„ШТА ДА ХРВАТСKА НАПАДНЕ СРБИЈУ?“ Милановић до детаља објаснио – Украјинце треба откачити: То значи учешће у рату… Нек млате глогиње нечим другим!

„ШТА ДА ХРВАТСKА НАПАДНЕ СРБИЈУ?“ Милановић до детаља објаснио – Украјинце треба откачити: То значи учешће у рату… Нек млате глогиње нечим другим!

25 октобра 2022

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да Хрватска има обавезу само према НАТО и ни према коме другом и да одлука донета у Бриселу о обуци украјинских војника у Хрватској никога не обавезује.

У случају да, каже, неко нападне Пољску или Литванију, то је друга ствар.„Шта да Хрватска нападне Србију и зарати, је л“ нама НАТО треба пружити помоћ и заштиту? Можда да, можда не. И од чланица НАТО се очекује да буду рационалне и воде рачуна о другима, има нас пуно. И та обвеза прискакања у помоћ другој чланици НАТО-а је обвеза из 1949. Прошле су 73 године, свако правило живи свој животни век и ја то правило доживљавам озбиљно, али потребно је и наше разумно понашање да се не увалимо у веће проблеме од оних који нам требају“, рекао је Милановић и истакао:

„Хрватска неће напасти Србију, ни Србија Хрватску, јасно, али ово говорим да доскочким преварантима који говоре о неким хрватским обавезама. Где су били док сам годину дана трубио о босанским Хрватима? Држава је као концепт себична творевина, окружио си се границама да би бринуо о себи“.

О одлуци о обуци украјинских војника у Хрватској која је, како је рекао премијер Андреј Пленковић, већ донета, Милановић поручује да сви који имало разумеју право, знају да то значи учешће Хрватске у рату.

„Ратно стање правно не постоји, али де фацто постоји. То је црта преко које не дозвољавам“, рекао је Милановић и истакао да то нису војна , већ питања судбине и безбедности једне државе и људи који, како је казао, овде очекују најбољи живот“.

„Да бринемо своју бригу“

Уверен је, истиче, да ради исправно и да је на оној страни историје која је важна Хрватској, како каже, нашој страни историје.

„Наша позиција је таква да морамо бринути своју бригу“, навео је хрватски председник.

Поново је критиковао министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана који је, додаје, у Бриселу гласао о одлуци која се тиче хрватске националне безбедности и хрватских оружаних снага, које имају једног врховног команданта.

Подсетио је да је та одлука донета без његовог знања, што је, истиче, противуставно.

„Та одлука никога ни на шта не обавезује. То је порука свим коментаторима који тврде да Хрватска има обавезу, а нема је, нек млате глогиње нечим другим. Хрватска има обавезу према НАТО-у… и никаквих других„, рекао је Милановић.

(Информер)

KOMENTARI12 коментара

 1. Duca says:

  Stara je to srpska krv, odma se vidi drugačiji stav.

  • Mehmed Von Čengić says:

   Vidi se i degenerizam koji je svojstven pokatoličenjacima, vidiš ga mašta liči. A padnu mnogo oni i u IQ što se opet vidi na Zokiju. Oči su mu tupe, takvi su.

 2. Penetricio Degenghi says:

  Hrabri su KROmanjonci, a i puno ih, plus su bogati, lako mogu napast 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Gagi says:

  Eto ti sad, na zemlji Kotromanica bosanski kurvati. Severna Koreja ih je takodje puna, cekaju samo povoljan politicki trenutak da to obznane.

 4. Miroslav says:

  Хрватску се ту ништа не пита. Има да буде како им газда Американац каже.

  • persida says:

   A mi se pa pitamo, moramo da slusamo i Ameriku i Brisel i Rusiju. Kad se sve sabere, gubimo sa 3: 1.

 5. Portopranco says:

  JEŠĆEMO TRAVU I SPAVATI NA KAMENJU SAMO DA DOBIJEMO NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU, ETNIČKI OČIŠĆENU. Tako su govorile moje, da prostiš kolege, hrvatske nacionalnosti, iz škole u Dalmaciji u koju sam išao. Ovaj Zoka je u tamošnjem mentalnom sklopu rijetka fauna, kao da nije takav.

  • bilje says:

   da,da brate,jeli su travu ,ocistili etnicki krvatsku/ruke im krvave od srbske krvi/ Cak je i njoFRA OCISTIO zapadnu BiH/majka mu poreklom=?od Petrovackog kraja! I LIKOVALI SU KAKO SU SRBI POBEGLI??? Krivousti NJOFRA TUČMAN izjavio:"SRBI SU POBJEGLI,NISU STIGLI NI PRLJAVE GAĆE SA SOBOM PONIJETI!"

  • persida says:

   Hrvati nisu krili sta zele, a Srbi to ni dan danas ne znaju. Malo samokritike ne bi bilo na odmet.

 6. da da says:

  Njegove reči imaju težinu ničega.

 7. Cetnik says:

  Ne sme kukac, zna sta ce ga strefiti kada Rusi dodju ovde, a strefice ih svakako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u