetu, najgenocidnijom delu covecanstva, svaka od tih Natodrzava je poubijali najmanje po 100milona ljudi, i opljackala ceo svet. To sto pise u Haskoj presudi ima vrednost kao i ono na TARABI!

  • Ivana says:

   Govor da ponizi Srbe gde mu je pitanje za Krajinu? proterane Srbe iz Hrvatske pola Bosne Kosova govno ćuti i odobrava poniženja i konačno uništenje Srbije. Pa do kada nacistička nemačka uništavati Srbiju i Rusiju i proglašavati nas genocidnima? Ti zlikovci koji su pobili milione nedužnih i nikome ništa? idioti Rusi koji ih nisu pobili do jednog kako su oni mislili Slavene rešiti logorima i plinskim komorama. Ali glupa i prosta a nadasve naivna slavenska duša prašta svojim koljačima. Ko glupi Srbi usrašama u I i II svetskom i zadnjem "domovinskom" nikad k pameti. Vučko mjenjanjem Ustava Srbije totalno lomi i uništava Srbiju i Srbe dok mi ĆUTIMO i gledamo parove. Potpuno uništenje zemlje Srbije država nismo već odavno a sad kaže Vućko moramo da biramo Zapad ili Istok? Nego šta nego da bira kako kaže Vučko evropa i vatikan nemaju alternativu. Ubijali su Srbe pre I svetskog rata a u I svetskom sva evropska banda pod vodstvom austrougarske. Ubijali su nas u II svetskom prijatelji nemci koljači hrvati ti divni evropski narodi. Izvršili su genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine uz pomoć pokatoličenih Srba zvanih hrvati usraše. Bombardovali nas osiromašenim uranijumom samo da nam otmu Kosovo. Srušili nam pravoslavnu bogomolju po naredbi katoličke evrope dok na srpskoj zemlji po bosni bošnjaci podigli đamije i to je evropi u redu. Prokleti satanistički vatikan vekovima pokatoličava Srbe preko svojeg unijaćenja ili satanističke grkokatoličke sekte. Papak govori o braći a stalno podupire klanje i ubijanje te braće i rušenje naših hramova od onog u Mariboru preko popaljenih i porušenih u hrvatskoj i Krajini do sad ovaj zadnji u Bosni. Nadam se da će nana fata umirati u teškim mukama jer je rušila Božji hram a nema njenog Boga kako misli ona i poislamljeni Srbi. Bog je samo jedan platit če ona i svi koji su se rušenju radovali. Ajde sada kukavički Srbi kad mi krećemo s rušenjem džamija po Republici Srpskoj i Srbij, šta radi đamija na Severu Bačke gde tig go..a nikad nije bilo? Sve to zlo šta su nam uradili prijatelji katolici i muslimani i njihov nato, vatikan i evropa je neoprostivo. Drugosrbijanci kažu Rusi nisu uradili ništa, tačno ništa od navedenoga. I sad kao Srpski narod mora da bira? Nemora srpski narod zna ko su nam braća birju izdajnici u Beogradu sluge nacističke evrope, plaćenici koji uništavaju Srbiju sistematski za račun srpskih neprijatelja hrvata, šiftara i bošnjaka te vatikana i katoličke evrope. Dok sluđeni srpski narod kukavički ćuti i gleda parove, odrekli se Boga vere pravoslavne, porodice s više dece i zato nam tako ide. Takav kukavički i bezbožni narod ne treba da ni postojimo ako se ne opametimo, obožimo, i ustanemo masovno protiv izdajnika i stranih plaćenika u Srbiji.

 2. Srbski Vitez says:

  Jadno, bedno, slugeranjski, ponizno, tunjavo, munjavo, mlitavo, kilavo... To je odgovor predsednika zemlje koja je tako brutalno satanizovana i ojađena a njeni građani ( heroji ) osuđivani na doživotne i višedecenijske kazne zatvora dok su PRAVI KRIVCI i DŽELATI suprotnih strana svi NA SLOBODI!!!??? STIDI SE ALEKSANDE VUČIĆU!!! Sram te bilo!!! Ne smeš ništa ozbiljno da kažeš u lice tim zlikovcima!?? Fuuuuj! Zgadio si mi se!!! Ne mrzim te, ali mi se GADIŠ!!!

  • Veliki brat says:

   Vama su heroji ubojice civila i zarobljenika? To sve govori o vama.

 3. Covid histery idiots says:

  To sto drzava Srbija kukavicki izrucuje svoje ratnike znaci da ne postuje svoje junake. Nikada i nije. Ko ce da ratuje za takvu drzavu i parazite koji kroje takav drzavni sistem??? Takodje ne zelite ni clanstvo u ODKB. Pa ko je lud da vise ide u samoubistvo, sami, bez saveza sa Rusijom, protiv svih fasista i nacista sa zapada, sa konacnim epilogom da ili poginemo ili na vi predate njima dok nas u medjuvremenu ismevaju svi balkanski vatikanski i mundjoski degenerici, navidno nekakvi pobednici ( u kukavicluku jedino) ??? Ja ne sigurno, idite vi u samoubistvo koji nastavljate titovu propalu politiku nesvrstanosti i krojite takav oloski sistem nesvrstanosti, poniznosti umesto ponosa, sa nacrtanom metom na nasim celima i gde svaka slina u novonastalim "drzavama" sa balkana poput milanovica i sl.moze da silji svoju kiticu jer smo sami i okruzeni, umesto da smo deo ODKB.

  • Veliki brat says:

   Srbija je, uz Kosovo, najmlađa državica na Balkanu, stvorena 2003. godine.

   • Veliki brat says:

    Zapravo 2006.

 4. 1389 says:

  Bruka od govora, da o prodaji organa ne pričamo...bruka

  • Ivana says:

   Jel pomenuo reč o tome normalno nije plačipič..a je nihov čovek od poverenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *