ШТА ЕВРОПУ ЧЕКА: Силовања и пљачке!

ШТА ЕВРОПУ ЧЕКА: Силовања и пљачке!

12 јануара 2016

Koln-Rapefugees-Not-WelcomМасовни сексуални препади у новогодишњој ноћи у Келну и другим градовима у Немачкој, чији су главни актери разуздани и алкохолисани азиланти, наишли су широм света на најоштрије осуде и забринутост. Посебно оштар је био коментар конзервативног новинара Роса Даутата у „Њујорк тајмсу“, новини која је немачку канцеларку у тек минулој години изабрала за личност године, а сада је оштро испрозивао њу и њену политику према азилантима.

Даутат пише да је Немачка у опасности, што су показали сексуални препади у Келну. Иако су забележени слични случајеви од Хамбурга до Хелсинкија, немачке службе су „најпре покушале да ублаже скандал из страха да би то било неповољно за политику Меркелове око масовног прихвата азиланата“. Задржавање информација је келнског шефа полиције коштало функције.

Али, немачка влада се више брине о непријатељским изјавама политички узнемирених грађана него о избегличкој политици.

Две судбине

Римски дневник „Република“ истиче да су емоције узавреле не само у Немачкој, него и у целој Европи, која се пита какве ће бити последице немачке азилантске политике и да ли Меркелова може и хоће да остане верна својој стратегији отварања и добродошлице према избеглицама. „Тешки напади у Келну би могли да је натерају да промени курс како би заштитила своју, али и политичку судбину велике коалиције у Берлину“, оцењује италијански лист.


Осим тога, Меркелова је прошле недеље одбила постављање горње границе за прихват избеглица.
Проблем, пише Даутат, није само то што тренутно долази стотине хиљада избеглица, него што су највећи број њих младићи и мушкарци стари око 20 година.

„Ко верује да једно остарело, секуларно и до сада углавном хомогено друштво може мирно да апсорбује досељенички талас таквих размера и таквих културних разлика, може да буде или једино портпарол немачке владе или будала“, пише амерички новинар.

Оружје и рутина

Лист „Чикаго трибјун“ подсећа да проблем који сада има Немачка са новом димензијом криминала са сексуалним злочинима из Северне Африке, није ништа ново за тај регион, наводи овај дневник.

Такве промене гарантују растућу поларизацију домаћег становништва и досељеника и провоцирају поновно рађање политичких немира као 30-их година. Све то, каже мрачна прогноза аутора, не мора да се деси.

„То подразумева да Ангела Меркел мора да оде – како њена земља и читав континент не би морали да плате високу цену њене племените тврдоглавости „, закључује Рос Даутат.

(Вести)

KOMENTARI2 коментара

  1. Blaženi Alojzije says:

    Riješila Merkelica demografski problem tako što će useljenici nasilu praviti djecu Nijemicama. Da nije žalosno, bilo bi bi smiješno.

  2. Aleksandar says:

    Gde su koreni Merkelkine plemenitosti, da nema ona neke tajne - komplekse?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u