„ШТА ДА ХРВАТСKА НАПАДНЕ СРБИЈУ?“ Милановић до детаља објаснио – Украјинце треба откачити: То значи учешће у рату… Нек млате глогиње нечим другим!

„ŠTA DA HRVATSKA NAPADNE SRBIJU?“ Milanović do detalja objasnio – Ukrajince treba otkačiti: To znači učešće u ratu… Nek mlate gloginje nečim drugim!

25 oktobra 2022

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska ima obavezu samo prema NATO i ni prema kome drugom i da odluka doneta u Briselu o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj nikoga ne obavezuje.

U slučaju da, kaže, neko napadne Poljsku ili Litvaniju, to je druga stvar.„Šta da Hrvatska napadne Srbiju i zarati, je l“ nama NATO treba pružiti pomoć i zaštitu? Možda da, možda ne. I od članica NATO se očekuje da budu racionalne i vode računa o drugima, ima nas puno. I ta obveza priskakanja u pomoć drugoj članici NATO-a je obveza iz 1949. Prošle su 73 godine, svako pravilo živi svoj životni vek i ja to pravilo doživljavam ozbiljno, ali potrebno je i naše razumno ponašanje da se ne uvalimo u veće probleme od onih koji nam trebaju“, rekao je Milanović i istakao:

„Hrvatska neće napasti Srbiju, ni Srbija Hrvatsku, jasno, ali ovo govorim da doskočkim prevarantima koji govore o nekim hrvatskim obavezama. Gde su bili dok sam godinu dana trubio o bosanskim Hrvatima? Država je kao koncept sebična tvorevina, okružio si se granicama da bi brinuo o sebi“.

O odluci o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj koja je, kako je rekao premijer Andrej Plenković, već doneta, Milanović poručuje da svi koji imalo razumeju pravo, znaju da to znači učešće Hrvatske u ratu.

„Ratno stanje pravno ne postoji, ali de facto postoji. To je crta preko koje ne dozvoljavam“, rekao je Milanović i istakao da to nisu vojna , već pitanja sudbine i bezbednosti jedne države i ljudi koji, kako je kazao, ovde očekuju najbolji život“.

„Da brinemo svoju brigu“

Uveren je, ističe, da radi ispravno i da je na onoj strani istorije koja je važna Hrvatskoj, kako kaže, našoj strani istorije.

„Naša pozicija je takva da moramo brinuti svoju brigu“, naveo je hrvatski predsednik.

Ponovo je kritikovao ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana koji je, dodaje, u Briselu glasao o odluci koja se tiče hrvatske nacionalne bezbednosti i hrvatskih oružanih snaga, koje imaju jednog vrhovnog komandanta.

Podsetio je da je ta odluka doneta bez njegovog znanja, što je, ističe, protivustavno.

„Ta odluka nikoga ni na šta ne obavezuje. To je poruka svim komentatorima koji tvrde da Hrvatska ima obavezu, a nema je, nek mlate gloginje nečim drugim. Hrvatska ima obavezu prema NATO-u… i nikakvih drugih„, rekao je Milanović.

(Informer)

KOMENTARI12 komentara

 1. Duca says:

  Stara je to srpska krv, odma se vidi drugačiji stav.

  • Mehmed Von Čengić says:

   Vidi se i degenerizam koji je svojstven pokatoličenjacima, vidiš ga mašta liči. A padnu mnogo oni i u IQ što se opet vidi na Zokiju. Oči su mu tupe, takvi su.

 2. Penetricio Degenghi says:

  Hrabri su KROmanjonci, a i puno ih, plus su bogati, lako mogu napast 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Gagi says:

  Eto ti sad, na zemlji Kotromanica bosanski kurvati. Severna Koreja ih je takodje puna, cekaju samo povoljan politicki trenutak da to obznane.

 4. Miroslav says:

  Hrvatsku se tu ništa ne pita. Ima da bude kako im gazda Amerikanac kaže.

  • persida says:

   A mi se pa pitamo, moramo da slusamo i Ameriku i Brisel i Rusiju. Kad se sve sabere, gubimo sa 3: 1.

 5. Portopranco says:

  JEŠĆEMO TRAVU I SPAVATI NA KAMENJU SAMO DA DOBIJEMO NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU, ETNIČKI OČIŠĆENU. Tako su govorile moje, da prostiš kolege, hrvatske nacionalnosti, iz škole u Dalmaciji u koju sam išao. Ovaj Zoka je u tamošnjem mentalnom sklopu rijetka fauna, kao da nije takav.

  • bilje says:

   da,da brate,jeli su travu ,ocistili etnicki krvatsku/ruke im krvave od srbske krvi/ Cak je i njoFRA OCISTIO zapadnu BiH/majka mu poreklom=?od Petrovackog kraja! I LIKOVALI SU KAKO SU SRBI POBEGLI??? Krivousti NJOFRA TUČMAN izjavio:"SRBI SU POBJEGLI,NISU STIGLI NI PRLJAVE GAĆE SA SOBOM PONIJETI!"

  • persida says:

   Hrvati nisu krili sta zele, a Srbi to ni dan danas ne znaju. Malo samokritike ne bi bilo na odmet.

 6. da da says:

  Njegove reči imaju težinu ničega.

  • da da says:

   al,ajd

 7. Cetnik says:

  Ne sme kukac, zna sta ce ga strefiti kada Rusi dodju ovde, a strefice ih svakako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *