ШТА ЕВРОПУ ЧЕКА: Силовања и пљачке!

ŠTA EVROPU ČEKA: Silovanja i pljačke!

12 januara 2016

Koln-Rapefugees-Not-WelcomMasovni seksualni prepadi u novogodišnjoj noći u Kelnu i drugim gradovima u Nemačkoj, čiji su glavni akteri razuzdani i alkoholisani azilanti, naišli su širom sveta na najoštrije osude i zabrinutost. Posebno oštar je bio komentar konzervativnog novinara Rosa Dautata u „Njujork tajmsu“, novini koja je nemačku kancelarku u tek minuloj godini izabrala za ličnost godine, a sada je oštro isprozivao nju i njenu politiku prema azilantima.

Dautat piše da je Nemačka u opasnosti, što su pokazali seksualni prepadi u Kelnu. Iako su zabeleženi slični slučajevi od Hamburga do Helsinkija, nemačke službe su „najpre pokušale da ublaže skandal iz straha da bi to bilo nepovoljno za politiku Merkelove oko masovnog prihvata azilanata“. Zadržavanje informacija je kelnskog šefa policije koštalo funkcije.

Ali, nemačka vlada se više brine o neprijateljskim izjavama politički uznemirenih građana nego o izbegličkoj politici.

Dve sudbine

Rimski dnevnik „Republika“ ističe da su emocije uzavrele ne samo u Nemačkoj, nego i u celoj Evropi, koja se pita kakve će biti posledice nemačke azilantske politike i da li Merkelova može i hoće da ostane verna svojoj strategiji otvaranja i dobrodošlice prema izbeglicama. „Teški napadi u Kelnu bi mogli da je nateraju da promeni kurs kako bi zaštitila svoju, ali i političku sudbinu velike koalicije u Berlinu“, ocenjuje italijanski list.


Osim toga, Merkelova je prošle nedelje odbila postavljanje gornje granice za prihvat izbeglica.
Problem, piše Dautat, nije samo to što trenutno dolazi stotine hiljada izbeglica, nego što su najveći broj njih mladići i muškarci stari oko 20 godina.

„Ko veruje da jedno ostarelo, sekularno i do sada uglavnom homogeno društvo može mirno da apsorbuje doseljenički talas takvih razmera i takvih kulturnih razlika, može da bude ili jedino portparol nemačke vlade ili budala“, piše američki novinar.

Oružje i rutina

List „Čikago tribjun“ podseća da problem koji sada ima Nemačka sa novom dimenzijom kriminala sa seksualnim zločinima iz Severne Afrike, nije ništa novo za taj region, navodi ovaj dnevnik.

Takve promene garantuju rastuću polarizaciju domaćeg stanovništva i doseljenika i provociraju ponovno rađanje političkih nemira kao 30-ih godina. Sve to, kaže mračna prognoza autora, ne mora da se desi.

„To podrazumeva da Angela Merkel mora da ode – kako njena zemlja i čitav kontinent ne bi morali da plate visoku cenu njene plemenite tvrdoglavosti „, zaključuje Ros Dautat.

(Vesti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Blaženi Alojzije says:

    Riješila Merkelica demografski problem tako što će useljenici nasilu praviti djecu Nijemicama. Da nije žalosno, bilo bi bi smiješno.

  2. Aleksandar says:

    Gde su koreni Merkelkine plemenitosti, da nema ona neke tajne - komplekse?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *