“ШТА ГЛУМИШ ТИ?” Инцидент у Скупштини: Бошко Обрадовић гађао Мартиновића мишем (ВИДЕО)

“ŠTA GLUMIŠ TI?” Incident u Skupštini: Boško Obradović gađao Martinovića mišem (VIDEO)

21 novembra 2017

Poslanik Dveri Boško Obradović gađao je danas poslanika SNS Aleksandra Martinovića mišem računara.

– Jel si ti video da su se tri poslanika javila za reč? Šta ti glumiš? Jel misliš da smo svi mi ovde budale? – upitao je Obradović Martinovića, koji je želeo da zaključi raspravu na sednici odbora.

Do incidenta je došlo zbog toga što je Martinović je zaključio raspravu na Administrativnom odboru gde se prethodno raspravljalo o kaznama izrečenim poslanicima. Pre toga, Martinović je oduzeo reč Obradoviću, na šta je lider Dveri burno reagovao jer je, kako je rekao, imao još tri minuta vremena da govori.

Iznerviran zbog svega ovoga, Obradović je prišao Martinoviću, i dva puta ga pogodio mišem od računara. Nakon toga, poslanici prisutni u sali „skočili“ su da ih razdvajaju, za slučaj ako se možda potuku.

Kako za „Blic“ kažu izvori sa ove sednice, Obradović je sa svojim kolegama zapravo porotestovao zbog kazne koju mu je izrekla predsednica Skupštine Maja Gojković pre izvesnog vremena, i zbog koje je udaljen 20 dana iz skupštinske sale.

– Žalio se na to, rekao Martinoviću da je „sluga gospodina Vučića“, a zatim istakao i transparent „Majo, pokrala si Novi Sad“. Nakon toga, Martinović mu je izrekao opomenu – priča naš izvor.

I nakon opomene je, kaže, Obradović nastavio da priča, a Martinović pomalo da ga „proziva“, nakon čega se prešlo na glasanje jer nije bilo više prijavljenih govornika.

– Obradović mu je prišao, stajao je tačno preko puta njega, uzeo miša od jednog od kompjutera, i gađao ga. Mislim da ga je miš „zakačio“. Nakon toga je nastalo guranje između poslanika Dveri i SNS, a sednica prekinuta – priča naš izvor.

Ni miš ne trpi nepravdu

Lider Dveri Boško Obradović objašnjava da je, zapravo, „miš skočio i ujeo“ Aleksandra Martinovića, uz opasku da „čak ni kompjuterski miš nije uspeo da istrpi toliku nepravdu“.

– U jednom trenutku kompjuterski miš je skočio i ujeo Aleksandra Martinovića za nos zato što čak ni kompjuterski miš nije mogao da istrpi toliko nepravdu, bahatost i osionost predsednika odbora – rekao je Obradović.

On je u parlamentu upitao i novinare šta bi oni uradili da su bili na njegovom mestu, i da li bi dozvoli da ih neko gazi i ponižava.

– Ja to ne mogu da dozvolim, ne mogu da dozvolim da neko oduzima reč opoziciji i onemogućava građanima Srbije koji su za nas glasali da se čuje njihov glas u Skupštini – rekao je Obradović.

Kako kaže, njegova obaveza je da se suprotstavi vlasti i da ne bude “krpa”, a podsetio je da je pre skoro mesec dana isključen iz rada parlamenta, a da nijedna odluka o tome nije doneta.

“- Tek nakon tri nedelje danas je zasedao Administrativni odbor koji je trebalo da utvrdi šta se desilo na sednici kada je vlada dosla da odgovara na pitanja. Imali ste priliku da vidite da Martinović oduzima reč, zabranjuje opoziciji da govori, prekida sednicu, a da poslanici opozicije nisu dobili priliku da govore – rekao je on.

On je dodao da poslaniku Đorđu Vukadinoviću, koji je na sednici Odbora trebalo da svedoči u njegovu korist, nije data reč.

Obradović je kazao i da je u jednom trenutku poslanik SNS Vladimir Đukanović nasrnuo na njega, ali mu kaže “ne zamera jer je i on emotivan čovek, i verovatno je mislio da ne može obezbeđenje skupštine da brine o bezbednosti poslanika.

Đukanović: Hteo sam da sprečim fizički obračun

Sa druge strane, Đukanović objašnjava da je želeo da spreči Obradovića da se fizički obračuna sa Martinovićem zbog čega je, kaže, postao učesnik incidenta i zbog toga se izvinio građanima Srbije.

– Želim da se izvinim građanima jer sam lično učestvovao u incidentu i žalim zbog toga, ali bih uvek „skočio“ da zaštitim svog kolegu. Mirno sam posmatrao šta se događa sve dok Obradović nije krenuo fizički da se obračuna sa Martinovićem. Ja sam onda skočio i povukao Obradovića, kako bih sprečio fizički incident, onda je nastalo koškanje – objasnio je Đukanović.

Poslanik SNS je kazao da “očigledno neko želi da isprovocira incident i da na taj način dodje do nekog biračkog tela, pošto drugačije ne može”.

I transparent na sednici

Tanjug je takođe preneo da je Obradović mišem od lap topa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

Svađi je prethodilo to što je Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.

Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo „Majo, pokrala si Novi Sad“. Obradović je potom ustao žustro negodujući uz reči „Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa“.

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri i SNS nastavljeno je i nakon zaključenja sednice.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Boskov cilj je da iskarikira ideju opozicije. Isto to radi i Seselj. Njhove budalastine samo izdizu Gaspara Vucka. Trazili ste, gledajte.

  2. ilija says:

    trebaju svi srbi upasti u tu vladu iizdajnicku i pohapsiti da jednom izaberu pod cice kisobran ici ili pod zapad ili pod istok isto ije srbima tamo ili ovamo ice u odbranu svi SILE, se sudaraju u srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *